Mam pilne informacje na temat wypadku. Proszę o kontakt osoby poszkodowane lub rodzinę. m.dabrowska671@wp.pl
|
|
A wystarczyło grzecznie jechać za rowerzystą... No ale przecież to wielki dyshonor! Przecież to kierowca jest panem świata...
|
|
Ale przecież w samym wyprzedzeniu rowerzysty nie ma nic złego jeśli robisz to w odpowiednich warunkach. Miał jechać 20km/h cały czas? |
|
spadaj hieną jaką firmę odszkodowawczą reprezentujesz
|
|
@fork... a kto komu zabrania wyprzedzać rowerzystę? Ten ciołek nie potrafił wykonać tego manewru. Ma auto przed sobą, to powinien grzecznie jechać za rowerzystą nawet 10km/h... dzięki temu kontynuowaliby swą podróż, a tak szpital i śmierć :(
|
|
Odniosłem się do komentarza który wyraźnie ma coś przeciwko wyprzedzaniu rowerzysty przez samochód. To co stwierdzasz stwierdziłem również w swoim komentarzu, trzeba to robić w odpowiednich warunkach. |
|
Wystarczyło nie być oszołomem i nie zjeżdżać na sąsiedni pas przy tym wyprzedzaniu.
|
|
Wyprzedzając rowerzystę masz zachować conajmniej 1 metr odległości od niego, więc wykonanie manewru w sposób zgodny z przepisami bez zjeżdżania na przeciwległy pas ruchu było niemożliwe. Powinien za nim grzecznie jechać do momentu, w którym będzie w stanie bezpiecznie wykonać ten manewr. Zapewne kierowca z opla to typ, który zawsze zdąży i wszędzie się z mieści, tym razem się mu nie udało.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|