![]() |
Każdy kto mysli o zakupie mieszkania w firmie Budom niech sie 3 razy zastanowi. Juz sam pierwszy kontakt telefoniczny daje do myślenia ale proszę uwierzyć ze to jest sielanka w porównaniu do tego co jest po podpisaniu umowy. Ta firma jest mentalnie jeszcze w czasach glębokiej komuny gdzie pojęcie klienta nie istniało. Po prostu tego chamstwa i prostactwa nie da sie opisac , trudno uwierzyć ze w dzisiejszych czasach jeszcze takie zachowanie prezesów i kierowników firmy przetrwało. Przed zakupem warto porozmawiać z tymi którzy mieli nieprzyjemność kontaktu z panami K.
|
![]() |
Mam to samo z nimi, tylko, że ja kupiłem mieszkanie u nich i od razu wyszły problemy, ale uspokajanie prezesów BUDOMu zamydiło mi oczy i teraz pozostaje mi sąd.
|
![]() |
Zawiedzonych ludzi jest więcej wklej to w przegladarke kurierlubelski.pl/artykul/232988,oferty-deweloperow-mieszkania-czekaja-na-chetnych,id,t.html#komentarze
|
![]() |
. jesli chodzi o firmę BUDOM niestety jest to prawdą także w odniesieniu do nowego budynku przy ulicy Północnej ... To co widac na pierwszy rzut oka - niestaranne wykonanie, niski standard wykończenia, brak wiaty śmietnikowej, niekompletne ogrodzenie budynku, wąskie miejsca parkingowe, niewydolne systemy odprowadzający wodę z dachu budynku w trakcie opadów (a to dopiero początek jesieni). Niestety do tego brak możliwości konstruktywnej rozmowy. Po wejściu do siedziby Firmy Nabywca mieszkania jest traktowany jak niechciany Petent.
|
![]() |
…chciałem ze swej strony ocenić nowo-powstały budynek przy ulicy Północnej na pierwszy rzut oka widać niedbałość wykonania materiały wykończeniowe to najniższa tzw. półka szachty licznikowe brudne można w nich dopatrzyć się gruzu, butelek, puszek. Piwnice są wykonane(pozostawione) w stanie surowym tzn. ciągi komunikacyjne jak i piwnice są bez tynków myślę ze zapylanie z posadzek będzie osiadało na klatkach schodowych. Jeśli chodzi o roboty zew. to orynnowanie sprowadza wody opadowe do odwodnienie liniowego znajdującego się przed wjazdem do garażu, prawdopodobnym jest iż w okresie roztopów odpływ zamarznie a co za tym idzie woda wpłynie do garaży. Pytania odnośnie w/w spraw kierowane do BuDOMU (wykonawcy) działają w prosty sposób kupiłeś radź sobie sam !!!!Wobec ogromnej konkurencji na rynku nieruchomości szczerze nie polecam firmy BUDOM
|
![]() |
Cyz Ktoś z Was orientował się w sprawie budynków na ul. Krzyształowej w Lublinie ?
|
![]() |
Zastanawiam się właśnie nad zakupem mieszkania przy Kryształowej od Budomu a tu takie rzeczy czytam ...
|
![]() |
muszę przyznać, że jestem za***ony podejściem kilku osób. doceniam pomysły, chyba pokuszę się nawet osobiście o realizację kilku z nich.
deb0308 - to jest to:
|
![]() |
Ten Deweloper to jakaś porażka, mentalnie zatrzymał się w czasach PRL-u. Nie przyjmuje żadnych uwag, nie uznaje reklamacji. Wybudowane budynki posiadają bardzo dużo usterek, których nie chce usuwać. Oszczędza na materiałach budowlanych, są kiepskiej jakości. Wystarczy pojechać i zobaczyć jego inwestycje i porozmawiać z mieszkańcami.
|
![]() |
Nie polecam, kupiłem mieszanie przy ul Kryształowej i żałuję.
|
![]() |
moja mam kupiła na kryształowej i ja jestem w trakcie, wszystko ok, Pani Kasia Super, notariusz super, nie wiem skąd te problemy
|
![]() |
My mieszkamy przy Kryształowej od prawie dwóch lat (blok Budomu) i żadnych problemów z mieszkaniem nie mamy, ale jeżeli ktoś bardzo chce i potrzebuje ponarzekać to zawsze i wszędzie znajdzie powód nawet w Wersalu.
|
![]() |
Wpisy dodane dzień po dniu: 5 i 6 czerwca 2017 - widać, że pracownik dewelopera nie próżnuje ;). Mieszkam w bloku wybudowanym przez Budom od półtora roku i to wyjątkowo perfidny deweloper. Na potrzeby inwestycji stworzona została wspólnota której właścicielem jest pracownik dewelopera. Nie ma możliwości odwołania zarządcy bo największe prawo głosu ma deweloper - uwzględniane są udziały w blokach które będą należeć do wspólnoty, ale nie są jeszcze wybudowane. |
![]() |
A kto zabrania zaskarżyć uchwały do sądu? Tylko potrzeba jedności.
|
![]() |
My mieszkamy na Kryształowej od 1,5 roku i żadnego problemu z mieszkaniem nie zauważylismy. Żadna ściania nie popękała, wszystko jest dobrze wytłumione, jakość wykonania ścianek też jest ok. Podczas odbioru mieszkania z fachowcem wszystko było równe (co było zdziewieniem dla fachowca). Słysząc narzekania na jakoś wykonania i pękanie instalacji w innych blokach dookola z czystym sumieniem polecam tego dewelopera.
|
![]() |
Już na etapie rozmowy wstępnej nie ma z właścicielem firmy przyjaznego kontaktu. On uważa, ze ustawa deweloperska w części zabezpieczenia finansowego kupujacego go nie dotyczy. Niestosowanie zapisów ustawy deweloperskiej przyklepuje notariusz. Co to moze oznaczać?
|
![]() |
Niestety podejscie własciciela się nie zmienia od lat. Na dodatek przestrzegam wszystkich przy podpisywaniu umowy i potem końcowym rozliczeniu. Mieszkania mają zawyżany metraż na polanach, a przy podpisaniu umowy cena ma związek z metrażem i udziałem w gruncie. Po wybudowaniu niestety okazuje się ze mieszkania są mniejsze średnio powyżej metra . Niestety deweloper już tej ruznicy nie oddaje tłumacząc sie ze ta róznica wychodzi po tynkach. Trzeba być niezłym mataczem, żeby wmawiać ludziom ze stracili ponad 1m2 w mieszkaniu 50-60m ze wzgledu na tynki. Scianki działowe stawiane sa z pustaka 5cm do tego juest dobrze jak zobaczymy 1cm . To jest żenada ale myślę że ludzie już teraz bardziej zadbają o SWOJE wpłacone pieniądze i rozliczy Budom z tych matactw.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|