Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Konkurs unijny dla mikro i małych firm na 74 mln zł anulowany

Utworzony przez Malwina_Sz, 16 lipca 2020 r. o 16:50 Powrót do artykułu
I będzie padał nadal do momentu, aż wszyscy znajomi królika nie złapią się na dofinansowanie. Kasa już dawno rozdana i załapią się na nią tylko wybrańcy, z lepszego sortu.
Odpowiedz
I co to ma zmienić? Następnym razem będzie jeszcze więcej osób jednocześnie aplikować więc system i tak się ,,zapcha,,. Czasu na przygotowanie się było wystarczająco dużo, ale po co, lepiej zwlekać do ostatniej chwili, a potem lamentować. ABSURDDDDDDD...
Odpowiedz
-->>>>  CZYTELNIKU !!!-    uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___     .....     z    22/23     marca 2020 po zmianie zasad logowania na DW - TROLLO EKIPA DEVOLCWANIACZKA     utworzyła KILKADZIESIĄT lipnych K0NT.    ... P0 co ???   TROLLOWANIE W OBRONIE ZAMORDYZMU P0-CZYNAŃ DEVELOEKIPY ... i często hejt [/b]wobec działań broniących się przed zalewem betonu mieszkańców. Najlepiej jak sprawdzisz samodzielnie >>> POŚWIĘĆ 10 MINUT  !!!  i przekonaj się kto trolluje na forum - sprawdź  daty/godziny założenia kont oraz pod jakimi art. leją jad:  uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___ i szereg innych
Już wyszedłeś z Urzędu Marszałkowskiego, dotarłeś do domu, zeżarłeś obiadek i dalej trollujesz?
Odpowiedz
Pięknie, straciłem czas od 9:00 do 13:00 na odświeżanie przeglądarki, ale udało mi się. I co teraz muszę od nowa? A ja się nie zgadzam. Oprotestuję anulację.
Odpowiedz
Super, straciłam 8 godzin z życia. Wcześniej przekładają termin a później anulują. Nie zgadzam się, to jakaś kpina.
Odpowiedz
->>>>   CZYTELNIKU  !!!- uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___     .....  z  22/23  marca 2020 po zmianie zasad logowania na DW - TROLLO EKIPA DEVOLCWANIACZKA   utworzyła KILKADZIESIĄT lipnych K0NT.  ... P0 co ???   TROLLOWANIE W OBRONIE ZAMORDYZMU P0-CZYNAŃ DEVELOEKIPY ... i często hejt [/b]wobec działań broniących się przed zalewem betonu mieszkańców. Najlepiej jak sprawdzisz samodzielnie >>> POŚWIĘĆ 10 MINUT  !!!  i przekonaj się kto trolluje na forum - sprawdź  daty/godziny założenia kont oraz pod jakimi art. leją jad:  uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___ i szereg innych
Odpowiedz
->>>>       CZYTELNIKU      !!!- uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___     .....  z       22/23       marca 2020 po zmianie zasad logowania na DW - TROLLO EKIPA DEVOLCWANIACZKA        utworzyła KILKADZIESIĄT lipnych K0NT.       ... P0 co ???   TROLLOWANIE W OBRONIE ZAMORDYZMU P0-CZYNAŃ DEVELOEKIPY ... i często hejt [/b]wobec działań broniących się przed zalewem betonu mieszkańców. Najlepiej jak sprawdzisz samodzielnie >>> POŚWIĘĆ 10 MINUT  !!!  i przekonaj się kto trolluje na forum - sprawdź  daty/godziny założenia kont oraz pod jakimi art. leją jad:  uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___ i szereg innych
Już wyszedłeś z Urzędu Marszałkowskiego, dotarłeś do domu, zeżarłeś obiadek i dalej trollujesz?
