Oby oferty okazały się nie do udźwignięcia dla budżetu miasta-wydmuszki. Tylko w tym nadzieja na uratowanie naszych historycznych Alei przed dewastacją i wymuszenie rezygnacji władz z projektu tej absurdalnej przebudowy na rzecz NORMALNEGO REMONTU.
|
|
Byłem przekonany, że tytuł brzmi "Dziś dowiemy się m.in. ile firm chce sfinansować przebudowę Al. Racławickich".
Naiwny pomyślałem, że w tym roku wpływy z rent planistycznych, opłat adiacenckich, oraz pokrywania kosztów, o których mowa w art. 16 ustawy o drogach publicznych w związku z budową lub przebudową dróg publicznych przez inwestorów inwestycji niedrogowych — będą wyższe niż wysokość odszkodowań wypłaconych z powodu zmiany MPZP oraz wydanych WZ...
|
|
ten remont to wielki absurd. Buspasy które do końca zakorkują centrum, a autobusy jeżdżą coraz rzadziej niczym PKS koziawólka.
|
|
Zapraszamy na zakorkowana Droge Meczennikow Majdanka ... Pierwszy przciwskuteczny efekt ekologizmu działań PKZ... Korki, dym i wydłużony przejazd ale jest europejsko a nie przednie i wsmarasnie.
|
|
bedzie handel drewnem juz zuczek zaciera raczki
|
|
Cała ul. ZANA (poza rondami) wymaga nowej nawierzchni. ŻUK jak tego nie zrobi daję sobie rękę uciąć, że nie wygra następnych wyborów:)
|
|
drogi trzeba robić bo żal za d. ściska na ich stan. trudno parę drzew trzeba to rzeba wyciąć.
|
|
Oferty złożą 3 dyżurne firmy te co zawsze z podobną ceną zawyżoną 2x i wygra ta co ostatnio przegrała. Prywana firma za 40 mln zł chce zbudować odlewnie aluminium ze specjalistycznymi instalacjami i budynkami a ratusz za 40 mln robi lifting parku ludowego. Przekopię trochę ziemi i nasadzą krzewów. Tak się bawi PO
|
|
Głupcy oraz miłośnicy kolein i wszelkiego dziadostwa znów mają okazję do zaprezentowania swojego bełkotu. Unijną kasę chętnie wezmą inne miasta, gdzie takich kretynów nie ma.
|
|
Cała ul. ZANA (poza rondami) wymaga nowej nawierzchni. ŻUK jak tego nie zrobi daję sobie rękę uciąć, że nie wygra następnych wyborów:)Tylko i wyłącznie nowej warstwy ścieralnej co można zrobić w kilka nocy. Ale ratusz chce nam zafundować kolejny koszmarek niczym na DMM czy Muzycznej. |
|
Taka przebudowa Al. Racławickich jest niszczeniem przyrody i wyrzuceniem dużych pieniędzy na buspasy i nie tylko. . Za parę dni przekonacie się jaki będzie amargedon jak włączą sygnalizację na Fabrycznej a to samo będzie po przebudowie Alei Raclawickich
|
|
A czy deweloperzy dołożą się to tej przebudowy?
|
|
Znowu ceny z kosmosu w zydomilionach, a i tak wszystko przelewem do niemca, francy lub hiszpana - na końcu oczywiście właściciel anglosaski/zydohamerykanski fundusz. A fizycznie robotę wykona się znowu polskimi rączkami za 1800 zl... I tak działa ta wasza wspaniała una, daliście się wydymać na całego.
|
|
Al Racławickie prowadząc do centrum są w pewnym sensie wizytówką miasta, mam nadzieję, że pseudoekoloedzy w końcu przestaną utrudniać i podważać wszystkie inwestycje i doczekamy się ulic jak na europejskie miasto przystało.
|
|
Chodzą plotki że ta cała inwestycja Racławickich jest w interesie kilku deweloperów pobliżu którzy budują nowe budynki a istniejącej sieci kanalizacyjne są za małe na ich potrzeby. Bo były przewidziane pod istniejącą zabudowę Anię dziesiątki Setki nowych mieszkań nowych mieszkań Dla biznesmenów ze wschodu i zachodu. Przecież zwykłych Polaków nie stać.
|
|
Ceny przez politykę tego rządu rosną jak oszalałe!!!!
|
|
Miejmy nadzieję, że sie nie uda
|
|
Miejmy nadzieję, że sie nie udaJak płytkim człowiekiem trzeba być bo już inaczej tego nie można nazwać aby bronić dziur w asfalcie? Ja mam dość częstych remontów zawieszenia jerzdżąc po lublinie |
|
Jak dobrze, że to nie "forumowy motłoch" zajmuje się planowaniem oraz projektowaniem. Autostrady, wiadukty oraz hektary parkingów to to czego miasto potrzebuje. Wszystko inne jest nie ważne.
|
|
Wytnijmy więcej drzew! Wiecej smogu!
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|