Bu haha
|
|
W Wolnej Polsce będzie trzeba rozliczyć każdego policjanta naginającego i łamiącego prawo represjonującego protestujacych obywateli. A czas ten nadchodzi nieubłaganie. Dzisiaj Ameryka jutro Polska!
|
|
Im się marzy tylko wojna , rozpier*l , anarchia , chaos, wynaturzenie, upadek moralny , kopulacja .... Ciekawe jak wyglądały by rządy za ich panowania po obaleniu rządu.Anarchia, piszesz, chaos, wynaturzenie, rozpier*l ... To znaczy, że niby lepiej, jak jest za PiSu: mieć w d*pie prawo, nie publikować wyroków TK, umarzać sprawy, w których umoczeni są/mogą być członkowie PiS, olewać Konstytucję, kiedy się ma na to ochotę, a potem powoływać na nią, kiedy to jest wygodne, choć jakoś nikt nie wskazał, w którym miejscu prawo aborcyjne jest niezgodne z Ustawą Zasadniczą? Można upolitycznić Krajową Radę Sądownictwa, pod warunkiem, że wsadzi się tam polityków z własnego ugrupowania? Można podporządkować władzę sądowniczą władzy wykonawczej, o ile ta wykonawcza jest PiSowska? Weź nie pisz głupot o jakiejś anarchii, bo rozpieprzyliście ten kraj doszczętnie i nagle boicie się sześciokolorowego kawałka materiału? Ludzie przejrzeli na oczy - 500+ to na szczęście za mało, by trwale odebrać wzrok. Szkoda, że tak późno, bo teraz będziemy się po PiSowskiej zarazie podnosić przez dziesięciolecia. |
|
W Wolnej Polsce będzie trzeba rozliczyć każdego policjanta naginającego i łamiącego prawo represjonującego protestujacych obywateli. A czas ten nadchodzi nieubłaganie. Dzisiaj Ameryka jutro Polska!Nie mają świadomości że czeka ich taka sama ustawa depisslamizacyjna jak ta dezubekizacyjna... a później będą mówić że ja tylko wykonwyałem rozkazy... |
|
Młodym bezmyślnym wydaje się, że koronawirus zabija tylko starych, ale to nie ma żadnego znaczenia dla demografii kraju, ale ich uliczne manifestacje potęgują chaos w kraju, co cofnie Polskę w rozwoju i dzisiejszym gierojom samowoli przyjdzie przez lata żyć w ubustwie, czego jeszcze nie zaznali.
|
|
Młodym bezmyślnym wydaje się, że koronawirus zabija tylko starych, ale to nie ma żadnego znaczenia dla demografii kraju, ale ich uliczne manifestacje potęgują chaos w kraju, co cofnie Polskę w rozwoju i dzisiejszym gierojom samowoli przyjdzie przez lata żyć w ubustwie, czego jeszcze nie zaznali.W ubóstwie tak, ale spowodowanym PiSowskim rozdawnictwem i brakiem inwestycji, a nie manifestacjami - co ma piernik do wiatraka? Poza tym weź ty sobie, chłopcze, słownik ortograficzny, zanim zaczniesz walić te swoje bzdurne ideologiczne wypociny. |
|
Ale PiSmatołkom się pali koło d*py - minusują na potęgę nieprzychylne sobie wpisy. To wam jednak niewiele da - wkrótce stracicie większość w Sejmie, chwilę pociągniecie jako rząd mniejszościowy, a potem pochłonie was śmietnik historii. Ten śmietnik, na który pozwoliliście zezwalając na import do Polski setek tyięcy ton odpadów choćby z Niemiec.
|
|
I bardzo dobrze , że TK unieważnił ten 27letni kompromis - bardzo mnie to cieszy - głosowaliście na PiS to macie - i nie rozumiem protestujących - przecież poparcie wyborcze Dudy i PiS w tym mieście to ponad 50% - nie wiedzieliście na co głosowaliście ? myśleliście , że na pińceset złotych miesięcznie ? Z niecierpliwością czekam na kolejne PiSowskie jajka niespodzianki typu obowiązkowa religia na maturze czy publiczne negowanie nauk kościoła pod karą 3 lat pozbawienia wolności.