Odpowiedz
->>>>      CZYTELNIKU     !!!- uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___     .....  z       22/23       marca 2020 po zmianie zasad logowania na DW - TROLLO EKIPA DEVOLCWANIACZKA        utworzyła KILKADZIESIĄT lipnych K0NT.       ... P0 co ???   TROLLOWANIE W OBRONIE ZAMORDYZMU P0-CZYNAŃ DEVELOEKIPY ... i często hejt [/b]wobec działań broniących się przed zalewem betonu mieszkańców. Najlepiej jak sprawdzisz samodzielnie >>> POŚWIĘĆ 10 MINUT  !!!  i przekonaj się kto trolluje na forum - sprawdź  daty/godziny założenia kont oraz pod jakimi art. leją jad:  uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___ i szereg innych
 "Lewactwo (reprezentowane przez __K__od) to najniższy poziom umysłu" - Zbogniew Herbert 
Odpowiedz
->>>>     CZYTELNIKU    !!!- uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___     .....  z       22/23       marca 2020 po zmianie zasad logowania na DW - TROLLO EKIPA DEVOLCWANIACZKA        utworzyła KILKADZIESIĄT lipnych K0NT.       ... P0 co ???   TROLLOWANIE W OBRONIE ZAMORDYZMU P0-CZYNAŃ DEVELOEKIPY ... i często hejt [/b]wobec działań broniących się przed zalewem betonu mieszkańców. Najlepiej jak sprawdzisz samodzielnie >>> POŚWIĘĆ 10 MINUT  !!!  i przekonaj się kto trolluje na forum - sprawdź  daty/godziny założenia kont oraz pod jakimi art. leją jad:  uwaga_na_trole_z_pis - Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - ping-pong-peng- luk_sikorski,  K,  _K_,  __K__, ___K___ i szereg innych
"Lewactwo (reprezentowane przez __K__od) to najniższy poziom umysłu" - Zbogniew Herbert
O kurczę, nawet nie wiedziałem, że Herbert pisał personalnie o mnie :-) Poza tym lepiej reprezentować najniższy poziom umysłu, niż brak umysłu :-P
Odpowiedz
***s://***facebook.com/groups/1370298699836877 
Odpowiedz
Kryterium "kto pierwszy ten lepszy" to czysty absurd. Choć około godziny 13.00 udało mi się złożyć wniosek, to nie mam nic przeciwko unieważnieniu konkursu. Czy główną zasadą otrzymania wsparcia ze środków UE (tej wyimaginowanej wspólnoty) nie powinno być kryterium wysokości spadków przychodów i dochodów ?. Są przecież firmy gdzie sezonowo corocznie jest spadek przychodów, co nie ma wpływu na zyski firm w ujęciu rocznym. W pierwszej kolejności powinny być wspierane firmy, które straciły 100 % potem 99%, 98%..... aż do wyczerpania środków przeznaczonych na wsparcie. A tak jak to miało miejsce dzisiaj - przedsiębiorca, który stracił 31% przychodów i miał szansę na złożenie wniosku - otrzymałby wsparcie kosztem tego przedsiębiorcy, który utracił 100% przychodów, ale niestety nie udało mu się zalogować. Zmienić kryterium !!!.
Odpowiedz
Jakim prawem paniusia zwraca sie o anulowanie naboru w imieniu wszystkich przedsiębiorców. Do godz 11 zgłozono ponad 1300 wniosków, ja swój po kilku godzinach klikania przepchnełam o 11.34 więc jednak można było. Niby czemu nie mieliśmy równych szans, wszyscy bylismy w takiej samej sytuacji.
Odpowiedz
Takie cuda to tylko na Lubelszczyźnie . Kasa poszła na wybory i nie ma co drążyć więcej tematu . Kpina z przedsiębiorców .
Odpowiedz
Stawiarski, Wojciechowski, Mulawa, Szwed, Trojak - to są osoby odpowiedzialne za anulowanie naboru i zmarnowanie naszego czasu. Też Wam coś anulujemy.
Odpowiedz
To znaczy, że znajomy tej pani wysłał smsa, bo się nie załapał i ona anulowała nabór? Bardzo to ciekawe. Też ciekawe co ta pani mówi, że serwery były wyłączone - to nie prawda bo wnioski spływały choć było przeciążenie serwerów i nie każdy dawał radę wejść ale jednak wnioski spływały płynnie z każdą minutą po 10.00. A co teraz z tymi, którzy się załapali, poświęcili cały dzień żeby złożyć wnioski, no co ot tak ich olać?? - to też przedsiębiorcy szanowna pani! W województwie podlaskim było tak samo, serwery przeciążone ale jednak nie anulowali konkursu. Tych pieniędzy jest po prostu za mało dla wszystkich, no chyba że teraz dacie po 1000 zł na firmę.
