NIE MINUTA CISZY, A 24 H CISZY PROPONUJĘ. NIKOMU NIE ZASZKODZI DZIEŃ BEZ MANIFESTACJI, PRZEMÓWIEŃ ITP. NIKOMU NIE POTRZEBNYCH BZDETÓW. DAJCIE LUDZIOM ODPOCZĄĆ W NIEDZIELĘ
|
|
Pissowskie sługusy i tak zrobią co im ,,ludzkie'' pany nakażą. Już alert RCB wykorzystywali do agitacji wyborcze, to co tam obywatele Polski i nasi goście. Niestety kaczyński i jego taniec na trumnach sprawił że obrzydził ludziom tą katastrofę do której sam się przyczynił.
|
|
Kaczor do końca swoich dni będzie doił temat Smoleńska. Jak ma dowody na zamach, to niech je wreszcie przedstawi, jak nie ma, to niech sp---dala i zamilknie raz na zawsze!!!
|
|
Polityka strachu, Covid, wojna...To się najlepiej opłaca
|
|
W związku z tym, że Pan od MSW i czegośtam odleciał od rzeczywistości, proponuję zbiórkę na tygodniowy wypad tzw wczasy dla tego Pana w Krematorsku (UA) i pominę wyobraźnię i epitety do takich pomysłów. Żeby nie była krzywda to druga zbiórka internetowa dla Złotowłosego, wraz z osobą towarzyszącą od kopania na metr i przesiewania wraz z tygodniowym pobytem w Buczy na obowiązkowe sympozjum z wykładem Radosława S. o tu zacytuję: ,,murzyńskości" i ,,robieniu laski Amerykanom". Zbieractwo warto uatrakcyjnić o sprzedaż macy Najpierwszej Damy, którą wszyscy znamy. Co zostanie z kupna biletów dla tych Państwa a uzbiera się więcej, na biedne dzieciaki z UA, niech maja chwilę radości i spokoju. Dziwię się jednakże, że w tak zacnym piśmie do włodzarzy miejskich i gminnych, zabrakło nakazu zaopatrzenia uciekinierów z rozjeżdżanej przez czołgi UA, w obowiązkowe zatyczki douszne. Tu ocenę zostawmy psychologom, czy przeżywanie traumy wielokrotne, to dobry sposób na spędzanie niedziel, w pokojowo nasatawionym kraju. Bo nie myślę, że to świadomy prezent dla Imperium Wschodniego, dręczenie ludzi przerażonych własnym jutrem i losem bliskich. Miasta powinny odpisać, że odmawiają wprost w imię poszanowania godności istot ludzkich, jakim pomaga społeczeństwo i spadkobiercy zasad moralnych Najjaśniejszej 2 Rzeczpospolitej.
|
|
I znowu ktoś miał dwa wybuchy pod kopułą.
|
|
Daleko w ........ mi ta rocznica lata...... Mało miesięcznic było ?? I co roku ta sama szopka bedzie?? Inne ,,katastrofy'' nie zasługują na upamiętnianie ?????
|
|
Powiedzcie Kaczyńskiemu, ze winny jest ten kto nakłaniał brata do ładowania za wszelka cenę bo to był początek kampanii prezydenckiej. Ładowania pomimo braku warunków i braku nawigatora rosyjskiego na pokładzie bo PiS powiedział, ze nie będzie się im ruski płatał po pokładzie. Plus Lechu spóźnił się pół godziny i mieli presję czasową. Szkoda załogi zmuszonej do ładowania na siłę a PiS nie rozumiał co znaczy pull up drący się 2 minuty przed uderzeniem w ziemię
|
|
PSIA MAĆ JEDNAK WYJĄ :(
|
|
w swidniku wlasnie zawyly syreny
|
|
To hańba, politycy zmusili pilota do lądowania. Zginęło wiele wartościowych osób, byli w pracy i pod presją spóźnionych na uroczystości polityków. Pamiętajmy o tym.
