OBÓZ PRACY???????????????????????
|
|
"Będziemy również analizować dokumentację pracowniczą w firmie, by ustalić, czy była tam wzmianka o ciąży 36-latki." .... tylko żeby pracodawca, kierownik czy tam inny nadzorca nie udawali, że nie wiedzieli o tym, że kobieta w 9-tym miesiącu ciąży pracuje na taśmie produkcyjnej.
|
|
"Milejowski zakład zatrudnia ok. 200 osób, z czego połowa to Ukraińcy." - to jest do k... nędzy jeszcze Polska czy juz Banderland? Założę się, że w innych firmach jest podobnie...
|
|
A ja tam na kierownika się starałem. Teraz wiem, że brak znajomości jęz. ukraińskiego mnie od razu wykluczył. Połowa załogi z Ukrainy? To w Milejowie ludzie nie zna'jo pojęcia bezrobocie. Widać w firmie ludzi traktuje się jak śmieci, bo w normalnych warunkach owa Ukrainka mogłaby przejść na macierzyński. Chętnie poznamy tutaj na jakiej niewolniczej umowie dziewczyna robiła. Po Ch... z zakładu powinien puścić ją na macierzyński. A podejrzewam, że polityka firmy to kop w du.... na rozpęd dla każdej kobiety ciężarnej. Pojawia się pytanie, gdzie te feministki i Wielgus-$cheuring, by nagłośnić ten jawny akt łamania Konstytucji? Tam stoi jak wół KAŻDE DZIECKO W POLSCE jest otoczone ochroną prawną... Powtarzam KAŻDE! Niech spytają się amerykańskiego właściciela, dlacsego owe poczęte dziecko nie mogło liczyć na przestrzeganie konstytucyjnego prawa? Jak ta firma musiała kobiecie namieszać w głowie. Albo śmierć dziecka, albo śmierć dziecka i jej pozbawionej możliwości zarobkowania. Myślę, że do decyzji kobiety współwinni siedzą w zarządzie. Przytoczcie tutaj jej umowę. Wyzysk w XXI wieku w UE? Tym powinien się zająć Timmermann i Tusek.
|
|
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.
|
|
Ona była w jakimś szoku. Nie wydaje mi się że chciała zabić dziecko. Tak to wyglądało, ale to jest na pewno bardziej skomplikowane.Dramat jej oraz dziecka..swoją drogą, musiało ją nieźle boleć podczas porodu.
|
|
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.Ty podczas porodu pewnie uderzyłeś łepetyną o posadzkę w łazience. |
|
bo u nas 2100 brutto na dojazdy sie dobrze zwróci
|
|
Zwłoki ożyły? Tych pismaków z DW należałoby przymusowo odesłać na reedukację do podstawówki...
|
|
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.Rzygac sie chce czytajac twoje komentarze wklejane pod kazdym artykulem, tak " ciezko "pracujesz a komentujesz o kazdej porze dnia i wieczoru, kiedy wiec pracujesz? Gdybys tak ciezko pracowala jak ci biedni Ukraincy za 2100-brutto to bys tak glupio nie komentowala! Ukraincom sie oplaca, a musza jeszcze oplacic stancje, jadzenie i wyslac pieniadze do domu!! |
|
To się człowiek ciekawych rzeczy dowiaduje przy okazji.
Ciekawe ile w innych zakładach pracy pracuje ukraińców ?
Duża cześć to nawet nie zna naszego języka. A te ich chachłaczenie to trudno zrozumieć.
Ostatnio jechałem autobusem gdzie babka nie wiedziała do jakiej miejscowości kupić bilet.
Mówiła tylko w kółko że chce do POL-SKONE.
|
|
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.albo jesteś dzieciak i jeszcze nie umiesz używać fujarki albo stary dziad i już sobie nie pobrykasz. Względnie jesteś zgorzkniała lewacka menda i nie masz co liczyć na miłość bliźniego, więc jej owoców nie będzie... |
|
No cóż ,gdy brak rąk do pracy to zatrudnia się z zewnątrz kraju.Polacy masowo wyjezdzali po 1990 r,a od 2004 po otwarciu granic UE toooo........Pokazywano nawet obozy pracy.U nas dla Ukraińców praca lepiej płatną jak u nich,a u nas niska stad są i dobrze.27 miliardów zł rocznie idzie na to z naszych podatkow,że pracownicy muszą być z zagranicy.Ale to nie przyniosło dodatkowych urodzeń.
|
|
WPUSZCZAJCIE WIECEJ TYCH BANDEROWCÓW DO POLSKI TO NIEDŁUGO ZALEJA NASZ KRAJ TAK JAK UCHODZCY I SPOKOJNIE W DOMU NIE BEDZIE MOZNA SPAĆ
|
|
Ludzi poszukującyh środków do życia nie można nazywać "banderowcami" jak nazwać Polakow,którzy po 1990 roku gremialnie opuszczali kraj w celu zdobycia pieniędzy.2 miliony na stałe wyjechało z kraju w/g nieoficjalnych statystyk około 1 milion Ukraińcow jest w Polsce.Statystyki bezrobocia ich nie uwzględniają stąd mamy około 6% i wielką chwalbę rządzących.
|
|
czy komisja bezpieczeństwa nic nie widzi w tym powiecie ci się dzieje ? a szpital co ? Ci ludzie gdzie przechodzą badania ? , są wirtualni ?
czy w naszym powiecie istnieje niewolnictwo i władze nic nie widzą ? i piszecie pismaki że " szok " tak powiem ze dla mnie szok że to dla władz taki szok, co kasę brać i nic nie robić tylko bić pianę, tak to szok, obłęd i szok
|
|
Do Weteran.
Akurat jestem w temacie pracy Ukraińców w Polsce i muszę pana trochę poprawić na dzień dzisiejszy Ukrainiec pracuje na umowę ma zapewnione mieszkanie bez opłat i taxi do biedronki na zakupy.A Polak pracuje na czarno u gospodarza za 1zł więcej na godzinę od Ukrainca i musi sam opłacać czynsz światło gaz itp itd nie wspominając o tym że na zakupy nikt go do marketu nie wozi.A co do ciężkiej pracy to już nie te czasy teraz jak im nie pasuje rwanie wiśni bo tania i malo zarabiaja to jadą gdzie indziej.Najlepiej tam gdzie płacą za godzinę a nie na akord.Ale i tak większość pracodawców zatrudni Ukraińców i da mu te 10zl na godzine mieszkanie oczywiście bezpłatnie,umowe i swiadczenia zdrowitne a Polakowi jak nie chce robić za 11zł/h to podziekuje bo wiecej Polakom nie zapłaci.Takie są realia na Polskich wsiach.
|
|
czy komisja bezpieczeństwa nic nie widzi w tym powiecie ci się dzieje ? a szpital co ? Ci ludzie gdzie przechodzą badania ? , są wirtualni ? czy w naszym powiecie istnieje niewolnictwo i władze nic nie widzą ? i piszecie pismaki że " szok " tak powiem ze dla mnie szok że to dla władz taki szok, co kasę brać i nic nie robić tylko bić pianę, tak to szok, obłęd i szok" lulu" winien żeś nazwać się "luna" czyli ksieżyc chyba z niego spadłeś na górną część ciała lecąc nią w dół ,co ma samorząd powiatu do przedsiębiorcy,gdy nawet działalność rejestruje się w gminie nie w starostwie,po drugie niestety szpital w Łęcznej nie ma oddziału psychiatrycznego,najbliższy Lublin Abramowicka 1. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|