Rozumiem protest, ale lex deweloper to nic w POrównaniu do lex kim-dewelo-dzuk, któremu to satrapie słusznie przypisuje sie POwstanie idei dewelo-gett o najwyższym wskaźniku upchania "plebsu" na metr kwadratowy terenu.
|
|
Też mi problem. Co najmniej połowa Lublina to getto deweloperskie i jakoś mało kto protestuje.
|
|
Porównanie tego miejsca do getta to żenująca przesada. Bloki są bardzo kameralne, niskie. Ten nowy będzie delikatnie wyższy od planowaych tu wcześniej segemntów. To raz. Dwa - jeżeli chcieli mieć pewność widoków i przestrzeni - błagam - trzeba było nie wybierać segmentów z mikrodziałkami i to obok bloków, które już to były. Tym bardzie, że wyraźnie widać, że osiedle się rozwija i rośnie. Mieszkanka Dominowa
|
|
Rozumiem protest, ale lex deweloper to nic w POrównaniu do lex kim-dewelo-dzuk, któremu to satrapie słusznie przypisuje sie POwstanie idei dewelo-gett o najwyższym wskaźniku upchania "plebsu" na metr kwadratowy terenu.Nie rozumiem PiSi idioto, czemu w każdym komentarzu narzekasz na Żuka. Przecież to PiSi rząd wymyślił tą ustawę, a narciarz natychmiast podpisał. |
|
Brawo, niech Pan RAdny-Deweloper buduje i nie patrzy na tą gromadkę narzekaczy. Ktoś w końcu musi ten kraj rozwijać finalnie. Brawo, dziękujemy Panu za inwestycję.
|
|
Jestem przerażony! Gmina strzela sobie w kolano, jak kupić teraz tam działkę, skoro kliku kolesi zmieni plany i pierdyknie mi blok za ogrodzeniem. Przecież to bezprawie, 8 osób decyduje o losie 100 osób, to ma być demokracja? Nie chcę politykować, ale nie podoba mi się ta dobra zmiana. Powodzenia w walce z układami dla mieszkańców.
|
|
Tak myślę, może doszło do jakieś korupcji, może trzeba sprawdzić bilingi i telefony między radnymi, komputery , nie wierzę, że ot tak, radni chcą tam bloku....
|
|
W dobie miliona pozwolen, zezwolen i procesur oraz urzedniczego widzimi sie w wielu przypadkach lex developer to jedyna szansa na szybkie rozpoczecie wielu inwestycji. Dzis przedsiebiorcy nie maja czasu, aby czekac miesiacami na zielone switalo. Inaczej pojda na zielona trawke
|
|
Kiedy za deweloperkę w dziwnych lokalizacjach biorą się chłopki-roztropki, które dotąd prowadziły stragan z kapustą lub ciuchland, to wiedz, że pęknięcie bańki to już tylko kwestia czasu.
|
|
W tym bloku mogliby mieszkac uchodzcy z Ukrainy i biedne rodziny romskie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|