Jak by był prezydent z pisu ,to bylibyśmy w czołówce
|
|
Sieje propagandę jak za PRL-u, po prostu. Albo jest nieukiem, nie zna się albo celowo kłamie i manipuluje liczbami i statystykami. Tfu
|
|
jest rok 2018, a perspektywa finansowa to lata 2014-2020 i jest az 7 procent wydane?niezle, wychodzi tak troche powyzej 1,5 procenta na rok. moze zamiast tego lepiej wydac tą kase na cos innego np dac kase na pierwsze dziecko w ramach 5oo plus:) mam tez inny pomysl, moze ci ktorzy je maja wydawac niech je podziela miedzy siebie, panstwo zaoszczedzi na ich pensjach
|
|
Tyko Lublin zaostrzył dla wnioskodawców kryteria. Dlaczego? bo siedzą tam ludzie którzy nie mają pojęcia !!!!
|
|
Jak nawet taki Kurnik pod Poznaniem kupił autobusy hybrydowe, a MPK w Lublinie się chwali spalinowymi poprzedniej generacji i na dodatek tylko wynajętymi...
|
|
zaraz zaraz czy to przypadkiem nie psl odpowiada za środki unijne w naszym województwie?
|
|
Przecież te chomąciarze z ZSL- nie potrafią liczyć. Minister patrzy w skali całego kraju i dobrze wie co mówi a ci ,, fachowcy od marszałka,, udaja że to nie o nich mowa. Teraz mają na głowie dzielenie nagród rocznych i nie w głowie im takie głupoty jak fundusze unijne.
|
|
Co z tego, że urząd ma podpisane umowy jak nie przekazuje środków w terminie bo procedury weryfikacji wniosków o płatność są przeciągane maksymalnie, instytucje muszą nieraz realizować projekty nie mając nic na koncie przez nawet i pół roku bo urzędnik ma 20 dni roboczych na weryfikację wniosku. To jest temat rzeka jak Urząd Marszałkowski i WUP w Lublinie TRAGICZNIE nadzorują proces realizacji projektów.
|
|
Bredzisz, Lublin jest w czołówce miast które najlepiej i najefektywniej wydają środki unijne. |
|
Zgoda Panie Ministrze - dlatego od lat lubelskie jest najbiedniejszym regionem w całej unii
|
|
|
|
oczywiście że tak,, lubelskie jest jedym z najgorszych IZ/IP w Polsce. Ja na zatwierdzenie banalnego wniosku o płatność 3 fv na krzyż czekam już więcej niż 20 dni roboczych! i co?" nie mamy pańskiego płaszcza, i co nam pan zrobi?" Wszystko ładnie pięknie, tylko utrudnianie realizacji projektu to domena WL :/ |
|
kontraktacja - 10 miejsce,
środki rozliczone - 4% ostatnie miejsce po 4 latach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co robi Pani Dyrektor Iwona i świniopas jej szef??????????
|
|
Zgadzam się w 100% i nie chodzi wyłącznie o środki strukturalne ale też o środki z PROW-u. Weryfikacja wniosku złożonego w maju 2017r., trwała do stycznia 2018r. ....... Wydaje mi się, że kierownictwo województwa wywodzące się z PSLu, celowo opóźnia proces weryfikacji oraz celowo nie ogłasza naborów ....
|
|
Weryfikacja wniosku o płatność w LAWP trwa ostatnio 40-60 dni. I nie chodzi o sprawdzanie wniosku, tylko o czas, jaki wniosek czeka na rozpoczęcie oceny. I lepiej nie popędzać urzędnika, bo efekt będzie odwrotny do zamierzonego! Ty, drogi beneficjencie, masz zazwyczaj 7 dni na składanie poprawek i uzupełnień, ale urzędnikowi 3 m-ce za mało! Czekam na niemal 500 tys. refundacji od października, a więc ponad 3 m-ce i projekt mi się przyblokował, bo nie mam kasy na koncie. Jak poczekam jeszcze miesiąc, pójdę z torbami... A wiem, że nie jestem rekordzistą - są tacy, co czekają dłużej. I niech nikt mi nie gada, że pewnie złożyłem skopany wniosek, bo robię to nie pierwszy raz.
Pozdro dla LAWPiaków.
|
|
PSL jest szkodnikiem.
|
|
Zarówno wypowiedź Pana Ministra i osób komentujących nie mają potwierdzenia w danych liczbowych! sugeruję odwiedzenie przez osoby zainteresowane strony rpo.lubelskie.pl i zweryfikowanie swojej wiedzy w powyższym temacie.
|
|
no i czas pogonić w końcu tych nieudaczników głównie z chełmskiego nadania, zadbali tylko o swoje 4 litery i dobrze sie ustawili a województwo to zostało tak jak powiedział ten od kamieni kupy
|
|
Dobra zmiana specjalisty pożal się Boże od Funduszy Unijnych. Zaraz się może okazać, że Unia Europejska w ogóle utnie dotacje i ciekawe co w tedy KARAKAN pocznie.
|
|
Pisoski minister i pisowska narracja. Morawiecki twierdzi ze niema w tym roku inflacji. Masło, warzywa i benzyna ma ceny jak w zeszłym roku. Ta takie bajeczki to dla przedszkolaków. PiS weźcie się do roboty
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|