Zbiera mnie na wymioty gdy czytam o zbiórkach wszelkiego rodzaju,bo największy złodziej jakim jest państwo zabiera obywatelowi ponad 60% dochodów,to powinno zadbać o wszystko co potrzebne obywatelowi.A tu ciągle żebranina i każdy mający problem z nim zostaje sam.Rzadko się zdarza ,że są akcje charytatywne.Powinni byc zaproszeni Ci ,których dochody są kilkakrotnie wyższe od średnich.Np.wszystkich funkcyjnych co się pokazują w "szkiełku" co tydzien itd.itp.
|
|
60 zebrano , a ile wydano na organizację i jedzenie, pewnie 150, więc trzeba było przekazać 150 a nie organizować zjazdu elit
|
|
"księgowy"...najprawdopodobniej nie masz żadnego pojęcia o takich sprawach i przysłowiowy gul Ci skacze. Na całym świecie tak właśnie organizuje się niezbędne dla lokalnych społeczności środki finansowe. Poznaj tylko formy finansowania i funkcjonowania np. skandynawskich klubów sportowych. Dla mnie wzorem jest małe szwedzkie miasteczko Sveg dumne ze swoich mistrzów olimpijskich w curlingu. Tam każdy zdolny do wysiłku fizycznego mieszkaniec świadczy nieodpłatnie prace pielęgnacyjne w okolicznych lasach po to, aby firma zawiadująca tym dobrem całą należną za wykonaną pracę należność przelewała na konto klubu! I w tym wypadku mówimy o dużych pieniądzach!
|
|
Brawo Księgowy i głos rozsądku! Niech organizatorzy Urząd Miasta i Urząd Marszałkowski (trzeci Caritas nie jest urzędem publicznym) podadzą jaka kwota wsparły bal. Coś mi się wydaje, że to znacznie większe środki niż zebrano.. Ale kto im zabroni!
|
|
Chyba wszyscy dotychczasowi komentatorzy to dobra zmiana. Wstęp na bal kosztował 150pln. Czy wszędzie musicie widzieć przekręty?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|