|
|
W Wolnej Polsce będzie trzeba rozliczyć każdego policjanta naginającego i łamiącego prawo represjonującego protestujacych obywateli. A czas ten nadchodzi nieubłaganie. Dzisiaj Ameryka jutro Polska!Oj, naiwny, naiwny, naiwny, Jak dziecko we mgle, Jak goliat na pchle, Mól w otchłani wód, Który liczy wciąż na cud. Oj, naiwny, naiwny, naiwny, Dziecko w kwiecie sił. Choć w intencjach To w zasadzie pozytywny... Rewolucja zawsze pożera własne dzieci — szczególnie ta rewolucja, która jest stymulowana i kontrolowana przez władzę, co już wcześniej zaplanowała niedopuszczenie do Marszu Niepodległości 2020. Genitalia żeńskie zrobiły swoje, a więc muszą odejść, odejść w zapomnienie. |
|
Brawo Policja! Zero tolerancji dla roznosicieli zarazy Przez ten cipomajdan lockdown może trwać miesiącami.
|
|
Jakie bidulki:)))))))
Ps. Trzeba być twardym nie miękkim:)))
|
|
PiSowska policja musi wiedzieć, że w Wolnej Polsce będzie rozliczona ze wszystkich działań przeciw obywatelom.
|
|
Brawo Policja!!!!! nareszcie bierzecie się do roboty, jeszcze proponował bym wariant francuski chyba bardziej skuteczny
|
|
Dobra i stanowcza decyzja Policji i miasta, bo odnoszę wrażenie, że zaczynało się to wymykać spod kontroli, akcje strajkujące były w mieście zbyt częste, towarzyszyć im mogły liczne prowokacje, groźby agresji, przemocy( nie tylko słownej). Tu coraz bardziej nie chodzi o protestowanie przeciwko decyzji TK a zdaje się idzie o próby dokonania przewrotu, lewicowe środowiska, których czołowi przedstawiciele są w sejmie dążą w przypływie bezrozumnej rozpaczy, desperacji i frustracji do przejęcia wszelkimi możliwymi działaniami władzy w kraju - protesty( i to duże, którym przoduje Lewica) są nie tylko w Lublinie ale i w wielu innych miastach( Wrocław, Kraków, Warszawa i inne duże miasta) jednak skądś fundusze na te akcje idą - organizacje, fundacje i stowarzyszenia o charakterze lewicowym są dość często wspierane pieniędzmi filantropów-miliarderów, wśród których czołowym przykładem jest George Soros. Teraz chcieli dokonać zmasowanej akcji na to miasto z prostej przyczyny - Lublin był i jest ostoją spokoju, gdzie konserwatyzm i poszanowanie kultury, tradycji są silne a także i wiara. Lublin był więc często solą w oku dla lewej strony politycznej, miasto to jest przecież strasznie faszystowskie, nazistowskie i w ogóle panuje tu reżim i zamordyzm, że tylko Łukaszenki brakuje. Policja dobrze postąpiła, oby te protesty się wreszcie skończyły, są durne i niczego nie wnoszące, poza krzykiem, wulgaryzmami, groźbami agresji, wandalizmem, oby też sami manifestujący wreszcie poszli po rozum do głowy i stwierdzili, że jest masa innych poważniejszych i bardziej racjonalnych powodów dla których warto byłoby protestować. Najbardziej racjonalnym powodem do protestowania jest wolność a w zasadzie próby odebrania wolności - poprzez lock-downy, restrykcje, obostrzenia i ograniczenia, poprzez próby zaprowadzania nam cichego, powolnego acz skrupulatnego reżimu idącego w kierunku izolacji, inwigilacji, kontroli oraz zniewolenia powszechnegoJakie finansowanie? Co tu finansować? Jakie akty wandalizmu? Z prawdziwymi aktami wandalizmu mamy do czynienia, gdy manifestuje prawica, narodowcy itp. A to, ze t ynie dostrzegasz sensu w manifestacjach, to tylko kiepsko o tobie świadczy. I na koniec - jaka próba dokonania przewrotu? To pokojowe manifestacje. I miejmy nadzieję, że doprowadzą do zmiany władzy, ale chyba nie to masz na mysli pisząc o przewrocie? |
|
-felipe_96. - aleś się orobił analizując te zdjęcia. Twoje poświęcenie powinno zostać docenione. KK ogłosi cię męczennikiem.
