Co za ciemnota
|
|
A nie można zamiast Pottera zrobić tydzień wiedzy o Ojcu Dyrektorze Rydzyku. Np. jaki silnik ma jego Maybach, w jakim kolorze koperty z pieniędzmi najbardziej lubi dostawać, ile ma par butów itp. W ramach tygodnia liczne konkursy - kto wpłaci najwięcej na tacę ojca dyrektora itp.
|
|
Magia jest jednym z czterech wymiarów okultyzmu. Czy potężny mag Lord Voldemort nie jest uosobieniem zła ? Relatywizacja dobra i zła w 6ej części też mocno wątpliwa...
|
|
Co w państwowej szkole robi gazetka o wielkim poście?
|
|
“Nie będziecie uprawiać czarów” (Kpł. 19,26) - magia to poważny grzech duchowy
|
|
Najwyższy czas aby zorganizować szkoły laickie. W każdej gminie i mieście przeprowadzić głosowanie, ile osób pragnie szkoły katolickiej, ile szkoły normalnej i w oparciu o wyniki podzielić istniejące obiekty szkolne.
|
|
to jest zamach na wolność i świeckość szkoły, nie wiem dlaczego dyrektor ugiął się przed paroma zrytymi łbami, powinien jeszcze im sprawę w sądzie założyć o zastraszanie, ciekawe czy te przygłupy przeczytały te książki czy tylko wyciągnięte z tekstu fragmenty zacytowali
|
|
Hahah boże co za ciemnotę.. Harry Potter im przeszkadza katodebilom? To może mam pokazać pismo święte i przykłady okrucieńtw tam opisanych? Tam są szkodliwe żydowskie bajki, a nie w Harrym Potterze. Już nie mówiąc o zbrodniczym, msciwym, ksenofobicznym Jahwe ze starego testamentu.. Lubartów wstyd.. Marzanny jutro też im zabronicie podpalić i utopić?
|
|
Jakbyś tam był.
Nikt z obużonych i zaangażowanych w akcję nie przeczytał choćby calej jednej księgi.
Ale to takie popularne "nieznam się, ale się wypowiem"
|
|
Cóż za problem, żeby dzieci których rodzice nie godzą się na taką zabawę nie brały w niej udziału. W końcu każdy ma władzę rodzicielską.
|
|
Ciemnota i zabobon zawsze pozostanie ciemnotą. Tylko się później nie dziwcie że wa księża dzieci gwałcą.
|
|
A co w tej sprawie robi kurator? Co robią jakieś religijne hasełka w świeckiej szkole?
|
|
niech przeciwnicy Książki o Harrym Potterze wyślą swoje pociechy do szkolnego księdza-katechety żeby im pokazał w kantorku prawdziwą magię swojego napastnika i jego moc
|
|
Tak to jest jak daje sie pozwolenie na wejście KK do szkół, wyjście poza kościół....:-(
|
|
I bardzo słusznie że ktoś miał na tyle odwagi moralnej żeby to zepsucie zatrzymać, nie może być tak żeby diabła promować, to haniebne i niedopuszczalne. Moje dzieci go obrzydlistwa nie czytały na szczęście
|
|
Żądam likwidacji busów z Lubartowa do Lublina, by ten ciemnogród nie wjechał do mojego ukochanego miasta!!!!
|
|
I będą tak samo głupie jak ty. Poczytaj im Biblię, tam nie ma krwi, przybijania gwoźdźmi do drzewa, męczeństwa, sztana. Głupi babsztylu, ogarnij się. |
|
Proponuję jeszzce turniej pt.: "Jak to modlitwa?", albo "Jeden z dwunastu". |
|
Wszyscy na to pozwalamy! A będzie coraz bardziej ciemno i straszno w tym kraju, bo radykałowie katoliccy nie poprzestaną i stworzą państwo wyznaniowe przy braku sprzeciwu większości obywateli. No bo jak tu się postawić kościelnym....
|
|
Ja tam lubię tę magię Calineczki, zamknięty świat Plastusia z Piórnika oraz czary Pomysłowego Dobromira. O tym będą kolejne zabawy...
|
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|