Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Lublin. Chodnik ledwo co położony, a już rozjeżdżany przez samochody

Utworzony przez Jas_Fasola, 25 października 2022 r. o 11:35 Powrót do artykułu
"znak jest uzupełniony tabliczką mówiącą o odholowaniu pojazdu" - to dlaczego te samochody nie zostały odholowane?
Odpowiedz
"architekci (...) wyszli z założenia, że kierowcy będą się stosować do zakazu i nie wjadą na chodnik, więc nie trzeba barierek ani słupków" - architekci wyszli ze złego założenia. Jest pewne, że gdy nie ma słupków to ktoś wcześniej czy później na chodnik wjedzie.
Odpowiedz
Zniszczony chodnik to zniszczenie mienia. Czyli wniosek do sądu, bo to jest przestępstwo. Może ubezpieczyciel OC pokryje koszty na prawy. Na pewno Ja - mieszkaniec miasta nie mam ochoty za te naprawy płacić.
Odpowiedz
"znak jest uzupełniony tabliczką mówiącą o odholowaniu pojazdu" - to dlaczego te samochody nie zostały odholowane?
 Dlatego, że nie zadzwoniłeś? Musisz wsiąść na rower, pojechać na miejsce i zgłosić każdą rejestrację z osobna. Zrób to, napewno ci ulży.
Odpowiedz
Dziwne, że jeszcze żaden przeciwnik stawiania słupków nic nie napisał.
Odpowiedz
Niszczą chodniki k...wa ale się uśmiałem wszędzie można parkować tylko na Pocztowej niszczą widoczne tak są super zrobione choć widziałem na 1Maja efekt wykonania chodników po prostu dramat nierówne i uszczerbane płytki zobaczymy co będzie w zimie jak śnieg spadnie ja na granitowych płytach będą ludzie się ślizgać
Odpowiedz
" Dlatego, że nie zadzwoniłeś? Musisz wsiąść na rower, pojechać na miejsce i zgłosić każdą rejestrację z osobna. Zrób to, napewno ci ulży." - to właśnie nic nie powinienem musieć. Od tego są służby miejskie. Na których utrzymanie płacę podatki. One nie potrafią rozwiązać sprawy zastawionych czy zniszczonych chodników, ale premie wszyscy pracownicy tych służ za pewne dostają regularnie.
Odpowiedz
"Musisz wsiąść na rower" - co Cię obchodzi mój rower?
Odpowiedz
"Musisz wsiąść na rower" - a Ty nie wysiadaj ze swojego samochodu. Do mieszkania sobie nim wjedź.
Odpowiedz
Śmierdzielu za dewelo-srebrniki pod ksywkami bede-cośtam i dewiz - bronisz prawa do rozjeżdżania chodników z zasady, czy na wyraźnie P0lecenie dewelo-duce?
Odpowiedz
Nie ma tego złego ... - szykują się kolejne "roboty dodatkowe". Ile wyjdzie za 1 słupek? 100.000? 1.000.000?
Odpowiedz
Zniszczony chodnik to zniszczenie mienia. Czyli wniosek do sądu, bo to jest przestępstwo. Może ubezpieczyciel OC pokryje koszty na prawy. Na pewno Ja - mieszkaniec miasta nie mam ochoty za te naprawy płacić.
Jakie tam przestępstwo. W tym mieście to norma. Nawet prezydent Żuk i jego zastępczyni Beata Stepaniuk-Kuśmierzak zostali przyłapani na parkowaniu na chodniku.
 oplacony kaczy podnozku koniecznie zglos to do prokuratury buahahaha
Odpowiedz
Typowe dla Lublina i prezydenta Żuka dziadostwo i niegospodarność. Chodnik zaraz po wybudowaniu będzie nadawał się do remontu. Ciekawe czy wykonawca naprawi ten chodnik w ramach gwarancji?
 Nie wygłupiaj się z "gwarancją". Cfaniaki prędzej zbiorą kasę za "roboty dodatkowe".
Odpowiedz
Typowe dla Lublina i prezydenta Żuka dziadostwo i niegospodarność. Chodnik zaraz po wybudowaniu będzie nadawał się do remontu. Ciekawe czy wykonawca naprawi ten chodnik w ramach gwarancji?
 Znowu ten nieznośny fetor śmierdzącej przepoconej ruskiej onucy. Won z forum płatny trollu.
Odpowiedz
Nie ma tego złego ... - szykują się kolejne "roboty dodatkowe". Ile wyjdzie za 1 słupek? 100.000? 1.000.000?
 Tak 100 000 rubli czyli waluta w której dostajesz wypłaty na konto, śmierdząca przepocona ruska onuco.
Odpowiedz
"Musisz wsiąść na rower" - co Cię obchodzi mój rower?
 Jak widzę kogoś, kto porusza się po naszej Metropolii własnym rowerem lub na pieszo, od razu podejrzewam, że to jakiś chory na głowę aktywista, któremu marzy się powrót do skansenu. Normalni ludzie korzystają z tras szybkiego ruchu, które zafundował nam Gospodarz, śmigając własnymi, nowoczesnymi autami lub boltem i mają bekę z wiecznie marudzących nieudaczników-pedalarzy.
Odpowiedz
 Jakie tam przestępstwo. W tym mieście to norma. Nawet prezydent Żuk i jego zastępczyni Beata Stepaniuk-Kuśmierzak zostali przyłapani na parkowaniu na chodniku.
Odpowiedz
Odpowiedz
Nie wygłupiaj się z "gwarancją". Cfaniaki prędzej zbiorą kasę za "roboty dodatkowe".
 No tak. Wystąpią "nieprzewidziane" okoliczności w postaci parkowania na chodniku albo smażalni ryb i trzeba będzie dołożyć hajsu.
Odpowiedz
Akcje, narady, posiedzenia... niewątpliwe potrzebna jest jeszcze jakaś zaprzyjaźniona ekspertyza aby rozwiązać problem paraliżujący aglomerację ze stolicą w Lublinie. W innych miastach sytuacje rozwiazuje strażnik miejski z bloczkiem mandatowym...  Do ratuszowego aktywisty Kosmitucośtam: ogarniasz chrząszczolubny fakt, że "ruska onuca" wyszła z mody i juz nikogo nie wzrusza?
Odpowiedz
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...