Nie ma przepisu w którym ornitolog ma obowiązek sprawdzania drzewa przed wycięciem. To jakieś bzdury
|
|
A nawet jak było, to co z tego? Dewelorozwój na kościach smakuje jeszcze lepiej!
|
|
Pożar na Poniatowskiego w nocy, "wykopki" drzew w nocy :) A do PiS mają pretensje za "nocne" ustawy :) CHWAŁA OWADU !!!!Co ma piernik do wiatraka? Porównujesz nocne przepychanie ustaw zmieniających ustrój państwa do podpalenia pustostanu-gołębnika albo nocnego przesadzania drzewek przez prywatną firmę zieleniarską? Poważnie? |
|
Mili Państwo nie jestem ani ekologiem ani ornitologiem i patrząc z boku na tą sytuację nasuwa sie wiele uwag. Po pierwsze jesli juz trzeba było przesadzać drzewa to jest okres dopuszczalny ze względu na cykl rozwojowy tj.wrzesień-kwiecień. Obecnie są małe szanse aby drzewa przeżyły. W ubiegłym roku pieszo pokonałam Aleje Racławickie i zauważyłam ,ze zieleń opanowała ulicę w zbyt obfitej wielkości. Należało rzeczywiście albo poprzesadzać albo mocno podciąć gałęzie. Pozdrawiam.
|
|
Zawsze znajdą się pseudoekolodzy co będą protestować o pare drzew czy kilka gołębi na które i tak pewnie narzekaja bo wczoraj nasrały im na parapet albo maskę starego "eko" diesla
|
|
Było się wdrapać i sprawdzić a nie od razu na skargę do Drzewnika Wschodniego! Czy w Lublinie naprawdę nic innego się nie dzieje?
|
|
Nie ma przepisu w którym ornitolog ma obowiązek sprawdzania drzewa przed wycięciem. To jakieś bzdurySą nie tylko przepisy, ale również oparte o nie decyzje RDOŚ w Lublinie dotyczące inwestycji planowanych w tej części naszego miasta. Z takim nickiem sugerowałbym więcej rozwagi, bo ktoś jeszcze pomyśli, że kibice, działacze i zawodnicy Motor-u to XXI wieczni cyberanalfabeci. |
|
Przy tak ,,wielkich'' lipach tam muszą być miliony gniazd. Może nawet okazać się że znajduje się tam gniazdo Smoka Wawelskiego!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|