Cały czas zastanawiamy się, jakie są te walory zabytkowe, bo na dzień dzisiejszy ich nie dostrzegliśmy.
-------------------------
Szanowny Panie, a ja nna ten przykład ne dostrzegam u pana posiadania mózgu. Al;e raczej pewne jest, że jakiś jeden czy dwa zwoje u szanownego pana występuja, chocby po to, by nie mylił pan szanowny umywalki z pisuarem.
|
|
Niech ta Pani warszawianka z Kraśnika i druga warszawianka zajmują stanowisko na temat masztów 5G w Kraśniku czy tęczowych instalacji w stolicy a nie zajmują się tym co w Lublinie ma być zabytkiem a co nie. Bo ich zdanie nie jest zupełnie istotne, nie płacą tu podatków więc się niech nie wtrącają w życie innych ludzi.
|
|
Niech ta Pani warszawianka z Kraśnika i druga warszawianka zajmują stanowisko na temat masztów 5G w Kraśniku czy tęczowych instalacji w stolicy a nie zajmują się tym co w Lublinie ma być zabytkiem a co nie. Bo ich zdanie nie jest zupełnie istotne, nie płacą tu podatków więc się niech nie wtrącają w życie innych ludzi.No hej, a ja na ten przykład mieszkam w Lublinie i płace tu podatki i też jestem za wpisaniem dworca na liste zabytków. I zaręczam Ci, że takich ludzi jak ja jest więcej. |
|
Budynek brzydki i powtarzalny, klepali takie seryjnie za prl-u...świetny pretekst żeby nic nie robić z placem dworcowym, wszystko po staremu....szkoda że konserwator nie miał tyle refleksu żeby zachować kino Kosmos, to był budynek świetny i użyteczny, a bez szemrania się go pozbyto. Zniszczono również elewację z luksferów kamienicy tuż obok budynku dworca - jedyny budynek na całym tym placu który był godny stania w centrum miasta...
|
|
Jeśli chodzi o ten budynek z elewacją z luksferów, to sie zgadzam. To był kawał dobrej architektury.
|
|
No i bardzo dobrze, wypowiadać w tej sprawie powinni się mieszkańcy Lublina. W moim poście nie ma nigdzie napisane czy ten budynek ma być zabytkiem czy nie, tylko stwierdzenie że wypowiedzi mieszkańców innych miast są dla nas nieistotne i nie powinny nam układać naszego życia. My nie wtrącamy się w tęczowe instalacje czy maszty 5g w innych miastach.Niech ta Pani warszawianka z Kraśnika i druga warszawianka zajmują stanowisko na temat masztów 5G w Kraśniku czy tęczowych instalacji w stolicy a nie zajmują się tym co w Lublinie ma być zabytkiem a co nie. Bo ich zdanie nie jest zupełnie istotne, nie płacą tu podatków więc się niech nie wtrącają w życie innych ludzi.No hej, a ja na ten przykład mieszkam w Lublinie i płace tu podatki i też jestem za wpisaniem dworca na liste zabytków. I zaręczam Ci, że takich ludzi jak ja jest więcej. |
|
Jaki q..a zabytek? Trzymajcie mnie. Wyburzyć ten przybytek kojarzący się z żebrzącymi menelami i capiący bardaszką!
|
|
przy tak pięknym zamku , już dawno trzeba byłó zlikwidować ten bajzel
|
|
Czy dobrze rozumiem ? Według konserwatora to jest zabytek ze względu na to kto go projektował ? To coś ma tylko pięćdziesiąt pare lat to jaki to zabytek ?
|
|
W Lublinie nie uznano Kina Kosmos za zabytek, a co z Galerią dawnym "Pedet" , o ile wiem tam są znacznie poważniejsze przesłanki do uznania budynku za zabytek. Właściwe organy powinny się temu przyjrzeć i zbadać sprawę. Co do budynku Dworca to wątpliwy zabytek.
|
|
Loża Deweloperska zrobi wszystko, żeby załatwić wyburzenie. Nie P0 to przecież Sułtan stawia dworzec pseudo-metroP0litarnyNie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś. |
|
O "ładzie" przestrzennym oraz o tym, co z historycznych symboli może się ostać w Łysogrodzie, decydują ci, którzy płacą P0datki w P0bliskich gminach (takich jak np. Niemce), albo w Panamie (dewelocwaniaki z co bardziej wypchanymi portfelami).Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś. |
|
O "ładzie" przestrzennym oraz o tym, co z historycznych symboli może się ostać w Łysogrodzie, decydują ci, którzy płacą P0datki w P0bliskich gminach (takich jak np. Niemce), albo w Panamie (dewelocwaniaki z co bardziej wypchanymi portfelami).Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś, szczurze |
|
Bezguście panuje w Lueblskiem Urzędzie Konserwacji Zabytków, albo to Konserwator po prostu lubuje się w mianowaniu takich chlewików zabytkami.
