Typowe. Już w kościele wolskim mało kto został sensowny...
|
|
Wystarczy poczytać "polskich katolików ludowych" na niniejszym Forum, żeby wiedzieć, że to "totalitaryści", którzy wolnościowców nazywają "lewactwem", a swoje "ideolo" chcą narzucić wszystkim Polakom. KUL jest jedną z "emanacji" ludowego "episkopatu", który jest rydzykowy (z niewielu wyjątkami), choć wyraża się głównie pisemnie i ostrożniej niż p. Rydzyk.
|
|
buhahahhahaa a jak tam bezdomny od samochodów ?Wystarczy poczytać "polskich katolików ludowych" na niniejszym Forum, żeby wiedzieć, że to "totalitaryści", którzy wolnościowców nazywają "lewactwem", a swoje "ideolo" chcą narzucić wszystkim Polakom. KUL jest jedną z "emanacji" ludowego "episkopatu", który jest rydzykowy (z niewielu wyjątkami), choć wyraża się głównie pisemnie i ostrożniej niż p. Rydzyk.Ty fafluśniaczy oślizuchu łaskawie się odstosunkuj od Ojca Rydzka, który tyle dobra dla Ojczyzny zrobił m.in przez pobudowanie od postaw liczącej się Uczelni. I POmyśl czym się kończy gwiazdorzenie we antypolskiej telewizji która w każdej minucie tendencyjnie atakuje Polski Rząd. |
|
|
|
w wyborczej i u urbana
|
|
ks.Alfredzie -czapka z głowy.Myśle,że gdyby żył ks Styczeń-też by nie rozumiał tego co sie dzieje.
Nauczanie księdza nie rożni się od nauczania kard Wojtyły-Jana Pawła II .Centrum też jest człowiek.Personalizm.Afirmacja.
On też byłby niezrozumiały ale czy to ważne-ważne ,że nasz Profesor Papieżem, że nasz profesor Ministrem .
Ale uczelnia to mistrzowie -wychowankowie. Dla wielu z nich ksiądz kimś takim jest.
Przeczytałem wywiad w Więzi-myślę, że jednak sporo osób myśłi o KUL podobnie jak ksiądz.
Przywołam Sokratesa-też dokonał wyboru.Wierności sobie.
|
|
w wyborczej i u urbanaW TW piss i w gazecie tfu, POlskiej. |
|
@Labydnik - dzisiejszy news. Ojciec Tadeusz Rydzyk nie wpuścił dziennikarza TVN24 Mariusza Sidorkiewicza na konferencje z udziałem przedstawicieli władz państwowych. Duchowny mówił, że to prywatna impreza i reporter nie ma na nią wstępu. - Z TVN nie rozmawiamy. Jak przestaniecie kłamać, będę rozmawiał - powiedział ojciec Rydzyk.
|
|
@Labydnik - dzisiejszy news. Ojciec Tadeusz Rydzyk nie wpuścił dziennikarza TVN24 Mariusza Sidorkiewicza na konferencje z udziałem przedstawicieli władz państwowych. Duchowny mówił, że to prywatna impreza i reporter nie ma na nią wstępu. - Z TVN nie rozmawiamy. Jak przestaniecie kłamać, będę rozmawiał - powiedział ojciec Rydzyk.Rzecz jasna sam p. Rydzyk ma o wiele więcej za uszami niż ten sprawozdawca TVN. W sprawie spotkania, to jasne, że nie każdy ma prawo wchodzić na takie "sekciarskie" rozmowy - dziwne tylko, że 1) biorą w nich udział wysocy przedstawiciele rządu; 2) władze KRK pozwalają na takie tajemne knowania człowieka, który jest opłacany za pracę dla KRK. KRK w Polsce nie powinien mieć niczego do ukrycia. ... Inna rzecz, iż zdaje się, że było to spotkanie "ku czci" otwarcia "ciepłowni geotermicznej" (bystrzy ludzie dziwili się, że ma kominy). A to już sprawa obchodząca Polaków, bo z ich podatków poszło na to ok. 30 mln zł. W śledzeniu tej sprawy przez "środki przekazu" p. Rydzyk nie powinien mieć nic do gadania - wszyscy mają prawo wiedzieć, jak wygląda to, co za społeczne środki "wysmażył". |
|
