Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Ukrainka urodziła w pracy i wyrzuciła dziecko

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 26 lipca 2018 r. o 15:10 Powrót do artykułu
OBÓZ PRACY???????????????????????
Odpowiedz
"Będziemy również analizować dokumentację pracowniczą w firmie, by ustalić, czy była tam wzmianka o ciąży 36-latki." .... tylko żeby pracodawca, kierownik czy tam inny nadzorca nie udawali, że nie wiedzieli o tym, że kobieta w 9-tym miesiącu ciąży pracuje na taśmie produkcyjnej.
Odpowiedz
"Milejowski zakład zatrudnia ok. 200 osób, z czego połowa to Ukraińcy." - to jest do k... nędzy jeszcze Polska czy juz Banderland? Założę się, że w innych firmach jest podobnie...
Odpowiedz
A ja tam na kierownika się starałem. Teraz wiem, że brak znajomości jęz. ukraińskiego mnie od razu wykluczył. Połowa załogi z Ukrainy? To w Milejowie ludzie nie zna'jo pojęcia bezrobocie. Widać w firmie ludzi traktuje się jak śmieci, bo w normalnych warunkach owa Ukrainka mogłaby przejść na macierzyński. Chętnie poznamy tutaj na jakiej niewolniczej umowie dziewczyna robiła. Po Ch... z zakładu powinien puścić ją na macierzyński. A podejrzewam, że polityka firmy to kop w du.... na rozpęd dla każdej kobiety ciężarnej. Pojawia się pytanie, gdzie te feministki i Wielgus-$cheuring, by nagłośnić ten jawny akt łamania Konstytucji? Tam stoi jak wół KAŻDE DZIECKO W POLSCE jest otoczone ochroną prawną... Powtarzam KAŻDE! Niech spytają się amerykańskiego właściciela, dlacsego owe poczęte dziecko nie mogło liczyć na przestrzeganie konstytucyjnego prawa? Jak ta firma musiała kobiecie namieszać w głowie. Albo śmierć dziecka, albo śmierć dziecka i jej pozbawionej możliwości zarobkowania. Myślę, że do decyzji kobiety współwinni siedzą w zarządzie. Przytoczcie tutaj jej umowę. Wyzysk w XXI wieku w UE? Tym powinien się zająć Timmermann i Tusek.
Odpowiedz
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.
Odpowiedz
Ona była w jakimś szoku. Nie wydaje mi się że chciała zabić dziecko. Tak to wyglądało, ale to jest na pewno bardziej skomplikowane.Dramat jej oraz dziecka..swoją drogą, musiało ją nieźle boleć podczas porodu.
Odpowiedz
bo u nas 500+ i po co rano chodzić do pracy na cały dzień jak ma się wolne ,a kasa z naszej krwawicy leci.
 Ty podczas porodu  pewnie uderzyłeś łepetyną o posadzkę w łazience.
Odpowiedz
bo u nas 2100 brutto na dojazdy sie dobrze zwróci
Odpowiedz
Zwłoki ożyły? Tych pismaków z DW należałoby przymusowo odesłać na reedukację do podstawówki...
Odpowiedz
 Rzygac sie chce czytajac twoje komentarze wklejane pod kazdym artykulem, tak " ciezko "pracujesz a komentujesz o kazdej porze dnia i wieczoru, kiedy wiec pracujesz? Gdybys tak ciezko pracowala jak ci biedni Ukraincy za 2100-brutto to bys tak glupio nie komentowala! Ukraincom sie oplaca, a musza jeszcze oplacic stancje, jadzenie i wyslac pieniadze do domu!!
Odpowiedz
To się człowiek ciekawych rzeczy dowiaduje przy okazji. Ciekawe ile w innych zakładach pracy pracuje ukraińców ? Duża cześć to nawet nie zna naszego języka. A te ich chachłaczenie to trudno zrozumieć. Ostatnio jechałem autobusem gdzie babka nie wiedziała do jakiej miejscowości kupić bilet. Mówiła tylko w kółko że chce do POL-SKONE.
