to Pan Wysocki będzie prezesem?
czy rada nadzorcza odwoła Wójtowicza.
|
|
Nikodem nadal jest Prezesem
|
|
2-dniowa wycieczka 120 osób za 1 - 1,5 miliona PLN ? To wychodzi 8,3 tys. - 12,5 tys. PLN za 1 osobę. Najdroższe biuro podróży w Polsce.
|
|
CBA urządziło sobie polowanie na opozycję hehe
|
|
Szkoda, że CBA nie działało tak intensywnie jak Pruszon siedział w zagranicznych delegacjach po pół roku w ciągu jednej kadencji, widać PiS nietykalny do tego ma podwójne standardy
|
|
wyjazd mógł kosztowac nawet 1,5 mln zł. miasto wydało 8 tyś. a marszałkowski ok 11. tyś. biorąc pod uwagę ile milionów miasto dołożyło do portu to koszt wyjazdu dla miasta to conajmniej 758 tyś zł....
|
|
II RP dość szybko uregulowała w prawodawstwie problem korupcyjny:
Art 1. Urzędnik, winny popełnienia w związku z urzędowaniem i z pogwałceniem obowiązków urzędowych lub służbowych: Jeśli oszustwo popełniono w ten sposób, że winny w zamiarze osiągnięcia dla siebie lub osoby trzeciej nieprawnej korzyści majątkowej wyrządzili innemu szkodę majątkową przez wprowadzenie w błąd lub utrzymywanie w błędzie za pomocą przedstawienia okoliczności fałszywych, albo przekręcenia lub ukrywania prawdziwych , będzie karany śmiercią przez rozstrzelanie.
|
|
Przecież nie ma dnia, żeby Żuk nie musiał się bronić przed wściekłymi atakami tęskniących za korytem i wygłodniałych polityków PIS. Ci nie mogą się dobrać mu do skóry, przegrywają kolejne wybory więc do akcji weszło CBA. Znowu obrzucą błotem a na koniec się okaże, że prezydent jest niewinny.
|
|
Przecież nie ma dnia, żeby Żuk nie musiał się bronić przed wściekłymi atakami tęskniących za korytem i wygłodniałych polityków PIS. Ci nie mogą się dobrać mu do skóry, przegrywają kolejne wybory więc do akcji weszło CBA. Znowu obrzucą błotem a na koniec się okaże, że prezydent jest niewinny.
|
|
jednak te 120 0sób to s***enie się w żywe oczy do kwadratu! a koszty gigantyczne !
|
|
no super wycieczka, ale szary robol to nawet nie wiedział że jelita może za jego pieniadze fruwać po świecie
|
|
obciążyc każdego uczestnika kwotą jaka na niego przypada, przecież na biednych nie popadło
|
|
Caly czas lataja i jeżdżą za kasę podatników tak bylo jest i będzie. Do d....z taka polityka,
|
|
To ja rozumiem, że ta kasa spokojnie starczyła na wyjazd 120 osób do Izraela, a większość tej kwoty poszła do kieszeni naszych żydowskich starszych braci w wierze.
|
|
A co zrobi CBA jeśli połączenie Lublin-Tel Awiw jednak zaraz zostanie uruchomione a Izrael będzie dopłacać po 100-150 e do jednego fotela? Przyjdzie i przeprosi prezesa portu? Nośne hasło, że wycieczka za milion ale może warto dokładniej przyjrzeć się faktom a nie uprawiać populizm. Konferencja na 900 osób, w tym 400 z Izraela, więc raczej ciężko byłoby ją zorganizować za 10 czy 20 zł.
|
|
To ja rozumiem. To jest na prawdę tylko czyste biznesowe działanie. Zostawimy pieniądze w Izraelu, a oni raz w roku zajadą do Lublina. Przejdą w marszu żywych na Majdanku. Zostawią trochę kasy w miejscowych hotelach, ale większe koszty my poniesiemy, za demolkę miejsc zakwaterowana. Dobry bilans ? Dla ratusza to nie ma znaczenia
|
|
Takie połączenie to tylko czartery! Kto ma latać nawet raz w tygodniu do Izraela i z powrotem. Czarter to i owszem, ale w sezonie turystycznym. W Izraelu i ziemi świętej jest co do popatrzenia i przeżycia duchowej pielgrzymki. No ja bym się nie zdziwił gdyby u nas nie było wojny, holokaustu, a przedwojenna społeczność żydowska w naszym mieście miała by się świetnie. Tak to ja bym rozumiał taki biznes
|
|
Można powiedzieć że część rzadzacych i pseldo bissnsmenow wraca do korzeni własnego pochodzenia
|
|
"Ja zawsze mówię, że lepiej się raz dobrze wyczesać niż dwadzieścia razy podrapać."
|
|
Mają dopłacać 100-150 EUR do fotela.Ale jak zobaczą, że samolot wozi praktycznie tylko powietrze, to mając na względzie będzie aj,waj,waj, kończmy ten ynteres
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|