Przebudowa tej drogi miała kosztować ponad 230 mln a nie 36 mln.
|
|
Remont kosztuje 230 mln a firma STRABAG zamieniła konstrukcje drogi za zgodą ZDW dzięki czemu zarobi grube miliony które to znowu nie zostaną w Polskiej firmie.
|
|
Drogi redaktorze! Dwie informacje w artykule i 50% błędów. Tak trudno się przyłożyć do pracy. Kompromitujesz siebie Dyrektora ZDW i Marszałka Województwa.
|
|
Jak to dobrze, że PSL-P0 już nie "opiekują" się Polską wschodnią.
|
|
Kolejne wielkie przekręty!!!!
|
|
Nie wiem czy ta droga przetrwa zimę. Już po deszczach rozmywa nasypy. Jak tego nie umocnią to czarno to widzę.
|
|
co za komentarze same przekręty widzą nasypy rozmyte przed zakończeniem nic pozytywnego mentalność wschodnia
|
|
Łoooooł... 36 km...!!! ja pierdziu historyczne wydarzenie... Czy już nadworny kronikarz PiSu wpisał do ksiąg to wielkopomne wydarzenie... Patrzcie polcy i palaki cud nad wisłą dobrobyt...
|
|
Jak to dobrze, że PSL-P0 już nie "opiekują" się Polską wschodnią.Ale wiesz, że ten remont zlecil poprzedni zarząd województwa, czyli PO-PSL? |
|
Czego gardłujecie. Ta droga rozsypywała się przez kilkadziesiąt lat. Spytajcie się mieszkańców Parczewa i okolic (po okresie zimowym "roz. Po oddaniu będzie to rzeczywiście historyczne wydarzenie, bezpiecznie i szybko do Lublina... i nie tylko. PO i PSL odwlekały inwestycję jak tylko mogły przez 10 lat
|
|
Mam tylko nadzieję że droga rowerowa będzie asfaltowa . Bo te z kostki brukowej to porażka.
|
|
8 lat wam było mało na przejście z etapu zlecnia do realizacji :) VIA BALTICA i wasze głosowanie w EUROPARLAMENCIE TEZ MAM PRZYPOMNIEC?Jak to dobrze, że PSL-P0 już nie "opiekują" się Polską wschodnią.Ale wiesz, że ten remont zlecil poprzedni zarząd województwa, czyli PO-PSL? |
|
Prof. Legutko 2016: Julia Pitera z Jarosławem Wałęsą specjalne ściągnęli Francuzów na głosowanie po to, aby uwalić Via Carpatia.
|
|
6,5 miliona za kilometr... To dajcie mi to i codziennie będę chodził ten kilometr czy dwa bo i z powrotem na piechotę po łące żeby zarobić 6,5 miliona w całym swoim życiu,....
|
|
PIS wyło jak PO budowało drogi że przekręty bo drogo. To ile PIS wziął pod stołem że kilometr taki drogi? Kto odpowie za marnowanie publicznych pieniędzy??
|
|
Mam tylko nadzieję że droga rowerowa będzie asfaltowa . Bo te z kostki brukowej to porażka.Jedyny rzeczowy komentarz. Ja także mam taką nadzieję, 36 km przejechać spokojnie ścieżką, bez strachu, że ktoś ci zrobi z d... jesień średniowiecza to już coś. :) |
|
Po pierwsze inwestycja była przygotowywana 4 lata, bo jest wpisana do finansowania z funduszy unijnych na lata 2014-20.
Po drugie nie odróżniasz VIA Baltici od VIA Carpathii.
Po trzecie głosowanie dotyczyło zamknięcia petycji w sprawie wpisania drogi VIA Carpathia do sieci TEN-T, a nie budowy tej drogi. Zamknięcie petycji było korzystne, bo dzięki temu można było zacząć budowę odcinka Lublin-Rzeszów bez czekania na decyzję UE. No i we wrześniu 2015 rząd PO-PSL ogłosił przetargi na budowę tych odcinków. Potem przyszedł rząd PiS i zrobił takie przyspieszenie, że podpisanie umów na budowę nastąpiło dopiero w 2018. Dwa i pół roku trzeba było czekać na rozstrzygnięcie przetargów. Teraz jest kolejne przyspieszenie: wojewoda potrzebuje aż 9 miesięcy, żeby wydać decyzję zezwalającą na budowę odcinka Kraśnik - Janów. Za PO takie decyzje wydawano w 5 miesięcy. Reszta odcinków nadal decyzji nie ma... Widać, że to priorytet dobrej zmiany...
|
|
PIS nie kradnie, czy nie zauważyłeś tego? Naprawia szkody po złodziejskiej formacji PO i PSL. Nie znasz szczegółów ale gadasz tylko aby nadawać na PIS. Zapamiętaj sobie , że tak dobrej formacji jak PIS to jeszcze nie było i jak naród będzie głosował za PIS to będzie tylko lepiej dla ciebie i i twoich wnuków.
|
|
***s://pl.wikipedia.org/wiki/Strabag
Czyli płacą podatki w Polsce.
Ale jak to komuś nie odpowiada to nich sam założy POLSKĄ FIRMĘ i staje do przetargu.
Poza tym widział ktoś tu Austriaka? Budują podwykonawcami.
|
|
Jak buduje strabag to wiadomo że ta droga po roku się rozleci
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|