Jak można być przeciwko czemuś co służy obywatelom. Byłem na otwarciu i widziałem tłumy rodziców z dziećmi. Takie miejsce jak górki czechowskie już dawno powinny zostać zagospodarowane. Nie rozumiem dlaczego nikt nie mówi, że ten teren może być i tak już dziś zabudowany i to na 40 ha, a nie na 30 jak tego chce obecny właściciel. Mam wrażenie, ze budzi się tu mentalność - krytykujemy wszystko. Szkoda, że nikt nie zwraca tez uwagi na to co się dzieje po drugiej stronie ulicy... ale cóż. Swojego nikt nie ruszy.
|
|
Mi nikt nie płaci, ale u was chyba już krucho skoro tylko 4 osoby na "proteście" :)
|
|
zamknęli ścieżkę ale z niej korzystają :) i nawet barierki się przydały :) ci ludzie są tak groteskowi że aż brakuje słów :)
|
|
Z parku korzystają ludzie i to było widać nie tylko w miniony weekend, skończyło się menelstwo na Górkach, przynajmniej w tej części!
|
|
Zdjęcia mówią same za siebie - na placu zabaw tłumy, a w pobliżu happeningu "aktywistów" żadnej żywej duszy. Rzeczywistość po raz kolejny brutalnie zweryfikowała te całe ruchy miejskie.
|
|
srome_K_ - a kiedy skończy się "menelstwo" na forum DW w twoim wykonaniu? Mam nadzieję, że wkrótce, ponieważ byznes wciskania pseudo-apartamentów jelonkom w Łysogrodzie ma się definitywnie ku końcowi, co jest bardzo dobrą nowiną dla wszystkich P0za dewelo-kamerdynaremi i dewelo-cwelami takimi jak ty.
|
|
Ekolodzy popelnili błąd. Zamknąć trzeba nie ścieżkę - a sprawcę / sprawców.
|
|
Ekolodzy popelnili błąd. Zamknąć trzeba nie ścieżkę - a sprawcę / sprawców.I koniecznie wsadzić do lochu wszystkich którzy z niej korzystają a plac zabaw ogrodzić drutem kolczastym. Nie można dopuścić do tego, żeby mieszkańcy wreszcie zaczęli korzystać z Górek Czechowskich. |
|
Fantastyczny jest ten dewelochodnik - w końcu lublinianie mają alternatywę dla Kazimierza D. czy Starówki. Co prawda trochę łyso dookoła i w lecie słoneczko mocno palić będzie w główki naszych pociech ale wkrótce las kilkunastopietrowych apartamĘtowców rzuci wystarczająco dużo cienia na tą nową dumę miasta
|
|
Ścieżka śmierci i kalectwa oraz symbol przed i pomagdalenkowego układu. Informacja o inicjatywie TBV w sprawie upamiętnienia ofiar zbrodni nazizmu i komunizmu dokonywanych w Górkach Czechowskich jest zawsze lepsza niż insynuowanie, że znajdowane tam kości były myte i w domyśle podrzucane przez mieszkańców. Chciałby się rzec lepiej późno niż później — szczególnie w sprawie zbrodni komunistycznych, czego potwierdzenia prokuratorzy IPN bali i boją się bardziej niż diabeł święconej wody: ***s://youtu.be/KZDtMsPPJW4
|
|
Im po prostu pękają dupska z bólu, że ludzie ze ścieżki terenowej i placów zabaw korzystają.
|
|
Szaleństwa pod tytułem „Górki czechowskie” ciąg dalszy. Kto to szaleństwo zakończy ostatecznie i bezpowrotnie?
