Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
"Im się te pieniądze po prostu należały"...
Odpowiedz
Krótko mówiąc, to tak po pisowsku .
Odpowiedz
Dobra zmiana w lubelskim wydaniu. Dobrze mówił Morawiecki. Za miskę ryżu będziecie pracować i się cieszyć z pracy a w domu wbijać zęby w parapet
Odpowiedz
Chcemy jeszcze poznać  w trybie informacji publicznej, zarobki obecnej zastępczyni błąkającej się po teatrze i niemającego swojego gabinetu, zarobki mecenasa pracującego na dwóch etatach w tearze, zarobki pełnomocników i ich ciągłe nieobecności związane z tz. "pracą zdalną".  Doją ten nasz teatr.
Odpowiedz
100 tys. zł dołożył z naszych podatków żuk do jakiejś wystawy .... a kto ją organizuje?
Odpowiedz
UNIJNE_SREBRNIKI, to nowe wcielenie typa, który wklejał wcześniej bzdety jako TECZOWY_ZSL.
Odpowiedz
Redbad K. czeka na prikazy z góry. Bez oficjalnej wersji Partii nie można rozmawiać z dziennikarzamiu, bo jeszcze się wygada, czemu dostało się tak bardzo więcej niż pozostali pracownicy...albo gdzie pieniądze z teatru wypływają... takie rzeczy to tylko po approvalu od partii.
Odpowiedz
Takie dysproporcje są we wszystkich urzędach samorządowych i podległych im instytucjom. To nie jest specjalność PiS-u. PSL robi dokładnie to samo.
Odpowiedz
Zanim ta pani księgowa wyleci z pracy za niegospodarność, powinna oddać z nienależnej nagrody każdą złotówkę. Prezes też by jej kazał tak zrobić.
Odpowiedz
Jedno słowo: sku...o! Takie mendy z PiS się panoszą i tylko stołki wymieniają a mundur takie, ze bez konkursu są najmudrzejsze
Odpowiedz
(2/2) Z tej strategii dla Teatru Osterwy wynika podejście do kwestii nagradzania: Kluczowe dla wszystkich w zespole Teatru jest przyspieszenie rozwoju. A do tego - oprócz zaangażowanego zespołu - potrzebujemy pieniędzy. Dużych pieniędzy. I tu pojawia się rola osób, które otrzymały nagrody. W przypadku głównej księgowej decyzję o wypłacie nagrody podjąłem dlatego, że granty są skrupulatnie rozliczane, a każdy formalny błąd w dotacji może oznaczać utratę dofinansowania. Każda nieprawidłowość od strony księgowości mogłaby pozbawić nas ogromnych pieniędzy. Z kolei konsekwentna polityka finansowa zaowocowała tym, że jako teatr nie mamy długów - co umożliwiło zespołowi fundraisingowemu sięgnięcie po bardzo znaczące dotacje. Pani Adrianna jako kierująca zespołem i zastepca dyrektora otrzymała ambitne zadania: Przeprowadzić procesy pozyskiwania “bieżących”, dostępnych w czasie covid na różne nieszablonowe działania, które podejmowaliśmy. Jej zespół wykonał tę część sumiennie - w wyniku czego pozyskała dla teatru blisko 600 tysięcy zł które już zaabsorbowaliśmy, uzyskać środki Unijne - i tutaj w efekcie jej działań nasz projekt remontu i modernizacji budynku znajduje się wśród projektów strategicznych Województwa Lubelskiego w wysokości blisko 80 mln zł. To gigantyczne kwoty, z których zrealizujemy cały szereg działań zabezpieczających przyszłość Teatru, czyli jego pracowników. Biorąc powyższe pod uwagę - i skalę pozyskanych pieniędzy - zdecydowałem się przyznać nagrody w wysokości, o której Państwo czytaliście. Właśnie dlatego, że jest to spektakularny sukces, który diametralnie poprawi sytuację naszego teatru w kolejnych latach. Rozumiem, że ta decyzja budzi emocje. Ale to jest zgodne z tym, na co się umawiałem z zespołem - że musimy dokonać rzeczy ponadstandardowych, żeby nie tylko przetrwać, ale się rozwijać. Pozyskanie takich środków zmieni w końcu sytuację każdego zatrudnionego na poziomie indywidualnym - i uznałem, że to musi zostać nagrodzone. I na koniec jeszcze jedna, ważna uwaga: decyzje dotyczące nagród podejmowałem po potwierdzeniu zgodności z przepisami - zarówno z panią księgową jak i z jednym z prawników Teatru. Nie jestem prawnikiem i polegam w tym zakresie na wiedzy i kompetencjach innych, dlatego w świetle pojawiających się kontrowersji zleciłem kolejną opinię prawną. Ponadto poprosiłem o przeprowadzenie w tym zakresie kontroli przez urząd Marszałkowski. (2/)
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...