|
|
@ -felipe_96.Ja tam nie czuję żadnego finansowego wsparcia cholera wie skąd. I to że dla ciebie ten problem (zaostrzenie przepisów antyaborcyjnych) jest nieistotny, to kobiety akurat mało obchodzi. Jesteś w tej kwestii mocno zabetonowany i zdania nie zmienisz, ale daj innym się wypowiedzieć. Zgadzam się, że nie powinno się niszczyć mienia, ale ile takich przypadków się zdarzyło podczas tych wielkich i odbywających się w wielu miejscach manifestacji? "narodowcy, prawica nie mają nic wspólnego z anarchizmem i bezmyślną dewastacją obiektów w przestrzeni publicznej" - otwórz oczy, proszę cię. "a te manifestują w kwestii ich instrumentu rozrodczego - czy to nie żałosne?" - nie, to jest ich prawo i ich organizm. NIC CI DO TEGO! "Kiepsko to może świadczyć o tobie, że godzisz się, by np. całe nasze życie i funkcjonowanie przenieść do świata cyfrowego" - a z czego ty taki wniosek wysnułeś??? "nie mam zamiaru być zakładnikiem smartfona, bezgotówkowości, wi-fi, social mediów, biometrii, sieci 5G, internetu rzeczy - to wszystko powinno się raz a solidnie ponad podziałami stłumić a wówczas normalność powróci" - przykro mi to stwierdzić, ale jesteś zacofany. "I ja mam w zanadrzu działania i sposoby ku temu" - już mi nieraz pokazałeś, jaki to skuteczny możesz być (w sypaniu ogólnikami, w niczym więcej, bo przyparty do muru twierdzisz, że nic nie moiżesz, bo jesteś biedny, nie pracujesz, nigdzie nie działasz, nie masz inicjatywy ustawodawczej itp.) np. w przypadku opieki nad obłożnie chorymi. "Protestowali niby przeciwko usunięciu tamtej jednej przesłanki do przerwania ciąży, a skończyło się, że wiele transparentów wspierało aborcję w pełnym zakresie, pojawiły się żądania liberalizacji przepisów aborcyjnych oraz hasła całkowicie nie związane z przedmiotem protestów" - wypisz wymaluj działenie identyczne do tego, co KK zrobił z religią w szkołach :-) Ale do rzeczy - po prostu ludzie zaczęli dostrzegać nieudolność rządu i stąd eskalacja postulatów. "stoją za tym siły demoniczne" - weź daj sobie już spokój z bajkami z mchu i paproci. "marsz dla wolności przy tym to była ostoja spokoju i kultury, prawica i narodowcy jak manifestują oraz konserwatyści, antysystemowcy to protestują zachowując dobre obyczaje i kulturę" - powtarzam: otwórz oczy. "owszem mogą zdarzać się pojedyncze przypadki chuliganów i prowokatorów nie mówię, że nie ale to naprawdę marginalne przypadki - w Polsce nazizmu, faszyzmu nie ma" - cóż za relatywizm moralny i ślepota!!! |
|
"I miejmy nadzieję, że doprowadzą do zmiany władzy" -Oj, gdyby po tym co robił PIS pałeczkę przejęła Lewica byłoby jeszcze radykalniej, być może program socjaldemokracji oszczędziliby, czyli to co robił PIS, natomiast rewolucja obyczajowo-kulturowa nabrałaby tempa, wierciliby w kwestiach światopoglądowych. Moglibyśmy skończyć jak Hiszpania, która lewicowo jest już bardzo zradykalizowana, długo rządzili nią socjaliści i ogólnie lewicowcy kraj jest pogrążony w głębokim bezrobociu, ludzie w dużej mierze żyją z zapomóg i zasiłków, z rynkiem pracy też nie