spektaKULarnie psychoPATyczna SZOPKA >(z)BAWIENIA>: cz. 2:
SZOPKA 2005:
Tradycyjny wystrój, w którym:
Całość rozpoczyna „Wielki Romans”
Mańka śpiewa do Józka: „Powiedz Stary, Gdzieś Ty był...” „Józek, nie daruję Ci tej nocy...”
Józek śpiewa do Mańki: „ Moje jedyna marzenie” (Przetańczyć Z Tobą Chcę Całą
Noc)
Mańka śpiewa do Józka: „Tylko Mnie Poproś Do Tańca...”
Józek śpiewa do mańki: „Daj Mi Tę Noc...” - po czym następuje tradycyjna Pasterka.
Wszystkie niebieskie pienia nadaje Rydzykowna Rozgłośnia - ta, która Ma Ryja.
(*) - wszystkie nabożne texty dostępne w necie.
SZOPKA 2006 SIŁA REKLAMY czyli DOWCIPNE ZAKONNICE:
Wychowane zakonnice i księża w dostępie do internetu, w dobie telefonii cyfrowej nie stronią od stron „XXX”, co w kościele tłumaczy się na „+++ „i oznacza to samo.
Stłumione pragnienia podsycane niekontrolowanym nawet przez Pana Boga internetem dochodzą do głosu i...
… i dowcipne Zakonnice wpadły na boski pomysł wykorzystywania wypasionych telefonów komórkowych – szczególnie z wibratorami, czyli defibrylatorkami.
Młode umawiają się ze sobą i dzwoni jedna do drugiej, a ta do której dzwoni – nie odbiera.
Umieszczony telefon z drgawkami, nie koniecznie przy uchu, jest w stanie zaspokoić tłumione pragnienia, a nawet zapewnić orgasmus dell vaticano!
O takim procederze dowiedziała się Mateczka Szefowa i też zapragnęła.
Święta ambicja nie pozwalała jej na rozrabianie z młodymi.
Siadła w pokoju i myśli, myśli...
Poleciała do sklepu, kupiła telefon z defibrylatorkiem oczywiście, położyła na stole i...
czeka, czeka, a telefon ani drgnie!
Nie pomogły modły, Litanie, Prośby słane do Nieba...
Myśli dalej cała mocno wKULwiona i...
i leci do sklepu po drugi telefon – już tańszy bo bez drgawek.
Dzwoni sobie cała wniebowzięta Matka Szefowa z tańszego telefonu do droższego, nie koniecznie umieszczonego przy uchu i zaspokajając ukryte tęsknoty krzyczy cała spocona i czerwona:
„TAK, TAK, MOŻESZ WIĘCEJ”?
A telefon dyskretnie piszczy wyświetlając komunikat: „ROZŁADOWANA BATERIA”!
Szczęśliwa Matka Szefowa ułożyła z nabożeństwem droższy telefon w Żłóbku i cichutko nuci:
„Oj Maluśki, Maluśki...” albo „W Żłobie leży...”
POLSKA SZ(k)OPKA (2007)
KZ> NSZZ> SOLIDARNOŚĆ> ORGANISTÓW> prowadzący w internecie AKADEMIĘ SZTUK CUDOWNYCH z Katedrą SŁOWEM MALOWANE i cyklem Z CZEGO ŚMIEJA SIĘ POLACY
przedstawia szopkę „POLSKA SZOPKA pod tytułem SZKOP I SZKOPKA”:
Osoby:
1) Ambasador R.P. w Watykanie; - Szkopka.
2) Ojciec Święty. - Szkop.
Komponenty:
1) Grill – najlepiej kamienny z wyprowadzonym kominem do góry,
2) Ławeczka – be oparcia.
Na Placu Św. Piotra stoi grill.
Do grilla dostawiona jest prostopadle ławeczka bez oparcia.
Z góry, czyli z lotu ptaka, a w kościele z pozycji ducha świętego, widać to jak literę „T”, gdzie
pionowa kreska to ławeczka, a pozioma – grill.
Wszystko otoczone oczywiście drutem kolczastym.
Na ławeczce leży Ambasador R.P. W Watykanie.
Na końcu ławeczki (po przeciwnej stronie grilla) stoi Ojciec Święty w pełnym umundurowaniu.
Nad tym wszystkim zamiast tradycyjnego „gloria” oKULicznościowy napis:
„”O TAKE” TERAZ MAMY SZOPKE:
ZA CHO---LE---RĘ NIE WIADOMO,
CZY SZKOP WEPCHNIE SZKOPKE”.
