![]() |
Zróbcie coś tylko z gołębiami bo optane chodniki nie wyglądają efektownie, ani fruwające gołębie nad głową nie zachęcają do spacerów. To samo dotyczy dróg rowerowych.
|
![]() |
Gadżet za 50 milionów. Niegospodarność. Za to mogły powstać 2 szkoły.
|
![]() |
kiczowate
|
![]() |
Gadżet za 50 milionów. Niegospodarność. Za to mogły powstać 2 szkoły.
|
![]() |
cala inwestycja jest warta 48 mln, fontanna to ok 10 mln, wiekszosc kosztów będzie refundowana ze środków UE
|
![]() |
Zmarnowane 48,8 milionów złotych. Totalny kicz.
|
![]() |
ciekawe ile to bedzie sprawnie działało? Niektórzy tam przychodzili tylko poto żeby patrzeć jak ich dzieci wrzucają tam kamienie. POMIMO ZAKAZU
|
![]() |
Czy te tryskawki z wodą nie spowodują zardzewienia ukochanej Kasztanki Pilsudskiego? Pomnik metalowy, wilgoć w powietrzy i będzie rdza jak ta la la
|
![]() |
ej pisowskie tłumoki słyszałem że fontannę jednak zburzą a w tym miejscu powstanie wspaniała świątynia taka jak w licheniu
|
![]() |
Szok! Betonowa pustynia z sikawką.
|
![]() |
Rozumiem - fontanna, ale po cholerę ta muzyka? Spodziewałem się trochę ciszy, ale pycha urzędników nie pozwoli na jej zachowanie. Do 23h hałas. Tuz po 22h zadzwonię na policję z prośbą o interwencję.
|
![]() |
No i super, a muzyka ok. Cieszy.
|
![]() |
pięknie :)
|
![]() |
Gadżet za 50 milionów. Niegospodarność. Za to mogły powstać 2 szkoły.Tia a ile pomników Smoleńskich by było.
|
![]() |
We Wrocławiu to jest fontanna, a w Lublinie tylko sadzawka.
Korzystając ze wzorca Bronka Bula poniżej wyciąg z Wikipedii:
Wrocławska Fontanna – multimedialna fontanna znajdująca się we Wrocławiu na pergoli przy Hali Stulecia. Jest największą fontanną w Polsce i jedną z największych w Europie.
Fontanna ma powierzchnię około 1 ha[5]. W jej niecce (o wymiarach 115x108 m) umieszczono 300 dysz wodnych różnego rodzaju (gejzery, dysze pieniące, dynamiczne, mgielne, punktowe, palmowe, wodne), które mogą tryskać wodę na wysokość 40 metrów oraz 3 dysze ogniowe. Na dnie umieszczono 800 punktów świetlnych. Wszystko to stanowi część multimedialnych pokazów wodnych odbywających się w rytm muzyki. Uzupełnieniem przedstawienia są projektory i kolorowe światła laserowe. Koszt budowy fontanny wedle pierwotnych kalkulacji miał wynosić 20 mln złotych, jednak ostatecznie budowa kosztowała 12 mln zł. Otwarcie fontanny odbyło się 4 czerwca 2009 roku. Projekt przygotowała Pracownia Projektowa Archad - Artur Moryson.
Fontanna działa tylko w sezonie letnim - od ostatniego weekendu kwietnia lub pierwszego weekendu maja do końca października. Szczególnie spektakularne są pokazy nocne.
W sezonach zimowych 2010/2011 i 2011/2012 niecka fontanny służyła za lodowisko o powierzchni 2320 m² i wymiarach 116 m na 20 m.
|
![]() |
Mata to płaćta i morda w kubeł....pomnik waszego żuka.....będziecie go dłuuuuuuuuuugo wpomicać cienie ha ha ha ha ha ha :D
|
![]() |
Ach, co za muzyka! Poczułam się tak, jakby mnie przeleciało stado dzikich mustangów! Ufff...
|
![]() |
Wiekszego kiczu nie widzialam, piekny park, ktory wymagal poprawienia alejek, zamieniony w beton!
dzisiaj widzialam ta probe, zastanawiam sie kto wybieral muzyke ( izraelska).
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|