Chamidło nie umie rozmawiać bez wyzwisk. Niech dalej wylizuje temu p. Rydzykowi. I zachwala coś, co udaje "uczelnię".Wystarczy poczytać "polskich katolików ludowych" na niniejszym Forum, żeby wiedzieć, że to "totalitaryści", którzy wolnościowców nazywają "lewactwem", a swoje "ideolo" chcą narzucić wszystkim Polakom. KUL jest jedną z "emanacji" ludowego "episkopatu", który jest rydzykowy (z niewielu wyjątkami), choć wyraża się głównie pisemnie i ostrożniej niż p. Rydzyk.Ty fafluśniaczy oślizuchu łaskawie się odstosunkuj od Ojca Rydzka, który tyle dobra dla Ojczyzny zrobił m.in przez pobudowanie od postaw liczącej się Uczelni. I POmyśl czym się kończy gwiazdorzenie we antypolskiej telewizji która w każdej minucie tendencyjnie atakuje Polski Rząd. |
|
Ludzie! Nie oszukujmy się. KUL nigdy nie był wybitną uczelnią tylko że za komuny wszyscy uznawali KUL bo był katolicki w nazwie i jakby opozycyjny wobec PRL. Już w latach 90 studenci chodzili na egzaminy z dziećmi żeby łatwiej zdać. A teraz różne Czarnki jeszcze bardziej niszczą opinię o KUL. Żenada
|
|
I bardzo dobrze - ksiądz patriota ;)Nieszczęsny ("umysłowo") "Roman" chyba nie bardzo wie, kto to byli "księża patrioci" ))) |
|
Wielka szkoda, że tak szacowna uczelnia tak bardzo się stacza. Po rządami PiS-u pustoszeją kościoły, seminaria i salki katechetyczne. Jak widać, skutki ich rządów nie omijają również KULu. Przykre to bardzo.
|
|
Nawet na KULu trzeba myśleć jak PiS albo nie jest się Polakiem
|
|
Te przytaczane brednie to wygłaszał nie Jezus, ale Szaweł/Paweł - niesamowicie zatwardziały w żydowskich wierzeniach i zwalczający Jezusa do czasu, aż ten zmarł. Szaweł (Saul) wybił się wtedy wśród uczniów-prostaczków wciskając im swoje gadki. Jako główny "ideolo", choć namaszczony na przywódcę był Piotr (Kefas). ... Natomiast co do "obowiązków" pracownika KRK, to raczej chyba nigdy nie padły zarzuty, że p. Wierzbicki z niech się nie wywiązuje. Poza tym, zapewne obowiązkiem wykładowcy jest wykładać, a obowiązkiem człowieka jest bronić krzywdzonych. Co robił. |
|
Ludzie! Nie oszukujmy się. KUL nigdy nie był wybitną uczelnią tylko że za komuny wszyscy uznawali KUL bo był katolicki w nazwie i jakby opozycyjny wobec PRL. Już w latach 90 studenci chodzili na egzaminy z dziećmi żeby łatwiej zdać. A teraz różne Czarnki jeszcze bardziej niszczą opinię o KUL. ŻenadaNazywanie uczelnią to od zawsze było naciągane... |
|
jak zwykle najwięcej do powiedzenie w sprawach kościoła mają ateiści i lewackie wuje a przez takich działaczy jak ten facio KUL nie dostał ode mnie żadnych pieniędzy
|
|
jak zwykle najwięcej do powiedzenie w sprawach kościoła mają ateiści i lewackie wuje a przez takich działaczy jak ten facio KUL nie dostał ode mnie żadnych pieniędzyDopóki kościół w Polsce i taki kul żeruje na moich podatkach - tak jako utrzymujący tą sektę mam prawo się wypowiadać. Jakoś watykańskiemu okupantowi ziem Polski nie przeszkadza fakt że utrzymują się za pieniądze zabrane ateistom i lewackim wujom a nie z własnej pracy. |
|
"...Dręczono mnie i poniżano." - będzie nowy męczennik?
|
|
"...Dręczono mnie i poniżano." - będzie nowy męczennik?Wątpliwe, by został "santo subito" - za skromny i "podpadł hierarchi". "Faustyna", "Teresa", "Pio", "JP2" - wszyscy oni byli dość pyszni. "...ZSL", jak widać, zrobił sobie przerwę w zwalczaniu Ukrainy i Ukraińców i zabrał się za zwalczanie ("ironia"/"sarkazm") ludzi spoza nurtu rydzykizmu. Pewnie wierny "katolik ludowy". |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|