SZOPKA W „BIEDRONCE” (2008)
Wiadomo, jak zachłanne okazało się duchowieństwo płci obojga po przemianach SOLIDARNOŚCIOWYCH – bez księdza nic już nie funkcjonuje.
Wepchali się do żłobków, przedszkoli, szkół, szpitali, policji, wojska straży...
KZ> NSZZ> SOLIDARNOŚĆ> ORGANISTÓW>prowadzący w internecie AKADEMIĘ SZTUK CUDOWNYCH z Katedrą SŁOWEM MALOWANE i cyklem Z CZEGO SMIEJA SIĘ POLACY
serwuje SZOPKĘ W BUEDRONCE:
Prowadząca zakonnica przedszkole wybrała się z dziećmi na wycieczkę w poszukiwaniu szopek.
Po wcześniejszym uzgodnieniu z kierownictwem wycieczka odbyła się do „BIEDRONKI”, a kierownictwo zadbało o to, aby każde dziecko mogło wziąć coś czekoladowego na pamiątkę – oczywiście były tez czekoladowe biedronki.
Dzieci trzymały w rączkach czekoladowe wyroby, które robiły się miękkie, a Karol nie chcąc wyrzucić do śmietnika rozpuszczonej biedronki zaczyna jeść w sklepie.
Zobaczyła to zakonnica i mówi dzieciom:
- Zobaczcie jak Karol je biedronkę!
Po chwili ciszy jedno z dzieci pyta:
- Proszę siostry, a co to jest Dronka?
- Jaka dronka? -wrzeszczy zakonnica.
- No przecież sama siostra mówiła, że Karol jebie dronkę – mówi dziecko.
- Kaśka! - krzyczy zakonnica – Tobie tylko jeno w głowie!
- Ale ja mam to po siostrze – odpowiada Kaśka.
- A Ty masz siostrę? - pyta zakonnica.
- Nie! - odpowiada Kaśka.
- No to jak możesz mieć po siostrze?
- No mam – odpowiada Kaska – i pokazuje palcem.
Ludzie zebrani wokół grupki dzieci na rozchodne szeptali do siebie niczym księdzu na spowiedzi: Ale Szopka!
SZOPKA (12.I.2009)
"SZATAŃSKI PODSZEPT":
Po ukamienowaniu Szczepan dostał się do nieba.
Spacerował sobie po przestrzeni, spotykał wszystkie dziwy biblijne, aż natknął się na Gorejącego
Krzaczka.
Zdziwiony jego purpurowatością ulitował się nad nim, ą że był w stroju rajskim, czyli jak Go Pan
Bóg stworzył zaczął studzić emocje Krzaczka Gorejącego, aby coś dla potomnych zostało.
Z oddali dostrzegł Go spacerujący Pan Bóg, przyłożył ręce do ust, a odległości w niebie są, że ho,
ho..., i jak nie zadmie w miechy:
- Co robisz?, Co roooooobisz...
Szczepan milczy, Pan Bóg dmie w miech..., wkur...zył się wreszcie Anioł Stróż, staje za
Szczepanem i mówi:
- Szczepanie odpowiedz, Szczepanie odpowiedz...
Szczepan milczy, Pan Bóg dmie w miechy, Anioł się wkur...za....
Anioł Stróż nie ustępuje i szepcze Szczepanowi do ucha:
- Odpowiedz Szczepanie, odpowiedz Szczepanie...
Po chwili Szczepanowi żal się zrobiło Anioła Stróża i odpowiedział jam Mu Anioł Kazał:
- Szcze Panie...
Pan bóg zrobił wielki zdziwko, wezwał Anioła Stróżą do siebie na dywanik i grożąc palcem
powiedział:
-Ty, Sufler - jak nie umisz, to nie podpowiadaj.
KZ> NSZZ> SOLIDARNOŚĆ> ORGANISTÓW> i ASC bieży z najnowszą szopką 2009 p.t. „DWIE SZOPECZKI PROSTO Z TECZKI”:
PIERWSZA SZOPECZKA:„W żłóbku na sianie leży kochanie...” czyli TECZKA KAROLA WOJTYŁY – Papieża Jana Pawła II (opublikowana przez IPN przed bożym ciałem 2009);
Wokół Żłóbka pozostałe teczki duchowieństwa ( w zależności od diecezji wyeksponowana właściwego axcelencji) w Lublinie to „FILOZOF”.
Powstaje artystyczny problem pasterzy i pozostałych przybyszów do szopki – tych może zastąpić jednoosobowo Józef Kowalczyk – Nuncjusz Apo
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|