jest kolorowo, turystyka w wyniku lockdownu im pada, indoktrynacja w szkołach( w kwestii seksualizacji) stale postępuje, rząd hiszpański bierze się za próby cenzurowania sieci, social mediów, Hiszpania ledwo zipie, socjalistyczny rząd Pedro Sancheza nie radzi sobie, ludzie niejednokrotnie protestowali tam przeciwko polityce socjalno-lewicowej. "ale chyba nie to masz na mysli pisząc o przewrocie?" -za przyspieszonymi wyborami powiedzmy w Marcu, Kwietniu maksymalnie Maju byłbym jak najbardziej jednak z takim rezultatem aby PIS musiał współrządzić z Konfederacją, skręcając z kierunku socjalistycznego na wolnorynkowy, pro-kapitalistyczny, takie zmiany w kraju bym w pełni aprobował, bo niestety nie mam zaufania do obozu rządzącego, boję się ich prawdziwych intencji i podważam ich szczerość, wolę nadal pozostawać sceptyczny względem obecnej władzy. "aleś się orobił analizując te zdjęcia." - chciałem, żeby trochę było weselej, mam prawo. "Twoje poświęcenie powinno zostać docenione." - kto wie, niejedna świecka osoba mająca konserwatywne, prawicowe, antysystemowe podejście z humorem i dystansem z pewnością doceniła mój intelektualny freestyle i to nie poświęcenie a zwykła chęć, by było śmiesznie w tych trudnych i dziwacznych czasach. "KK ogłosi cię męczennikiem." - W taki sposób męczennikiem się nie zostaje, nie drwij sobie, męczennikiem zostaje się w wyniku prześladowania za wiarę, kiedy się jest torturowanym albo idzie na egzekucję - to są naprawdę poważne sprawy, z tego nie wolno sobie żartować, na całym świecie prześladowania za wiarę doświadcza bardzo wiele chrześcijan.Hiszpanię niemal do upadku doprowadziły rządy prokatolickiego generała Franco. Kryzysy ekonomiczne się zdarzają, i co z tego? Nie są domeną państw, w których wadzę sprawuje lewica. Za cenzurowanie sieci, nacjonalizację mediów i kontrolę połączeń komórkowych (Pegasus) bierze się też PiS. Możesz moje drwiny uznać właśnie za prześladowanie za wiarę ;-) |
|
"Twoje poświęcenie powinno zostać docenione." - kto wie, niejedna świecka osoba mająca konserwatywne, prawicowe, antysystemowe podejście z humorem i dystansem z pewnością doceniła mój intelektualny freestyle i to nie poświęcenie a zwykła chęć, by było śmiesznie w tych trudnych i dziwacznych czasach.Jak patrzę na oceny twoich wpisów z tymi komentarzami do zdjęć (choć nie ma się tym co sugerować na tym forum), to chyba na niewiele świeckich osób mających konserwatywne, prawicowe, antysystemowe podejście podeszło do tego z humorem i dystansem :-) Ale próbuj! ;-) |
|
@ ___K___ : "Ja tam nie czuję żadnego finansowego wsparcia cholera wie skąd." -Być może gdyby Lewica doszła do władzy( oby nie) to bardziej dostrzegłbyś większe dofinansowanie dla tego typu eventów, bo oni by je wspierali, finansowe wsparcie jest( choć pewnie ty tego nie widzisz) ale póki co od obcych organizacji, stowarzyszeń i fundacji o charakterze lewicowym, one przecież muszą skądś pozyskiwać środki - paliwo do swoich działań, żadne inne manifestacje w ostatnich 30-latach w Polsce nie były tak intensywne