Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Co w tym dziwnego? W mojej rodzinnej parafii zawsze opłatki były sprzedawane po Mszach, ale rozumiem sensacja musi być. Nie bójcie się o Kościół - poradzi sobie i bez kolędy. Wierni mogą przelać środki na konto co ja sam uczynię. Pozdrawiam Redakcję Dziennika :)
Odpowiedz
Niech parafiom wielki ojciec R dołoży. Przecież trzęsie całym krajem
Odpowiedz
Nich kościół utrzymuje się z danin wiernych, ale niech płaci też od tego podatki. Nawet pożyczyć pieniądze w rodzinie leganie muszę to opodatkować...
Odpowiedz
"W mojej rodzinnej parafii zawsze opłatki były sprzedawane po Mszach..." ... Sprzedawali? Nie "co łaska"? A w jakiej cenie były? Można było kupić dowolną ilość?
Odpowiedz
Nich kościół utrzymuje się z danin wiernych, ale niech płaci też od tego podatki. Nawet pożyczyć pieniądze w rodzinie leganie muszę to opodatkować...
 Kościół płaci podatki i to od "głowy" w parafii, a nie faktycznie praktykujących. Obszernie opisał to między jeden z nieprzychylnych Kościołowi lewicowych periodyków: ***s://noizz.pl/spoleczenstwo/kosciol-nie-placi-podatkow-sprawdzamy-czy-rzeczywiscie-tak-jest/c4rfy23
Odpowiedz
Kościół płaci podatki i to od "głowy" w parafii, a nie faktycznie praktykujących. Obszernie opisał to między jeden z nieprzychylnych Kościołowi lewicowych periodyków: ***s://noizz.pl/spoleczenstwo/kosciol-nie-placi-podatkow-sprawdzamy-czy-rzeczywiscie-tak-jest/c4rfy23
 Źle się wyraziłem - za ofiarą :) dziękuję za zwrócenie słusznej uwagi.
Odpowiedz
Niech parafiom wielki ojciec R dołoży. Przecież trzęsie całym krajem
 Ale ten o. Rydzyk jest straszny i potężny, budzi lęk jak widać nawet. Straszna postać :) A na serio proszę wyluzować :) 
Odpowiedz
Dopóki będzie sojusz tronu i ołtarza nie daję ani grosza !
Odpowiedz
Biskup siedlecki przejawia większą wiarę w Boga, niż posoborowe duchowieństwo z uniwersyteckiego Lublina. W tym covidowym wariactwie brak wizyty duszpasterskiej i tak jest lepszy od pojawienia się kapłana pogańskiej religii covidowej w maseczce i rękawiczkach (co zapowiedziano w nieco wcześniejszym komunikacie Parafii p.w. Miłosierdzia Bożego w Lublinie). Jestem katolikiem i potrzebuję porządnej posługi katolickich duchownych - a nie pogańskich kapłanów covidowych guseł. Po co miałbym przyjmować poganina, który udaje katolickiego księdza? Skoro przyrzeczenia chcielne zawierają wyrzeczenie się wszystkich spraw diabelskich, to oczywistym obowiązkiem jest odmowa współdziałania z pogańskimi kapłanami (nawet wysyłanymi z oficjalnie katolickich parafii). Jeżeli księża oczekują pieniędzy katolików, to niech wpierw publicznie wyrzekną się pogańskich guseł covidowych, nawrócą się na katolicyzm i (po stosownie długiej pokucie za zbrodnię odstępstwa od Świętej Wiary Katolickiej) przystąpią do zaszczytnego obowiązku posługiwania katolikom.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...