Ratusz nie rezygnuje, ale koronawirus zmusi Ratusz do zmiany stanowiska w sprawie budowy stadionu jak i innych inwestycji zbędnych w czasie wychodzenia z zapaści gospodarki z czasów zarazy.
|
|
Przecież logiczne, że ewentualna rezygnacja z budowy stadionu musiałaby być przedyskutowana najpierw z żużlową Ekstraligą. Motor dostał warunkową licencję na jazdę w najwyższej klasie m.in. dlatego, że miasto zobowiązało się zbudować w określonym czasie nowy stadion. Brak stadionu to w obecnej chwili koniec żużlowego Motoru. Tak poza tym czas na cięcie inwestycji będzie wtedy jak już minie pandemia i będzie można to wszystko na spokojnie policzyć.
|
|
Żużel albo śmierć - żałosne!!!! A w tym samym czasie ograniczenie liczby autobusów miejskich i pełno płatna strefa parkowania!jaka śmierć człowieku, jeszcze nawet projektu nie zdążyli zamówić a ty już bijesz pianę |
|
Za tak skandaliczne marnowanie pieniędzy publicznych powinien być "kryminał" - samo ustanowienie kuratora rządowego to stanowczo zbyt mało!
|
|
Martwić to się teraz można o brak środków do życia, dramatem gospodarczym w kraju, łamaniem Konstytucji, a nie "potrzebnym" może 1-2% Lublinian stadionem...
|
|
Jestem kibicem żużlowym i chodzę na mecze ale szczerze to mam to teraz w *** czy oni będą mieli jak wydać kasę czy nie. Są tysiąc razy ważniejsze sprawy obecnie niż igrzyska.
|
|
Ja bym tak szybko ze stadionu żużlowego nie rezygnował. Oczywiście pod warunkiem, że przynosiłby od początku zyski. Założenie jest takie, że ma być tam dużo powierzchni komercyjnej a na tej można sporo zarobić, więc mógłby to być dodatkowy zastrzyk gotówki dla budżetu miasta.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|