Tak jak w temacie. Noszę się z zamiarem wymiany okien w całym domu i chciałbym się dowiedzieć, gdzie teraz w Lublinie najbardziej się to opłaca? Już jakiś czas nie korzystałem z tego typu usług i jestem zdezorientowany. Może firma Vidok z ul. Lubartowska? Słyszałem całkiem niezłe opinie na ich temat, ale jak zawsze liczę też na waszą pomoc.
|
|
Ja kupowałem niedawno stolarkę w firmie na ul. Mełgiewskiej Eurocolor. Naprawdę profesjonalne podejście do klienta. Doradzą, wytłumaczą i nie naciągają na produkt najdroższy. Z tego co pamiętam mają kilkanaście profili , mnie osobiście przekonali do Rehau. Zajrzyj tam a na pewno coś dla siebie wybierzesz.
|
|
No Vidok na Lubartowskiej to solidna opinia - nie będziesz miał z nimi żadnych problem. Działają szybko i profesjonalnie - ja tam byłem zadowolony zarówno z samych okien, jak i z montażu, który według mnie jest równie ważny :)
|
|
Ja właśnie szukam dobrej firmy. Muszę szybko wymienić okna. Jakoś w Lublinie nie mogę trafić na solidną firmę ;/ Już zastanawiałem się czy nie poszukać w innych miastach. Znajomi polecają mi np. z Wrocławia euro-windows .pl Myślicie, że to się opłaca tak kosztowo? Z poza naszego miasta brać?
|
|
A pomyślałeś co z gwarancją i ewentualnym serwisem. Proponuję lokalną firmę. Wstąp do Oknoplastu, czy firmy Eurocolor. Super salony godne polecenia
|
|
Nie ma znaczenia której firmy kupisz profil. Ważne kto będzie Ci je wstawiał. Jak spartolą to będziesz miał grzybek jak i ja mam u siebie, bo zawalili izolację wokół profilu partacze.
|
|
Niezłe ceny na okna mają w sklepie Best Okna – bestokna.pl. Mam od nich okna od Veka, taniej nie umiałem w innych sklepach znaleźć. Można w łatwy sposób na ich stronce wycenić sobie okna pod wymiar, bardzo przejrzyste narzędzie.
|
|
Dobry kontakt jest z firmą Wojbud -oknopol.com.pl. Oni sprzedają i montują okna, drzwi, ale też bramy garażowe. Ja akurat zamawiałem okna do salonu od nich. Elegancka stolarka, pięknie wykończona. Na duży plus też praca monterów – szybko, solidnie. Polecam.
|
|
Fajnie, że ktoś poruszył ten temat. Mam podobny problem: trzeba mi wymienić drzwi balkonowe, bo poprzednia firma to (jakby) spartaczyła. Drzwi są krzywe i w zimie wiele przez uszczelki oraz można (przy futrynie) słuchać przez nie, jak przez słuchawkę. Którą firmę/sklep z Lublina polecacie? -w miarę niedrogo i solidnie...
|
|
Proponuję salon okienny na Mełgiewskiej. Dobre doradztwo, a przede wszystkim profesjonalny montaż.
|
|
Okna to mam od Avante, a kupowałem je od firmy Budexpol i też mi zamontowali wszystko w dobrej cenie. Mają doświadczoną brygadę, na rynku w ogóle firma jest już od 20 lat. Jeszcze w domu moich rodziców montowali okna, także firma z tradycjami. :)
|
|
Jeśli chodzi o okna to ja mam vidok energo z luxdomu (w salonie na rusałki). Zamawiałem właśnie okna pcw wraz z parapetami wewnętrznymi z konglomeratu. Warto zwrócić uwagę nie tylko na wygląd, ale także montaż. U mnie na szczęście było wszystko ok. – montaż odbył się sprawnie.
|
|
Profesjonalne okna produkuje suwalska firma Euro Okno. Współpracowałem z nimi przy kilku inwestycjach i nie narzekam. Terminowi, uczciwi, okna zawsze były na czas i w idealnym stanie. Systemy mają różnorakie – skandynawskie, dachowe, balkonowe, aluminiowe, można u nich dobrać okno pod konkretny budynek bez problemów z dostępnością.
|
|
ja mogę polecić firmę lub-hand, dziłają ponad 20 lat i rzetelnie doradzają bez naciskania,polecam
***oknadrzwilublin.pl/
|
|
Niestety, nie zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Osobiście korzystam z innych rozwiązań i póki co się nie zawiodłam. Nie wiem, dlaczego przedmówcy mają tak złe doświadczenia…
Deb0308 - To jest dobry temat:
|
|
U mnie okna wymieniała firma Lux Dom z ul. Rusałki. Robili to w zeszłym roku na wiosnę. Od tamtego momentu nie stwierdzam żadnych mankamentów co do realizacji. Nie ma się do czego przyczepić, więc myślę, że mogę ich polecać. Sam montaż dosyć szybki i sprawny. Cena całkiem ok, można coś na pewno wytargować.
|
|
Ja polecam firmę Atos. Mają oni szeroką ofertę okien, a dodatkowo ich ceny sa bardzo atrakcyjne. Szybka realizacja oraz montaż okien przez profesjonalną firmę również warto zaliczyć jako spory plus. Jeśli szukasz okien to będzie to dobry wybór :)
|
|
Vidoku na Lubartowskiej juz nie ma kiedyś to była jakość. Potem chwile LuxDom handlowal przeniósł się na Rusalke. Ale odradzam, ludzie się skarżą ja też nie mam dobrych doświadczeń z drzwiami przesuwanymi. Problem z reklamacja niekompetentni ludzie. Poza tym coś jest nie tak dwie firmy w jednym miejscu jakieś dziwne interesy. Może dlatego miałem problem z rozliczeniem. Lepiej się nie angażować.
|
|
Ja jestem zadowolony z współpracy z firmą Lux Dom. Realizacja przebiegła bardzo sprawnie. Wszystko tak jak się umawialiśmy. Okna mam zamontowane przez nich od ponad roku i nie mam żadnych uwag. Wszystko w najlepszym porządku.
|
|
Ja okien z Lux Domu nie mam, ale kupowałem od nich drzwi i parapety. Firma solidna, całe zamówienie zrealizowane na czas. Cena dobra. Nie było problemu zapytać o parę rzeczy. Jak najbardziej polecam.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|