Przecież Majdanek to "Miejsce pamieci. Muzeum martylogii" .Czyli Majdanek nie został zbudowany przez Polakow, przez Lublinian ? Jak to w koncu z tym jest ?
|
|
Dlaczego "Polaków" jest pisane mniejszą czcionką jak "Żydów"? Chciałbym przypomnieć, że Żydzi, Romowie, Białorusini, Ukraincy, Litwini mieszkający na terenie II RP posiadali polskie obywatelstwo. Czyli w niemieckich obozach koncentracyjnych na terenie okupowanej Polski byli mordowani przede wszystkim Polacy. Wreszcie trzeba odkłamać tę spisaną przez polskich ciemiężców historię. Nie tylko Żydzi i Romowie mieli zostać unicestwieni, ale również Słowianie, by powiększyć Lebensraum dla okupanta.
|
|
Mr. Obvious
|
|
TO NIEMCY MORDOWALI NAS Polaków i inne nacje w Europie! Bardzo dobrze, że ten Pan to zrobił. Brawa za patriotyczną postawę i obronę godności Polaków.
|
|
NKWD tuz po wojnie chętnie skorzystało z osiągnięć 3 Rzeszy i trzymało w KL LUBLIN wielu Żołnierzy AK, NSZ WiN.
|
|
Coś o budowie obozu: "Budowę wykonywali ŻYDZI – jeńcy armii niemieckiej z 1939 roku oraz jeńcy radzieccy." wikipedia |
|
Paliwo smolenskie sie skończyło to psychopisiory znaleźli kolejny temat zastepczy
|
|
...pamietajmy, ze Ukraincy ochotnicy byli szkoleni na obozowych wachmanow np w Trawnikach.
|
|
Idą wybory to Zbysio uaktywnił się .
|
|
Ukraińcy to byli akurat strażnikami w nazistowskich obozach koncentracyjnych
|
|
potomek ubeka czy zwykłe WSI-owe bydło? |
|
Kaci NKWD tuz po wojnie chętnie skorzystali z osiągnięć 3 Rzeszy i trzymali w KL LUBLIN wielu Żołnierzy AK, NSZ WiN.
|
|
Oj szaleje szklana.
|
|
Akurat PiS-owi,w przeciwieństwie do POpaprańców i Nowośmiesznej,"paliwa" nie brakuje co dobitnie pokazuje każdy sondaż. |
|
A ile żydzi dają $$/zł na utrzymanie, konserwacje muzeum Majdanka?
>>>>Czy licznie odwiedzające wycieczki młodzieży z Izraela choć raz posprzątały tam? (bo już nie wspomnę, że w ramach "współpracy" mogliby to również uczynić z sąsiadującym obok cmentarzem polskim).
>>>> Polecam film dokument na judetubie "DEFAMATION ZNIESLAWIENIE" - to jawne sianie wrogości i "hejtu" do Polski i Polaków.
|
|
"...dostaliśmy 3 bilety na całą polskę. nie wolno nam było wnieść biało-czerwonych flag, nie wolno na było wnieść wiązanek, zniczy, poprostu mieliśmy być incognito. czujemy jak byśmy dostali po twarzy, gdzoe po tylu próbach dostaliśmy 3 wejściówki i słyszymy to co słyszymy od pani ambasador izraela...była kosnternacja wśród nas, wśród byłych polskich więźniów...my byliśwe we trójkę z biało czerwonymi chustami na barkach...pani ambasador dostała gromkie brawa od większości...w wiekszości na sali byli przedstawiciele izraela...jako jedyna trzymałab biało-czerwoną flage, w pewnym momencie doszła do mnie młoda Żydówka...i do mnie mówi po co ja to trzymam-polską flagę...zapytała że mam to schować, to nie ***nia narciarska żebym trzymała polska flagę, w miejscu w którym zgineło tysiące polskich ofiar."
członkini polskiej organizacji więzionych w auschwitz o obchodach wyzwolenia obozu, studio polska
|
|
OK . ale trzeba to napisać też w języku Angielskim
|
|
Po drugiej stronie znajduje się anglojęzyczna wersja tego napisu. Zdjęcie jest w galerii nad tekstem
|
|
Według moich obliczeńmetodologi Żydzi nie stanowili 60 000 z 80 000 ofiar. Mam wątpliwości co do metodologii liczenia. Sumowałem wszystkie transporty i wydaje mi się że jest liczone na siłę. Jeżeli doliczyć ofiary od getta po list 43 czyli akcję dożynki, to może kto wie. Ze wszystkich wspomnień jakie przeczytałem i innych źródeł nie wynika że Żydzi byli pierwszą grupa narodowościową a obstawiam perly przeciwko orzechom , nie etniczną. Moim zdaniem byli to Słowianie. Chwała wszystkim ofiarom, w tym jeńcom bolszewickim wybitym "do nogi" na samym początku tego piekła.
|
|
oj tak, szaleje kieliszeczek |
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|