Żadne miasto w lubelskiem oprócz Lublina, Chełma, Zamościa i Białej Podlaskiej nie może funkcjonować na prawach powiatu
|
|
....bycie miastem w żaden sposób nie uczyni, nas mieszkańców Kamionki, bardziej wyjątkowymi! Jedyna różnica, to przemianowanie Urzędu Gminy na Urząd Miasta oraz wyższe uposażenie dla "prezydenta" oraz radnych! W moim wieku można, na otaczającą nas rzeczywistość, patrzyć z dystansem nawet pozbawionym ubolewania nad ludzką bezrefleksyjnością! Człowiekiem czyni z nas nie wiejskość lub miejskość, ale nieustanne dążenie do edukacji, a w późniejszym wieku do samokształcenia się!
|
|
Chyba chcą płacić wyższe podatki od nieruchomości bo poza zmianami nazw urzędów nic poza tym się nie zmieni.
|
|
Kcem być miastowym...
|
|
Skoro Chełm to prawie miasto to i Kamionka może.
|
|
Jestem za, Kamionka powinna być miastem i to metropolitalnym, a jej dzielnicami powinny być: Kozłówka, Biadaczka, Dąbrówka, i cała reszta jaką widać z najwyższego punktu w Kamionce, a co, jak zmieniać, to po całości.
|
|
Skoro Chełm to prawie miasto to i Kamionka może.Chełm jak Chełm ale Zamusc to tez podobno ma prawa miejskie :p |
|
Ludzie żyją średniowieczem. Kiedyś prawa miejskie dawały wymierne korzyści. Teraz są warte tyle co tytuł szlachecki.
|
|
No cóż, Szwecja.
|
|
wystarczy mieć trzy stodoły dwa domy, oborę i remizę i już jest się miastem?...cyrk
|
|
Prezydent Miasta Kamionka - i nie brzmi to??
|
|
jestem z miasta co widać słychać i czuć :D :D
|
|
Współczuję Ci,ze urodziłeś się w Chelmie. Wasze kompleksy wobec Zamościa uzasadnione.
|
|
Kamionka? Na serio? No ja nie wiem czy to taka duża miejscowość żeby ją miastem robić. Równie dobrze możemy zaraz robić Mełgiew, Długie czy Jastkow, a czy to powinny być miasta przy obecnym ich rozwoju? Nie sądzę
|
|
a ten wszarszawszczyzna to z inwitro czy potomek któregoś icka z kamionki zamościa czy chełma
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|