KIEDY Dzień CHRZEŚCIJAŃSTWA w Judaizmie???
|
|
Wcale nie są strasi... Jezus - Syn BOGA był wcześniej: Jezus rzekł im (Żydom) pierwej niż Abraham stał się, JA (Jezus) JESTEM ... list do Galatów"...Wiemy jednak, że człowiek nie zostaje usprawiedliwiony dzięki przestrzeganiu Prawa , ale jedynie dzięki wierze w Jezusa Chrystusa. Dlatego my uwierzyliśmy w Jezusa, abyśmy zostali usprawiedliwieni dzięki wierze w Chrystusa, a nie dzięki przestrzeganiu Prawa, ponieważ przez przestrzeganie Prawa 'nikt nie osiągnie usprawiedliwienia’. A jeśli szukając usprawiedliwienia w Chrystusie, jesteśmy uważani za grzeszników, to czy Chrystus prowadzi do grzechu? Z pewnością nie!" ......
|
|
Fragment książki "oficere" - „ – Niech pan rzuci na to okiem – arcybiskup Józef Życiński podał mi kopertę, z której wyjąłem jedną kartkę. Był to dokument odnoszący się do księdza biskupa Mieczysława Cisło, informujący, że ..."
|
|
KIEDY Dzień CHRZEŚCIJAŃSTWA w Judaizmie???Bardzo dobre pytanie. (Poza błędem "ortograficznym" - nazwy "judaizm" nie pisze się dużą czcionką/"z dużej...".) |
|
Wcale nie są strasi... Jezus - Syn BOGA był wcześniej: Jezus rzekł im (Żydom) pierwej niż Abraham stał się, JA (Jezus) JESTEM ... list do Galatów"...Wiemy jednak, że człowiek nie zostaje usprawiedliwiony dzięki przestrzeganiu Prawa , ale jedynie dzięki wierze w Jezusa Chrystusa. Dlatego my uwierzyliśmy w Jezusa, abyśmy zostali usprawiedliwieni dzięki wierze w Chrystusa, a nie dzięki przestrzeganiu Prawa, ponieważ przez przestrzeganie Prawa 'nikt nie osiągnie usprawiedliwienia’. A jeśli szukając usprawiedliwienia w Chrystusie, jesteśmy uważani za grzeszników, to czy Chrystus prowadzi do grzechu? Z pewnością nie!" ......To są tylko jakieś nieuprawnione wyobrażenia, że "Jezus istniał zanim został poczęty czy urodził się". Ale mniejsza z tym. W ogóle, zanim się urodził, nie było "chrześcijaństwa", a judaizm istniał, owszem. |
|
Fragment książki "oficere" - „ – Niech pan rzuci na to okiem – arcybiskup Józef Życiński podał mi kopertę, z której wyjąłem jedną kartkę. Był to dokument odnoszący się do księdza biskupa Mieczysława Cisło, informujący, że ..."W sprawie "formalnej". Sprawy i sprawki p. Cisły nie mają większego związku z "dniem judaizmu", choć zapewnie są jakieś zapisane świadectwa jego działalności i "współpracy". |
|
Sporo tu nieprawdy. 1) P. Budzik jest w błędzie, że nie można zrozumieć "Ewangelii" czy "wiary" bez "Dnia Judaizmu" - przynajmniej w tę stronę jego mętna wypowiedź zmierza. 2) P. Rapoport przekłamuje wypowiedź p. Wojtyły, który nie określał wyznających to, co on, ten rodzaj judaizmu, za po prostu "starszych braci w wierze". Mówił coś o "w pewien sposób, można by powiedzieć, naszych starszych braciach". P. Chrostowski obszerniej o tym pisze: "W przemówieniu w synagodze rzymskiej Jan Paweł II powiedział: „Religia żydowska nie jest dla naszej religii «zewnętrzna», lecz w pewien sposób «wewnętrzna». Mamy zatem z nią relacje, jakich nie mamy z żadną inną religią. Jesteście naszymi umiłowanymi braćmi i w pewien sposób, można by powiedzieć, naszymi starszymi braćmi”. W przekładach tego przemówienia wyrzucono słowa „w pewien sposób”, na skutek czego formuła stała się bezwarunkowa. I to jest właśnie ów wielki teologiczny błąd, który oznacza poważne zafałszowanie wypowiedzi papieskiej i wypaczenie samych podstaw teologicznych relacji chrześcijańsko-żydowskich." Zob. więcej szczegółów w: salon24.pl/u/krzystofjaw/506315,starsi-bracia-w-wierze-to-przeklamanie-slow-bl-jana-pawla-ii.
|
|
Kto mieczem wojuje...Odezwała się kacapska szumowina, bolszewicka szmata, z kolejnymi pomyjami, psim obszczekiwaniem. Bździny tępej gadziny, labydziny monisiny. La Bydłoza betonoza, skończony głupcze! Bydlaku, trzeba było nie bluzgać, nie ubliżać ordynarnie i po chamsku, nie wyzywać samemu - od początku, hurtem, wszystkich, jak leci, co post, co wpis. Sam zacząłeś ten chlew. Uczcie się dzieci, tak kończy każdy wykolejeniec, szubrawiec, kreatura, kanalia, zidiociały producent gnoju. "Forum dyskusyjne" sobie znalazła, wszawa gnida. Wystarczy, czy jeszcze w kaprawe ślepia napluć? P.S. Pisze się: w kwestii formalnej, głupozo, tępoto ubecka po Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy KC PZPR
|
|
Kto mieczem wojuje...Odezwała się kacapska szumowina, bolszewicka szmata, z kolejnymi pomyjami, psim obszczekiwaniem. Bździny tępej gadziny, labydziny monisiny. La Bydłoza betonoza, skończony głupcze! Bydlaku, trzeba było nie bluzgać, nie ubliżać ordynarnie i po chamsku, nie wyzywać samemu - od początku, hurtem, wszystkich, jak leci, co post, co wpis. Sam zacząłeś ten chlew. Uczcie się dzieci, tak kończy każdy wykolejeniec, szubrawiec, kreatura, kanalia, zidiociały producent gnoju. "Forum dyskusyjne" sobie znalazła, wszawa gnida. Wystarczy, czy jeszcze w kaprawe ślepia napluć? P.S. Pisze się: w kwestii formalnej, głupozo, tępoto ubecka po Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy KC PZPRW sprawie "formalnej". Te brednie, kłamstwa i wyzwiska wojującego "katolika" nie są "na temat". |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|