jak te, po decyzji TK. Pan Soros na pewno coś tam od siebie dołoży. "I to że dla ciebie ten problem (zaostrzenie przepisów antyaborcyjnych) jest nieistotny, to kobiety akurat mało obchodzi." - domyślam się, ale też zależy które kobiety mało obchodzi, nie możesz wszystkich kobiet wrzucać do jednego worka jakoby wszystkie były przeciwne decyzji TK, co lewica zwykła jest robić, nie wszystkie myślą tylko lewicowo-liberalnym punktem widzenia, choć niestety bardzo dużo( czego manifestacje są dowodem) ma takie usposobienie. "Jesteś w tej kwestii mocno zabetonowany i zdania nie zmienisz, ale daj innym się wypowiedzieć." - a czy ja komu knebluję usta? Ani trochę. "Zgadzam się, że nie powinno się niszczyć mienia, ale ile takich przypadków się zdarzyło podczas tych wielkich i odbywających się w wielu miejscach manifestacji?" - Z pewnością sporo, choć ty i tak byś polemizował, więc nie ciągnąłbym dalej tego tematu. "otwórz oczy, proszę cię." - ja mam otwarte od dłuższego już czasu, natomiast ty zdaje się masz ciągle zamknięte lub celowo nie chcesz ich otwierać, bo wygodniej przymykać oko na wiele spraw, które są oczywiste, ale przyznanie racji ciężko przechodzi przez gardło. "nie, to jest ich prawo i ich organizm. NIC CI DO TEGO!" - Mnie może i nic do tego, że sobie pokrzykują, manifestują, oprotestują - swoboda zgromadzeń jest ale miejmy na względzie, że podobno jest epidemia( chyba już nawet lewa strona w nią powątpiewa gromadząc się w tak dużych zbiorowiskach w miastach). A ty co ich tak zaciekle bronisz? Jaki masz w tym interes? Chciałbym to wiedzieć, poza tym prawo do zabijania istot nienarodzonych to nie prawo a bestialstwo się nazywa.Bładzisz zakładając, że protestują tylko ludzie o nastawieniu lewicowym. Napiszę ci tak - jeśli wiesz coś o statystyce, to policz sobie, ile kobiet katoliczek (za takie KK uważa już te ochrzczone) zdecydowało się na przerwanie ciąży? To nie działa tak, że katoliczki tego nie robią. Każda taka sytuacja jest trudna, ale dotyka w Polsce przede wszystkim katoliczek. Co więcej - może nawet ich odsetek jest większy, niż np. kobiet o lewicowych poglądach, czy wręcz niewierzących. Wiesz, dlaczego Bo te mają głęboko wyrypane na zalecenia KK i stosują antykoncepcję. Być może też po prawej stronie oczekujecie kasy, choćby zwrot kosztów, ale normalny wkurzony człowiek idzie i manifestuje swoje poglądy. I nie oczekuje, że ktoś mu za to będzie płacił. Ty masz twarte oczy? Ty za wszystko obwiniasz lewicę, jakiegoś Sorosa, większość kobiet (tak pisałeś w innym wątku) uważasz za dziwki (wystarczy, że decydują się na rozpoczęcie współżycia przed ślubem, a ty hop: do wora). Patrzysz zerojedynkowo, co też przyznałeś w innym wątku (tam, gdzie dyskutowaliśmy o czerni, bieli i kolorach), więc nie pisz, że to ja mam zamknięte oczy. Ja chcę, by każdy miał prawo do decydowania o swoim życiu. I właśnie dlatego popieram osoby manifestujące. Państwo nie ma prawa, a KK już szczególnie, do decydowania za ludzi w jakichś kwestiach .Zwłaszcza, kiedy z konsekwencjami tych decyzji potem tych ludzi zostawia samych. Z wszystkimi konsekwencjami! |
