Są takie kraje gdzie roboty drogowe prowadzi się 24 godz. na dobę - również w nocy. U nas nie do pomyślenia...
|
|
Są takie kraje gdzie roboty drogowe prowadzi się 24 godz. na dobę - również w nocy. U nas nie do pomyślenia...bo to są dodatkowe koszty. Jak się naród zgodzi, żeby inwestycja kosztowała 20-30% więcej to może być tak jak piszesz. Ale z reguły połowa narodu pyszczy, że korupcja, że drogo, że złodzieje, itd. więc droższych ale szybszych robót nie będzie, tak samo jak lepszych i droższych materiałów też nie. |
|
nie ma róż bez kolców, trzeba cierpliwie przeczekać, taka jest klej rzeczy....
|
|
Przejazd z okolic centrum/Zamku w kierunku Kraśnickich polecam Unii Lubelskiej, dalej Lubelskiego Lipca i Jana Pawła. Jeżdżę tamtędy co prawda poza godzinami szczytu ale od Zamku do Selgrosa to 10 min max.
|
|
Przejazd z okolic centrum/Zamku w kierunku Kraśnickich polecam Unii Lubelskiej, dalej Lubelskiego Lipca i Jana Pawła. Jeżdżę tamtędy co prawda poza godzinami szczytu ale od Zamku do Selgrosa to 10 min max.chyba samolotem |
|
Jest jedno rozwiązanie zakaz skrętu w lewo jadąc od zamku i objazd do Sikorskiego przez nową estakadę przy obwodnicy wtedy ruch będzie bezkolizyjny i płynny z Kraśnickiej w warszawską na Warszawę i będzie jako tako ale płynnie.
|
|
ruch niem odbywa się nawet jedną jezdnią a jedynie dwoma z trzech pasów od strony Wieniawy. A światła na skrzyżowaniu z al.Sikorskiego ustawiał jakiś idiota bo cykl zielonego od strony W-wy przejedzie dokładnie 8 aut a od centrum 12 aut. Byłem wczoraj i sprawdziłem to.Przecież to bezsens takie krótkie cykle bo zanim stojący ruszą i kawalkada zacznie napędzać się wtedy zapala się czerwone.Wydłużcie cykle zielonego do conajmniej 2-3 minut a więcej pojazdów wtedy zdoła się rozpędzić i przejechać.
|
|
życie przy ul.Popiełuszki stało się nieznośne bo oprócz autobusów MPK /ok 200 kursów tą ulicą/dobę/ skrót tą ulicą zrobiły sobie wszystkie busy na Krasnik,Opole,Radom itd oraz osobówki omijające zatłoczoną Solidarności.
|
|
Lepiej drogę z lublin przez węzeł Elizowka do Warszawie nie ma problemu
|
|
estakada w kierunku W-wy niczego nie zmieni ani nie uprości.trzeba iść na to skrzyżowanie by zobaczyć że najwięcej pojazdów jedzie al Solidarności i skręca w al.Sikorskiego i odwrotnie.I na tej linii trzeba było zrobić estakadę bo rondo ze światłami dołem niczego nie usprawni, tak jak nie uprościło ruchu idiotyczny wiadukt bez rozjazdów i ślimacznic na al.Warszawskiej. Kto projektuje takie buble?
|
|
Lepiej drogę z lublin przez węzeł Elizowka do Warszawie nie ma problemuSens załapałem, ale mógłbyś bardziej po polsku pisać... |
|
Żuka to powinni za jaja powiesić na tym skrzyżowaniu.
|
|
Jest jedno rozwiązanie zakaz skrętu w lewo jadąc od zamku i objazd do Sikorskiego przez nową estakadę przy obwodnicy wtedy ruch będzie bezkolizyjny i płynny z Kraśnickiej w warszawską na Warszawę i będzie jako tako ale płynnie.Zobacz jakie są korki na al. Warszawskiej. Jakby ruch z Sikorskiego puścić jak Ty sobie życzysz, to płynności by nie było żadnej, bo korek do wjazdu na Al. Warszawską sięgałby skrzyżowania z Ducha i de facto korek na Solidarności byłby jeszcze większy. |
|
Dla mieszkańców Sławina dodatkowym utrudnieniem będzie remont części ul. Sławinkowskiej. A wystarczyło poczekać pół roku do czasu ukończenia obwodnicy do Rzeszowa i przedłużyć Zelwerowicza do Sławinkowskiej (nawet w standardzie drogi szutrowej).
|
|
Współczuję jedynie mieszkańcom ul. Popiełuszki, dzisiaj zobaczyłem co tu się dzieje
|
|
ruch niem odbywa się nawet jedną jezdnią a jedynie dwoma z trzech pasów od strony Wieniawy. A światła na skrzyżowaniu z al.Sikorskiego ustawiał jakiś idiota bo cykl zielonego od strony W-wy przejedzie dokładnie 8 aut a od centrum 12 aut. Byłem wczoraj i sprawdziłem to.Przecież to bezsens takie krótkie cykle bo zanim stojący ruszą i kawalkada zacznie napędzać się wtedy zapala się czerwone.Wydłużcie cykle zielonego do conajmniej 2-3 minut a więcej pojazdów wtedy zdoła się rozpędzić i przejechać.Z tymi 2-3 minutami to przesada ale faktycznie, cykle za krótkie powodują, że procentowo więcej czasu jest na skrzyżowanie w fazie zmian świateł (czerwone we wszystkich kierunkach) a i przyspieszanie aut też swoje robi.No i zaobserwowałem, że potrafią stać auta z Warszawy jadące czekające na skręt w Sikorskiego i czekać na zielone - chyba tam zielonej strzałki nie ma - a na pewno by nie przeszkadzała nikomu (chodzi o zieloną strzałkę przy skręcaniu z Warszawy w Sikorskiego - Sikorskiego ma 2 pasy z od zamku jadą auta jednym, więc kolizje tu nie grożą) |
|
Przejazd z okolic centrum/Zamku w kierunku Kraśnickich polecam Unii Lubelskiej, dalej Lubelskiego Lipca i Jana Pawła. Jeżdżę tamtędy co prawda poza godzinami szczytu ale od Zamku do Selgrosa to 10 min max. Przejazd z okolic centrum/Zamku w kierunku Kraśnickich polecam Unii Lubelskiej, dalej Lubelskiego Lipca i Jana Pawła. Jeżdżę tamtędy co prawda poza godzinami szczytu ale od Zamku do Selgrosa to 10 min max.A gdzie w Lublinie są Kraśnickie??? |
|
Z tą przebudową należało poczekać do jesieni 2016 (tj. do oddania zachodniej obwodnicy Lublina), ale niestety deweloper wówczas musiałby pokryć koszty jej budowy w kwocie około 60mln zł, a tak pokryją go mieszkańcy Lublina w ramach mega długu gminy Lublin. Przy okazji "miasto inspiracji" będzie całkowicie zablokowane, ale to nie ma najmniejszego znaczenia.
|
|
Sporo samochodow dalej jezdzi Ducha - o co tu chodzi?
|
|
Sporo samochodow dalej jezdzi Ducha - o co tu chodzi?Postawić patrol drogówki i koszt przebudowy się zwróci przez dobrowolne opłaty jadących na skróty |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|