|
|
Ja wczoraj dostałam info z aplikacji RSO, że będą wyły. Wczoraj w Radio Lublin podawali, że niektóre miasta nie włączą syren, ale na tej liście nie było mojego. Dzisiaj rano budzę się o 8:47 i się i się zastanawiam czy te syreny w ogóle działają czy może są tak ciche, że nawet z tak lekkiego snu (skoro obudziłam się sama 6 minut później) nie potrafią mnie wybudzić... i co by było gdyby faktycznie była potrzeba ostrzeżenia. Kurde, test działania syren się nie powiódł! Lipa... jak coś się wydarzy naprawdę, to nawet nie zostanę ostrzeżona.
I tak mi szanowny prezydent miasta zapewnił spokój swoją "przemyślaną decyzją" o niewłączaniu syren, że z samego rana usiadłam do komputera w poszukiwaniu informacji co się wydarzyło. Kurde, rządowy Regionalny System Ostrzegania powinien być wiarygodny. Włodarze myślą, że każdy śledzi ich facebooki cały czas? że napiszą sobie post kilkanaście godzin wcześniej, i że wszystko będzie cacy, bo przecież powiadomili mieszkańców. To dopiero jest sianie zamieszania.
|
|
Jak by Ukraińcy byli tacy jak ci pseudopolscy Polacy co tu piszą komentarze to Ukraina broniła by się parę minut. A rząd i wojsko sami Ukraińcy by wymordowali. Z jakimi ludźmi przyszło nam żyć. TYLKO SIĘ POCHLASTAĆ. BEZMYŚLNI SYMPATYCY RUSKICH, ALBO NIEMCÓW. JA TĄ KATASTROFĘ DOBRZE PAMIĘTAM. I OD RAZU UDERZYŁO MNIE TO ŻE RZĄD POLSKI W KILKA CHWIL OSKARŻYŁ PILOTÓW I PIJANEGO MINISTRA, LUDZIE RZĄDY OBCYCH PAŃSTW W TAKICH PRZYPADKACH NAWET GDY GINĄ TYLKO ICH OBYWATELE SAMI CYWILE, NAJPIERW SPRAWDZAJĄ CZY NIE PRZYCZYNIŁY SIĘ DO NICH INNE SŁUŻBY CZY ZANIEDBANIA SŁUŻB PRZY LĄDOWANIU. A TU NIC. ODDANIE CAŁEGO DOCHODZENIA OBCEMU PAŃSTWU. PAŃSTWO KTÓRE BARDZO NIE LUBIŁO POLSKIEGO PREZYDENTA. WSTYD I HAŃBA DLA ÓWCZESNEGO POLSKIEGO RZĄDU. A JESZCZE TU NASZE TROLLE CO WYPISUJĄ. N.Ż SIĘ W KIESZENI SAM OTWIERA. POLSKO JAKICH TY MASZ OBYWATELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
|
|
W pierwszym zdaniu masz częściowo rację. Ale tylko częściowo. Bronilibyśmy się tylko kilka minut, bo nie mamy czym! PiS wypowiedział nawet podpisany już bodajże kontrakt i do dziś nie zapewnił nam śmigłowców. Rozpieprzył całą armię "inwestując" w WOT, który padnie momentalnie. My nawet amunicji nie mamy. Sprawdź, ile czołgów miała Ukraina w momencie ataku Rosji i porównaj to z tym, czym dysponuje Polska. To samo zrób z wozami bojowymi, myśliwcami, armatami, systemami rakietowymi... PiS do reszty rozpieprzył armię, która i tak nie była w zbyt dobrej formie. Przestań więc rozsądnie myślących ludzi wyzywać od sympatyków Niemiec i Rosji, bo to Kaczor chce budować w Polsce taką właśnie Rosję - chce być Putinem Polski, któremu nikt się nie przeciwstawi w żadnej kwestii.
|
|
Czy Kaczyński myśli, że te syreny zagłuszą jego wyrzuty sumienia???
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|