Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kolejne miasto w województwie lubelskim? Zadecydują mieszkańcy gminy

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 2 lutego 2020 r. o 19:13 Powrót do artykułu
Żadne miasto w lubelskiem oprócz Lublina, Chełma, Zamościa i Białej Podlaskiej nie może funkcjonować na prawach powiatu
Odpowiedz
....bycie miastem w żaden sposób nie uczyni, nas mieszkańców Kamionki, bardziej wyjątkowymi! Jedyna różnica, to przemianowanie Urzędu Gminy na Urząd Miasta oraz wyższe uposażenie dla "prezydenta" oraz radnych! W moim wieku można, na otaczającą nas rzeczywistość, patrzyć z dystansem nawet pozbawionym ubolewania nad ludzką bezrefleksyjnością! Człowiekiem czyni z nas nie wiejskość lub miejskość, ale nieustanne dążenie do edukacji, a w późniejszym wieku do samokształcenia się!
Odpowiedz
Chyba chcą płacić wyższe podatki od nieruchomości bo poza zmianami nazw urzędów nic poza tym się nie zmieni.
Odpowiedz
Kcem być miastowym...
Odpowiedz
Skoro Chełm to prawie miasto to i Kamionka może.
Odpowiedz
Jestem za, Kamionka powinna być miastem i to metropolitalnym, a jej dzielnicami powinny być: Kozłówka, Biadaczka, Dąbrówka, i cała reszta jaką widać z najwyższego punktu w Kamionce, a co, jak zmieniać, to po całości.
Odpowiedz
Skoro Chełm to prawie miasto to i Kamionka może.
 Chełm jak Chełm  ale Zamusc to tez podobno ma prawa miejskie :p 
Odpowiedz
Ludzie żyją średniowieczem. Kiedyś prawa miejskie dawały wymierne korzyści. Teraz są warte tyle co tytuł szlachecki.
Odpowiedz
No cóż, Szwecja.
Odpowiedz
wystarczy mieć trzy stodoły dwa domy, oborę i remizę i już jest się miastem?...cyrk
Odpowiedz
Prezydent Miasta Kamionka - i nie brzmi to??
Odpowiedz
jestem z miasta co widać słychać i czuć :D :D
Odpowiedz
Współczuję Ci,ze urodziłeś się w Chelmie. Wasze kompleksy wobec Zamościa uzasadnione.
Odpowiedz
Kamionka? Na serio? No ja nie wiem czy to taka duża miejscowość żeby ją miastem robić. Równie dobrze możemy zaraz robić Mełgiew, Długie czy Jastkow, a czy to powinny być miasta przy obecnym ich rozwoju? Nie sądzę
Odpowiedz
a ten wszarszawszczyzna to z inwitro czy potomek któregoś icka z kamionki zamościa czy chełma
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...