![]() |
Szkoda ludzi, ale to i tak polityczna szopka.
|
![]() |
nic tylko smoleńsk i 500+ tak jakby kraj nie miał innych problemów, zgroza
|
![]() |
|
![]() |
Pomyślcie: Tuż po katastrofie Janicki (BOR) dostał gwiazdkę generalską od Komorowskiego. Po katastrofie smoleńskiej, gen Benediktow (nadzorował podejście tupolewa) został awansowany na dowódcę wojskowego lotnictwa transportowego (BTA). Nagrodzony został także uczestnik z wiezy kontroli płk Krasnokucki. Z zastępcy bazy lotniczej w Twerze awansował on na dowódcę centrum wdrożenia bojowego w Iwanowie. ZA JAKIE OSIĄGNIĘCIA TE WSZYSTKIE AWANSE? Doceniono także profesjonalizm naczelnika FSB w Smoleńsku, który niespodziewanie został powołany na to stanowisko kilka dni przed katastrofą smoleńską – płk. Olega Konoplewa. 11 czerwca 2010 r. prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew podpisał dekret o nadaniu mu stopnia generała-majora.
|
![]() |
A co to jest ta katastrofa smoleńska?Jakiś wypadek?
|
![]() |
Wieczny odpoczynek racz im dać Panie ,a Światłość Wiekuista NIECHAJ IM ŚWIECI NA WIEKI.
|
![]() |
Smoleńsk pokazuje buta i arogancja pycha władzy. Zbiera mnie na konwulsje i wymiotny już na sam zwrot smoleńsk .
|
![]() |
nawet tutaj pełno moskiewskich trollów
|
![]() |
--------------- a ty nie masz koscioła albo domu do modlitwy |
![]() |
Kiedyś był 1 Maja - dziś mamy 10 kwietnia. PiS=PZPR
|
![]() |
"Decyzja o wymordowaniu polskich jeńców wojennych z obozów w Kozielsku, Starobielsku i Ostaszkowie oraz Polaków przetrzymywanych w więzieniach NKWD na obszarze przedwojennych wschodnich województw Rzeczypospolitej zapadła na najwyższym szczeblu sowieckich władz.
Podjęło ją 5 marca 1940 r. Biuro Polityczne KC WKP(b) na podstawie pisma, które ludowy komisarz spraw wewnętrznych Ławrientij Beria skierował do Stalina. Szef NKWD, oceniając w nim, że wszyscy wymienieni Polacy „są zatwardziałymi, nierokującymi poprawy wrogami władzy sowieckiej”, wnioskował o rozpatrzenie ich spraw w trybie specjalnym, „z zastosowaniem wobec nich najwyższego wymiaru kary – rozstrzelanie”.
|
![]() |
„byli zatwardziałymi, nierokującymi poprawy wrogami władzy sowieckiej”,
|
![]() |
Przechodziłem dzisiaj koło CSK i usłyszałem co młodzi pracownicy między sobą mówią o tych nowych "uroczystościach".
Polacy już tak mają że nie lubią jak im się narzuca coś na siłę.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|