I jeszcze jedno pytanie. Czy zieloni „aktywiści” z równą mocą kochają gatunek homo sapiens i czy z taką samą zawziętością bronić zechcą jego praw? Pytam po raz kolejny, bo do tej pory nie doczekałem się odpowiedzi.
|
|
Poprzez analogię ci, którzy zostaliby po drugiej stronie, przechodząc obok tych lochów i zasieków i odwracaliby oczy, jak kiedyś obok nazistowskich obozów koncentracyjnych, czy miejscach więzienia i mordowania patriotów nieakceptujących sowieckiej dominacji nad Polską. Tymczasem TBV postawił lite ogrodzenie wokół zinwentaryzowanych wcześniej gatunków chronionej i ściśle chronionej flory i fauny, co jakoś nie przeszkadza broniącym " ścieżek terenowych " i " placów zabawa". Wcześniej wymienieni oprawcy, chociaż zachowywali pozory normalności i stawiali ogrodzenia, które pozwalały choćby ukradkiem spojrzeć poza nie.Ekolodzy popelnili błąd. Zamknąć trzeba nie ścieżkę - a sprawcę / sprawców.I koniecznie wsadzić do lochu wszystkich którzy z niej korzystają a plac zabaw ogrodzić drutem kolczastym. Nie można dopuścić do tego, żeby mieszkańcy wreszcie zaczęli korzystać z Górek Czechowskich. |
|
niedługo wystarczy że któryś z zaprzyjaźnionych aktywistów pierdnie a Wiejak od razu o tym napisze artykuł
|
|
Ścieżka śmierci i kalectwa oraz symbol przed i pomagdalenkowego układu. Informacja o inicjatywie TBV w sprawie upamiętnienia ofiar zbrodni nazizmu i komunizmu dokonywanych w Górkach Czechowskich jest zawsze lepsza niż insynuowanie, że znajdowane tam kości były myte i w domyśle podrzucane przez mieszkańców. Chciałby się rzec lepiej późno niż później — szczególnie w sprawie zbrodni komunistycznych, czego potwierdzenia prokuratorzy IPN bali i boją się bardziej niż diabeł święconej wody: ***s://youtu.be/KZDtMsPPJW4Andrzej, znowu nie wziąłeś leków. |
|
Szaleństwa pod tytułem „Górki czechowskie” ciąg dalszy. Kto to szaleństwo zakończy ostatecznie i bezpowrotnie? I jeszcze jedno pytanie. Czy zieloni „aktywiści” z równą mocą kochają gatunek homo sapiens i czy z taką samą zawziętością bronić zechcą jego praw? Pytam po raz kolejny, bo do tej pory nie doczekałem się odpowiedzi.Szaleństwo lokalnego układu władzy i pieniądza, który nie bacząc na raport mający za cel ochronę różnorodności biologicznej, rekomendacje Atysmogowego Panelu Obywatelskiego, zapisy Planów Adaptacji Lublina do zmian klimatu ( MPA ), czy też pierwszego w historii Lublina referendum lokalnego — działa całkowicie odwrotnie? We wszystkich wymienionych inicjatywach chodziło właśnie o homo sapiens, a nie booty, czy inne sztuczne postacie obecne nie tylko na tym forum. |
|
Ci "aktywiści" mogliby już sobie odpuścić.
|
|
Mi nikt nie płaci, ale u was chyba już krucho skoro tylko 4 osoby na "proteście" :)A ciebie ilu tu jest i na dodatek non profit? |
|
Przepraszam ale kogo to obchodzi? Jak dla mnie mogą zamknąć nie tylko ścieżkę ale i swoje mieszkania a klucze wrzucić do Bystrzycy. Teren był do niedawna prywatny, teraz jest miejski i należy do wszystkich mieszkańców. Niech ludzie korzystają. Mam wrażenie, że im wszystko przeszkadza. Może pora się wyprowadzić np. do Kraśnika?
|
|
Pan Redaktor Wiejak to ma już jakąś manię na punkcie Górek, z resztą jak cały dziennik. I tak nie dostaniecie kasy z PiS.. Górki są mieszkańców Lublina, a nie tylko ekoterrosytów i redakcji gazety. Dajcie ludziom prawo wyboru. Chcą niech korzystają, a jak się nie podoba to można odpoczywać gdzie indziej. Ścieżka na górka to odpowiedź na apele, aby zagospodarować ten teren.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|