|
|
A może jednak gościu P0trafi dobrze K0mbinować, bo przecież wiadomo, że w Łysogrodzie kto trzyma z dewelo-bandą, która K0cha tak wszelkie wycinki jak i wyburzenia "ruder", ten nie zginie.Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś, szczurze |
|
Loża Deweloperska zrobi wszystko, żeby załatwić wyburzenie. Nie P0 to przecież Sułtan stawia dworzec pseudo-metroP0litarny, żeby choć jeden centymetr gruntu na P0dzamczu się "zmarnował" na coś innego niż "hotele studenckie". Najlepszym na to dowodem jest zaangażowanie dewelo-trola, klepacza w łapki, w ten temat.Ja mam dużo, duuuużo czasu. I cierpliwości. Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś, szczurze |
|
W mojej subiektywnej ocenie Konserwator Zabytków nie działa w tym przypadku w imię zabytków czy kultury i historii miasta, trzeba wiedzieć, że jego szefowi czyli Żukowi zależy bardziej aby zamrozić ten teren, tak aby obecny włąściciel czyli Zarząd Województwa rządzony przez PiS nie był w stanie zarobić grubych milionów na przeznaczeniu tego terenu pod nowe biurowce. Jak nie wiadomo o o co chodzi to o pieniądze. Konserwatorzy gdzieś mają walory tego chlewu nazywanego Dworcem PKS, oni mają zrobić to co życzy sobie Prezydent Żuk i tyle. Proste, Platforma liczy na to, że zanim sytuacja tego luebslkiego "Solpoliku" się nie wyjaśni, a się wyjaśni w stronę pozwolenia na zburzenie, to PiS nie będzie mógł dysponowac tym obaszarem. I dopiero odblokują wyburzenie gdy PO i Tusk zdobędą włądzę. Prezecież każdy to widzi. Kto przy zdrowych zmysłach uznałby ten obraz nędzy, smrodu i ubóstwea za zabytek... ktoś bez nosa, a może nawet i bez szyi i bez kręgosłupa.
|
|
Jak byście mogli (dewelo-banda), to zlikwidowalibyście także zamek - takie piękne miejsce pod "akademik" dla Ludzi z Wypchanymi Portfelami, np. P0d nazwą Castle Residence, oczywiście nadal P0d zarządem Głównej Kadrowej.Ja mam dużo, duuuużo czasu. I cierpliwości. Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś, szczurze |
|
W mojej subiektywnej ocenie Konserwator Zabytków nie działa w tym przypadku w imię zabytków czy kultury i historii miasta, trzeba wiedzieć, że jego szefowi czyli Żukowi zależy bardziej aby zamrozić ten teren, tak aby obecny włąściciel czyli Zarząd Województwa rządzony przez PiS nie był w stanie zarobić grubych milionów na przeznaczeniu tego terenu pod nowe biurowce. Jak nie wiadomo o o co chodzi to o pieniądze. Konserwatorzy gdzieś mają walory tego chlewu nazywanego Dworcem PKS, oni mają zrobić to co życzy sobie Prezydent Żuk i tyle. Proste, Platforma liczy na to, że zanim sytuacja tego luebslkiego "Solpoliku" się nie wyjaśni, a się wyjaśni w stronę pozwolenia na zburzenie, to PiS nie będzie mógł dysponowac tym obaszarem. I dopiero odblokują wyburzenie gdy PO i Tusk zdobędą włądzę. Prezecież każdy to widzi. Kto przy zdrowych zmysłach uznałby ten obraz nędzy, smrodu i ubóstwea za zabytek... ktoś bez nosa, a może nawet i bez szyi i bez kręgosłupa.Fajną historyjkę wymyśliłeś ale zacznijmy od tego, że "szefem" Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków nie jest żaden Żuk, tylko wojewoda. Masz i poczytaj ignorancie: samorzad.nid.pl/baza_wiedzy/kompetencje-wojewodzkiego-konserwatora-zabytkow/ |
|
Loża Deweloperska zrobi wszystko, żeby załatwić wyburzenie. Nie P0 to przecież Sułtan stawia dworzec pseudo-metroP0litarny, żeby choć jeden centymetr gruntu na P0dzamczu się "zmarnował" na coś innego niż "hotele studenckie". Najlepszym na to dowodem jest zaangażowanie dewelo-trola, klepacza w łapki, w ten temat.Ja mam dużo, duuuużo czasu. I cierpliwości. Nie kukizuj, cienki, śmieszny kataryniarzu trzy w jednym (3in1), tępy geszefciarzu, nie kukizuj. Każdy temat splugawicie, sprowadzicie do poziomu szamba. Bo to Wasze ulubione miejsce zabawy. Jedyne, jakie znacie. Wracaj, skąd wylazłeś, szczurze |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|