Odpowiedz
 albo jesteś dzieciak i jeszcze nie umiesz używać fujarki albo stary dziad i już sobie nie pobrykasz. Względnie jesteś zgorzkniała lewacka menda i nie masz co liczyć na miłość bliźniego, więc jej owoców nie będzie...
Odpowiedz
No cóż ,gdy brak rąk do pracy to zatrudnia się z zewnątrz kraju.Polacy masowo wyjezdzali po 1990 r,a od 2004 po otwarciu granic UE toooo........Pokazywano nawet obozy pracy.U nas dla Ukraińców praca lepiej płatną jak u nich,a u nas niska stad są i dobrze.27 miliardów zł rocznie idzie na to z naszych podatkow,że pracownicy muszą być z zagranicy.Ale to nie przyniosło dodatkowych urodzeń.
Odpowiedz
WPUSZCZAJCIE WIECEJ TYCH BANDEROWCÓW DO POLSKI TO NIEDŁUGO ZALEJA NASZ KRAJ TAK JAK UCHODZCY I SPOKOJNIE W DOMU NIE BEDZIE MOZNA SPAĆ
Odpowiedz
Ludzi poszukującyh środków do życia nie można nazywać "banderowcami" jak nazwać Polakow,którzy po 1990 roku gremialnie opuszczali kraj w celu zdobycia pieniędzy.2 miliony na stałe wyjechało z kraju w/g nieoficjalnych statystyk około 1 milion Ukraińcow jest w Polsce.Statystyki bezrobocia ich nie uwzględniają stąd mamy około 6% i wielką chwalbę rządzących.
Odpowiedz
czy komisja bezpieczeństwa nic nie widzi w tym powiecie ci się dzieje ?  a szpital co ? Ci ludzie gdzie przechodzą badania ? , są wirtualni ? czy w naszym powiecie istnieje niewolnictwo i władze nic nie widzą ? i piszecie pismaki że " szok " tak powiem ze dla mnie szok że to dla władz taki szok, co kasę brać i nic nie robić tylko bić pianę, tak to szok, obłęd i szok
Odpowiedz
Do Weteran. Akurat jestem w temacie pracy Ukraińców w Polsce i muszę pana trochę poprawić na dzień dzisiejszy Ukrainiec pracuje na umowę ma zapewnione mieszkanie bez opłat i taxi do biedronki na zakupy.A Polak pracuje na czarno u gospodarza za 1zł więcej na godzinę od Ukrainca i musi sam opłacać czynsz światło gaz itp itd nie wspominając o tym że na zakupy nikt go do marketu nie wozi.A co do ciężkiej pracy to już nie te czasy teraz jak im nie pasuje rwanie wiśni bo tania i malo zarabiaja to jadą gdzie indziej.Najlepiej tam gdzie płacą za godzinę a nie na akord.Ale i tak większość pracodawców zatrudni Ukraińców i da mu te 10zl na godzine mieszkanie oczywiście bezpłatnie,umowe i swiadczenia zdrowitne a Polakowi jak nie chce robić za 11zł/h to podziekuje bo wiecej Polakom nie zapłaci.Takie są realia na Polskich wsiach.
Odpowiedz
czy komisja bezpieczeństwa nic nie widzi w tym powiecie ci się dzieje ?  a szpital co ? Ci ludzie gdzie przechodzą badania ? , są wirtualni ? czy w naszym powiecie istnieje niewolnictwo i władze nic nie widzą ? i piszecie pismaki że " szok " tak powiem ze dla mnie szok że to dla władz taki szok, co kasę brać i nic nie robić tylko bić pianę, tak to szok, obłęd i szok
" lulu" winien żeś nazwać się "luna"  czyli ksieżyc chyba z niego spadłeś na górną część ciała lecąc nią w dół  ,co ma samorząd  powiatu do przedsiębiorcy,gdy nawet działalność rejestruje się w gminie nie w starostwie,po drugie niestety szpital w Łęcznej nie ma oddziału psychiatrycznego,najbliższy Lublin Abramowicka 1.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...