![]() |
"I proponuje, by te które już poszły do pierwszej klasy, mogły w niej zostać na kolejny rok"
Panie minister się chyba zamieniła z koniem na łby. Większej głupoty od ministra nie mogliśmy się spodziewać. Debilka. Kretynka!
|
![]() |
Rewelacja.Ja jestem zadowolona,w koncu moze ktos bedzie sluchal spoleczenstwo.Ta reforma to byl jeden wielki przekret.Tyle podpisow rodzicow,tyle sprzeciwow a rzad i tak zrobil swoje
|
![]() |
Czego kurierek nie napiszę ze wg przepisów już teraz do grudnia można przenieść pierwszaki sześciolatek który sobie nie radzę w szkole do zerówki.Bez problemu.Miejsca się znajdą i nie będzie powtarzał 1 klasy.Nic na siłę.Już chcieli pezymusic rodziców więc szturmem ruszyli do poradni i Mana odroczenia.Jeśli nie będzie przymusu zobaczycie że dojrzałe 6 latmi posła do szkoły.Te mniej zostaną w przedszkolu.I dobrze
|
![]() |
A co z dziećmi z pierwszej połowy 2008 r., które teraz są w 2 klasie????????????//
|
![]() |
Ja proponuję wprowadzenie rotacyjności - w jednym roku 6-latki w drugim 7-latki, może jeszcze w którymś, najlepiej losowym momencie, wprowadzić 5-latki lub nawet 8-latki. Najlepiej niech nic nie będzie wiadomo i co roku będzie inaczej. Niestety nasza klasa rządząca nie potrafi sama ze sobą porozmawiać i coś ustalić, tak aby po zmianie władzy zajmować się kolejnymi tematami, a nie zmienianiem tych samych przepisów. Stabilizacja jest tym czego człowiek, szczególnie posyłający dziecko do szkoły, potrzebuje najbardziej.
|
![]() |
"I proponuje, by te które już poszły do pierwszej klasy, mogły w niej zostać na kolejny rok" Panie minister się chyba zamieniła z koniem na łby. Większej głupoty od ministra nie mogliśmy się spodziewać. Debilka. Kretynka!Nie obrażaj konia! |
![]() |
Dobrze było, nie wiem po co zmieniać. Ja swoje dzieci na pewno wyślę wcześniej, lamentowali tylko przewrażliwieni rodzice, że niby dzieciństwo się dzieciom zabiera... bez przesady
|
![]() |
Rewelacja.Ja jestem zadowolona,w koncu moze ktos bedzie sluchal spoleczenstwo.Ta reforma to byl jeden wielki przekret.Tyle podpisow rodzicow,tyle sprzeciwow a rzad i tak zrobil swojeJeden wielki przekręt to rządy PiSu |
![]() |
A co z dziećmi z pierwszej połowy 2008 r., które teraz są w 2 klasie????????????//Będą miały pod górę. Skumulowanie części roczników 2007-2008 i 2008-2009 spowoduje, że kiedyś trudniej będzie im się dostać się do dobrego liceum, szkoły wyższej. Pamiątka na całe życie od reformatorów. |
![]() |
Co Pani minister najlepszego mówi?? Nie zdaje sobie sprawy z tego, że powtarzanie klasy to trauma dla dziecka, być może na życie?
|
![]() |
jestem za ,wiele mam które posłały sześciolatki do szkoły zapowiedziały że chętnie zostawią dzieci w pierwszej klasie
|
![]() |
jestem za ,wiele mam które posłały sześciolatki do szkoły zapowiedziały że chętnie zostawią dzieci w pierwszej klasieJa też tak zrobię, jak zrobią to wszyscy rodzice w klasie mojej córki. Inaczej dziecko dostanie kolejny prezent-łatkę nieudacznika! Inni pójdą dalej, a ono pozostanie w tej samej klasie. Ktoś, kto tego nie czuje nie ma prawa uczyć czy zarządzać oświatą! |
![]() |
Błąd to zrobił rząd PO. Teraz to tylko przywracanie normalności.
|
![]() |
Błąd to zrobił rząd PO. Teraz to tylko przywracanie normalności.Niestety kosztem mojego dziecka i tysięcy innych dzieci. Pieprz... polityka :angry: |
![]() |
Nauczyciel powinien nauczyć i może doradzić rodzicowi, a nie za niego decydować! Wszystko stanęło na głowie. Nauczyciel chce decydować, państwo wie lepiej, a rodzice są do rodzenia, utrzymywania i stosowania się do przepisów. Czas w końcu usunąć wiele idiotycznych reform, które sprawiły, że szkoły w pogoni za pieniędzmi "produkują" studentów, którzy powinni zakończyć edukację na szkole zawodowej, czy średniej lub pomaturalnej (a nie policealnej!). Można być doskonałym prac
|
![]() |
A czy znacie ustawę o obowiązku szkolnym? nic sie istotnie nie zmienia oprócz nazewnictwa
|
![]() |
Niestety kosztem mojego dziecka i tysięcy innych dzieci. Pieprz... polityka :angry:Jaki koszt poniesie twoje dziecko, że zostanie zwrócona rodzicom możliwość decydowania o tym czy dziecko ma iść wcześniej do szkoły czy normalnie? |
![]() |
Rewelacja.Ja jestem zadowolona,w koncu moze ktos bedzie sluchal spoleczenstwo.Ta reforma to byl jeden wielki przekret.Tyle podpisow rodzicow,tyle sprzeciwow a rzad i tak zrobil swojeKochanieńka. Masz niedojrzałe dziecko, możesz go odraczać do 10 roku życia. Tylko dlaczego uważasz, że pozostałe dzieci są głupsze niż w krajach zachodnich, gdzie obowiązek szkolny jest od 6 roku życia? Elbanowscy (ci od zadymy wokół 6 latków) tworzą konkubinat i mają 7 dzieci. Nie dziwi nic, że ich dzieci wolniej się rozwijają. Jak koś ma problemy to do poradni, a nie blokować rozwój innym!!! |
![]() |
Państwu Elbanowskim przy takiej liczbie dzieci pewnie brakuje czasu, żeby zadbać o pobudzanie rozwoju każdego z nich i pewnie myślą, że wszystkie dzieci tak samo się rozwijają. A może po prostu nie mają porównania z innymi sześciolatkami. Moje wnuki, w liczbie 4, urodziły się w pierwszej połowie roku i w związku z tym rozpoczęły naukę w angielskiej szkole w wieku 5 lat i nikt ich tym nie skrzywdził. A ja sama będąc wieloletnim nauczycielem byłam zaskoczona chłonnością umysłów w tak młodym wieku.
|
![]() |
oczywiście najwięcej do powiedzenia mają ci co mają dzieci w wieku sześciu lat i w pierwszej klasie
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|