|
@ -felipe_96.Kluczowe słowo z twojego pierwszego zdania: podobno. Nie wiesz, opierasz się tylko na jakichś przekazach, najprawdopodobniej wielokrotnie zafałszowanych. Podobno, to Żydzi z dzieci krew na macę upuszczali, a za socjalizmu inne dzieci porywała czarna Wołga... W kwestii twojego zacofania? Ale proszę: nie aceptujesz płatności bezgotówkowych, nowoczesnych form przekazu wiadomości, łączności bezprzewdowej (naprawdę masz kable na całym łączu do Internetu? wszędzie?), być może nawet konta w banku nie masz, że o cywilizacyjnych rozwiązaniach ine wspomnę. A skoro nie ja pierwszy zarzucam ci zacofanie, to coś musi być na rzeczy, nie uważasz? Pisałem ci już, że nie będę chełpił się tym, co robiłem dla pewnego niepełnosprawnego Nie robilem tego dla taniej sensacji, ani internetowej chwały. to był po prostu ktoś na swój sposób mi bliski. Nie pochlebiaj sobie z kolei ty, że chcę cię dorżnąć. Twoje istnienie jest mi obojętne i to, że z tobą dyskutuję powinno raczej tobie dać do myślenia, że ktoś starszy od ciebie (o więcej niż 20 lat, tak na marginesie) chce poświęcić czas i pkazać ci, że życie, to coś więcej, niż dotychczas dostrzegłeś. I ine, nie pomógłbyś, zwłaszcza obcej osobie. Może komuś z rodziny. Gdy ci proponowałem, byś kogoś takiego znalazł, bo byłeś zdania, że takie rodziny bez trudu znajdą pomoc, to zacząłeś się wycofywać - że nie potrafiłbyś pomóc, że nie masz prawa jazdy, że nie masz uprawnień, że to, że tamto... To trzeba mieć mnóstwo empatii, by komuś takiemu pomagać. I mam wrażenie, że po prawej stronie takich ludzi jest mało - rzucacie na tacę, czasem kupicie chlebek albo świecę Caritasu i uważacie się za wielkich filantropów, niech inni się zajmą realizacją potrzeb ludzi z różnych powódów nieprzystosowanych. I mylisz się, nie jestem bogaty. Nie tylko finansowo można pomagać. I przestań pisać, że mógłbym i ja pomóc, bo to, że ty w to nie wierzysz, to świadczy tylko o tobie. Wy, p oprawej stronie, wszystkich osądzacie przez prysmat własnego życiaL skoro ty nie pomogłeś, to na pewno ten drugi, zwłaszcza o innych poglądach, tym bardziej nie. Walą mnie twoje przekonania i twoja niewiara. aństwo nie byłoby w takim kryzysie, gdyby nie KK - 20 miliardów złotych rocznie kosztuje nas ten czarny nowotwór. Ale w to też nie wierzysz... "manifestują dla wolności i przywrócenia normalności w życiu społeczno-gospodarczym, a nie ci, którzy sprowadzają wszystko do kwestii macic" - wlaśnie ostatnie protesty są w obronie resztek wolności w kwestiach społecznych. Sam sobie zaprzeczasz. Skąd wniosek, że obleciał mnie strach? Przed jakimś wydumanym bogiem, którego nie ma? Oszalałeś? A co do poznania "racji" drugiej strony - raczysz ine pamiętać, albo wygodnie dla siebie przemilczasz fakt, że ja po tej drugiej stronie byłem. Pisałem ci, że byłem wierzący, praktykujący, ale odszedlem z własnej woli. Więc co mi tu piszesz o tym ,że nie chcę zobaczyć twojego punktu widzenia? |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|