Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Jestem Adwokatem z zawodu i pomimo wątpliwości w podstawie prawnej to rozumiem co to znaczy odpowiedzialność i umowa społeczną w przeciwieństwie do niektorych.
Odpowiedz
POczym mam rozróżnić bandytę w dresach z metalową pałką niczym kibol od milicjanta ??
Odpowiedz
Jestem Adwokatem z zawodu i pomimo wątpliwości w podstawie prawnej to rozumiem co to znaczy odpowiedzialność i umowa społeczną w przeciwieństwie do niektorych.
Wątpliwości? Nie ma żadnych prawnych wątpliwości - rząd znowu olał Konstytucję. O umowie społecznej nie można tu mówić - rząd narzucił nam swoje zdanie. Natomiasto w kwestii odpowiedzialności - pełna zgoda. Szkoda tylko, że PiSowski rząd nie wykazał się odpowiedzialnością wpuszczając w ciągu trzech dni sto kilkadziesiąt samolotów z UK, a wraz z nimi prawdopodobnie nową mutację wirusa, która rozprzestrzenia się o jakieś 70% szybciej, niż dotychczasowy. Dlaczego więc społęczeństwo ma być odpowiedzialne, a rząd nie?
Odpowiedz
  Tak jak Ty podchodziła większość z nas na wiosnę - karnie stosowaliśmy się do obostrzeń które wprowadzał rząd. Tylko zobacz co się stało później i dlaczego ta ekipa utraciła zaufanie większości. Tępa propaganda sukcesu, wałki z maseczkami, respiratorami, odwoływanie wirusa na wybory, prezydent mówiący o tym że nie potrzeba się szczepić i szczepionka nie powinna być obowiązkowa, premier mówiący że wirusa nie należy się bać, zamykanie cmentarzy dzień przed Świętem Zmarłych, mówienie na konferencji że wprowadzimy kwarantannę narodową jak będzie ponad 27000 zachorowań dziennie a później wprowadzenie jej jak jest zachorowań prawie 3 razy mniej. Premier na konferencji mowiący że wygrywamy walkę z wirusem, po czym tydzień później zamyka co się da....Dziwisz się że ludzie przestali wierzyć w cokolwiek? Że nie chcą rezygnować z normalności, bo robili to przez kilka miesięcy i widzą że to nie ma sensu bowiem i tak wprowadzanie obostrzeń nie zależy od liczby zachorowań?
Odpowiedz
Wątpliwości? Nie ma żadnych prawnych wątpliwości - rząd znowu olał Konstytucję. O umowie społecznej nie można tu mówić - rząd narzucił nam swoje zdanie. Natomiasto w kwestii odpowiedzialności - pełna zgoda. Szkoda tylko, że PiSowski rząd nie wykazał się odpowiedzialnością wpuszczając w ciągu trzech dni sto kilkadziesiąt samolotów z UK, a wraz z nimi prawdopodobnie nową mutację wirusa, która rozprzestrzenia się o jakieś 70% szybciej, niż dotychczasowy. Dlaczego więc społęczeństwo ma być odpowiedzialne, a rząd nie?
 Jeszcze dodaj dlaczego ktoś postąpił kompletnie nieodpowiedzialnie bo nie robił testów bezpośrednio na lotnisku każdemu pasażerowi wysiadającemu z samolotu żeby od razu odizolowywać chorych tylko zalecali dzwonić na infolinię w celu umówienia się na darmowy test? A ile osób taki chory mógł zarazić przebywając w Polsce?
Odpowiedz
"Co zrobić, jeśli policjanci zatrzymają nas na ulicy w sylwestrową noc?".... olać go perliście, podać dokumenty i spisać dane osobowe, aby na stosownej stronie FB umieścić nazwisko milicjanta wykonującego niekonstytucyjne polecenia zwierzchników. Nie wykluczone, że na swojej drodze spotkacie bandziorów uzbrojonych w metalowe pręty wyćwiczonych o maltretowaniu młodych kobiet demonstrujących swój sprzeciw wobec "wyrokom" ferowanym przez panią Wolfgang Przyłebską. Wtedy już pozostaje Wam jedynie oddalić się jak najszybciej. Żaden sąd nie jest w stanie skazać Was za niestosowanie się do kretyńskich ustaw, ponieważ takowe mogłyby obowiązywać jedynie w przypadku ogłoszenia Stanu Wyjątkowego. Obecni administratorzy naszego kraju wykorzystują powiazania polityczne ze zwierzchnikami organów przemocy i próbują nas zastraszyć.
Odpowiedz
Jeszcze dodaj dlaczego ktoś postąpił kompletnie nieodpowiedzialnie bo nie robił testów bezpośrednio na lotnisku każdemu pasażerowi wysiadającemu z samolotu żeby od razu odizolowywać chorych tylko zalecali dzwonić na infolinię w celu umówienia się na darmowy test? A ile osób taki chory mógł zarazić przebywając w Polsce?
Dokładnie. W tym ujęciu pisałem o nieodpowiedzialności rządu, ale Ty pięknie wykazałeś ich niefrasobliwość, nieodpowiedzialność, a wręcz głupotę w poprzednim wpisie. To jest rząd, który powinien już dawno zostać odsunięty od władzy - nie radzi sobie z niczym. Jedyne, co potrafi, to kłamać - w tym są niedoścignieni!
Odpowiedz
 Szanowny bajkopisarzu! Adwokat zawsze i wszędzie trzyma się litery prawa. Taki to już jego obowiązek. Co zaś dotyczy "umów społecznych", to zawiera się takowe z odpowiedzialnymi włodarzami mniejszych lub większych ojczyzn, nie zaś z zakłamanymi kanaliami próbującymi podporządkować sobie społeczeństwo w oparciu o łamanie Ustawy Zasadniczej i moralnych kręgosłupów funkcjonariuszy służb siłowych.  
Odpowiedz
CHDP jezusowi i maryśce! Wielkie G. nam zrobicie PiSSiory! Mój partner jest prawnikiem i niech tylko jakiś piesek się do mnie zbliży w sylwestra to może się już pożegnać z pracą. Mam takie znajomości że głowa mała. ***** pis, ***** polaczki was, ***** katoli.
Odpowiedz
Cyt.: "Zadaniem policjantów jest jednak egzekwowanie przepisów i będziemy to robić." - jezeli "przepisy" sa niezgodne z Konstytucja to policjanci sami lamia prawo. PiS robi sobie co chce i w d..e ma prawo, pisowski totalitaryzm w calej okazalosci, niech jeszcze prohibicje wprowadza, Szumowski sobie poradzi bo ma zapasy w domu.
Odpowiedz
"W tym roku zabawa sylwestrowa niech będzie w jak najmniejszym gronie i bez przemieszczania się" - powiedzial Morawiecki. Wielkie dzieki krzyworyji tatusiu, tak to jest jak ciemnota daje sie przy wyborach przekupic.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...