Karski !!!
|
|
A może im. Teatru NN lub im. Pietrasiewicza? Najlepiej aby został tak jak jest czyli PORT LOTNICZY LUBLIN. Imieniem Karskiego to sobie mogą Plazę na Lipowej nazwać!
|
|
Czy Lublin i Świdnik muszą się kojarzyć z martyrologią, doraźnym politykierstwem, zaściankiem i ciemnotą? Przecież z Ziemią Lubelską związane są osoby, które swoim życiem, pasją, rozsławił w świecie Polskę.
Taką osobą jest między innymi gen. Tadeusz Góra, chluba lotnictwa, zdobywca pierszego w historii Medalu Lilienthala, WIrtuti Military. Związany z Aeroklubem Świdnickim.
|
|
Jak znam życie,to świdnickie lotnisko nazwą imieniem JP II lub Józefa Życińskiego albo jakiego innego sukienkowego.A może nawet żyjącego?W Gdańsku jest port Wałęsy (Bolesława),to może w Świdniku patronować będzie ojciec dyrektor doktor,prof uczelniany Tadeusz Rydzyk.Albo nawet Kamerdyner Kapciowy.A może tak port lotniczy Świdnik im.braci bliźniaków Kaczyńskich.Prawda że ładnie brzmi?
Albo jako że lubelszczyzna jest zaściankiem Europy ale za to na jednym z pierwszych pozycji katolandu.to może nadać imię port lotniczy w Świdniku im.Rodziny Radia Maryja
|
|
A może tak nadać imię prezydenta Lecha Wałęsy,który poległ w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiej |
|
Pismaki ,najpierw znajdźcie Lubelszczyznę w Lubelskiem.
|
|
Kochani ludzie opamientajcie się ,po jakiego diabła jakieś patrony .Lotnisko bez patrona to nie może być ? Lotnisko Lublin to najlepszy patron . Amen .
|
|
Raczej LUBELSKIEGO KACA. |
|
Inaczej być nie może,tylko KOZIOŁKA MATOŁKA,on jest znany w całym świecie.
|
|
Jak maja troche oleju w glowie, to wybiora imie Jana Karskiego. Wartosc promocyjna zdecydowanie najwieksza, a powiazanie tej postaci z Lublinem po prostu - bezcenne. Kazdy specjalista od PR to powie.
|
|
Ja stawiam na Jana-Pawła II |
|
Ja proponuję Janusza Palikota
|
|
Chodź mam głęboki szacunek jak dla Jana Pawła II i J. Życińskiego tak i dla wydarzeń historycznych. ALE ludzie dajcie kogoś związanego z lotnictwem. Świdnik jest miastem słynącym gł z samolotów. Żwirek czy Góra najlepsi.
|
|
BRAMA WSCHODU
|
|
A ja na Tolka Banana! |
|
Karski ? a niby co on ma wspólnego z lotniskiem ? Facet powiedział amerykańskim żydkom o nedznym losie ich kamratów w okupowanej Polsce , co amerykańskie żydki olały to równo moczem i tyle.
i na litosc boską nie nazywajcie wszystkiego imieniem JP2 , bo to robi sie juz śmieszne.
Myśle , że lotnisko powinno mięc imię wybitnego lotnika z lubelszczyzny.
|
|
Port Lotniczy imienia Romana Dmowskiego
|
|
Józef Czechowicz - najlepsza z możliwych propozycji
|
|
Wskaż gdzie ta Lubelszczyzna w Lubelskiem leży. |
|
Najciekawsze kryteria spełnia przez Was zapomniany Ignacy Daszyński.
|
Strona 3 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|