Odpowiedz
Tak się zastanawiam, ile z tych krytyków tutaj, kiedykolwiek pracowało w urzędzie....Dla Was obraz urzędnika jest następujący- kawa, ciastko, zakupy przez internet, oglądanie kabaretu, przybicie 4 pieczątek, kawa, ciastko i do domu. A nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego, że informatycy siedzieli do 24 w pracy by ten system jakoś chociaż działał. Myślicie, że robili to dla kasy? Nic bardziej mylnego. Wielki zarzut, że nie odbierali telefonów....to mieli "stawiać" system na nowo byście mogli złożyć wnioski czy siedzieć przy telefonie cały czas? A to w jaki sposób dana firma zostanie wybrana to nie jest wymysł urzędnika z Lublina. Zapraszam do Komisji Europejskiej z pretensjami. Od początku byłem za tym, by ten konkurs anulować i spróbować powtórzyć za dwa tygodnie na przykład a w tym czasie zwielokrotnić przepustowość serwerów, likwidując wszelkie zapory i tzw. wąskie gardła. Bo to, że nie każdy miał możliwość złożenia aplikacji, z powodu awarii systemu, jest powodem do unieważnienia konkursu. Są to przyczyny techniczne, niezależne od ludzi. A pani radna, skoro jest takim świetnym programistą i informatykiem to może niech złoży dokumenty o przyjęcie do pracy w Urzędzie, w departamencie zajmującym się serwerami, stronami www itp? Kilkaset osób od kilkunastu dni pracowało po kilkanaście godzin dziennie by dało się ten konkurs zrealizować a teraz wieszacie na nich psy,. Taka kultura Polaków. I nie, nie jestem urzędnikiem, z żadnym urzędem nie mam nic wspólnego. Nie jestem też zwolennikiem PiSu czy Platformy. Jestem przedsiębiorcą, który zna trochę życie, wie jak wygląda praca w urzędach i wielokrotnie korzystał ze wsparcia UE czy pracowników UMWL czy Urzędu Wojewódzkiego.
Odpowiedz
Tak się zastanawiam, ile z tych krytyków tutaj, kiedykolwiek pracowało w urzędzie....Dla Was obraz urzędnika jest następujący- kawa, ciastko, zakupy przez internet, oglądanie kabaretu, przybicie 4 pieczątek, kawa, ciastko i do domu. A nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego, że informatycy siedzieli do 24 w pracy by ten system jakoś chociaż działał. Myślicie, że robili to dla kasy? Nic bardziej mylnego. Wielki zarzut, że nie odbierali telefonów....to mieli "stawiać" system na nowo byście mogli złożyć wnioski czy siedzieć przy telefonie cały czas? A to w jaki sposób dana firma zostanie wybrana to nie jest wymysł urzędnika z Lublina. Zapraszam do Komisji Europejskiej z pretensjami. Od początku byłem za tym, by ten konkurs anulować i spróbować powtórzyć za dwa tygodnie na przykład a w tym czasie zwielokrotnić przepustowość serwerów, likwidując wszelkie zapory i tzw. wąskie gardła. Bo to, że nie każdy miał możliwość złożenia aplikacji, z powodu awarii systemu, jest powodem do unieważnienia konkursu. Są to przyczyny techniczne, niezależne od ludzi. A pani radna, skoro jest takim świetnym programistą i informatykiem to może niech złoży dokumenty o przyjęcie do pracy w Urzędzie, w departamencie zajmującym się serwerami, stronami www itp? Kilkaset osób od kilkunastu dni pracowało po kilkanaście godzin dziennie by dało się ten konkurs zrealizować a teraz wieszacie na nich psy,. Taka kultura Polaków. I nie, nie jestem urzędnikiem, z żadnym urzędem nie mam nic wspólnego. Nie jestem też zwolennikiem PiSu czy Platformy. Jestem przedsiębiorcą, który zna trochę życie, wie jak wygląda praca w urzędach i wielokrotnie korzystał ze wsparcia UE czy pracowników UMWL czy Urzędu Wojewódzkiego.
 Nie wspomniałeś o regularnym bzykaniu się w toalecie i zapychaniu rur odpływowych prezerwatywami.
Odpowiedz
Tępy urzędasie! Nie mogłeś anulować o godzinie 11 jak widziałeś, że awarii nie usuniesz bo nie masz o tym bladego pojęcia? Tysiące ludzi siedziało po kilka godzin przy komputerze i próbowało złożyć wniosek przez twoją durnotę!
Odpowiedz
A gdyby urzędas i polityk myśleli o mikrobiznesie w Lublinie, to widząc, że mają kasę na 5tys firm a w potrzebie jest 20tys, to podnieśliby budżet z 74mln na 300mln i kazdy by dostał. Dla warszafki te dodatkowe 200mln to jak splunąć a mikrofirmy by mogły odżyć.
Odpowiedz
No gratuluję operatywności i "zazdroszcze" kontaktów 
Odpowiedz
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...