Nie jest to niesPOdzianka. Raczej od początku było jasne, że to całe "przesadzanie" to PR-owa akcja na odczepnego. Dendrofob-technokrata nie mógł przepuścić takiej okazji wymordowania wstrętnych drzewisk, które stały na drodze dewelorozwoju. PS. Dewelo-trol o 50 loginach zacznie "pracę" od 9,00, czy z uwagi na ten artykuł przypełznie dziś do roboty wcześniej?
|
|
PRD Lubartów i wszystko jasne, w końcu niższa cena skądś się musi brać. Zobaczymy jak będzie wyglądała organizacja ruchu...
|
|
I o to chodzi .Źeby czasem się nie przyjeły. Bo według niektórych miasto to miasto. Po co tu zieleń! ?
|
|
Nie jest to niesPOdzianka. Raczej od początku było jasne, że to całe "przesadzanie" to PR-owa akcja na odczepnego. Dendrofob-technokrata nie mógł przepuścić takiej okazji wymordowania wstrętnych drzewisk, które stały na drodze dewelorozwoju. PS. Dewelo-trol o 50 loginach zacznie "pracę" od 9,00, czy z uwagi na ten artykuł przypełznie dziś do roboty wcześniej?I kto tu jest trollem? Haha ale żenujący wpis ... |
|
Zwrócimy wykonawcy przesadzen by z większą starannością wykonywali te prace. Urzędnicy miejscy zamiast nadzorować te prace apelują do wykonawcy o ostrożne o chodzenie się z przesadzanymi drzewami. Ta sytuacja dobitnie pokazuje jaki jest stosunek UM do ochrony przyrody i jakim picem są deklaracje Prezydenta w tej kwestii.
|
|
Tradycji stało się zadość - informacja o proteście aktywistów musi rozpoczynać na DW każdy artykuł o remoncie Racławickich
|
|
Ja się urodziłam w mieście i miasto jest mi domem i chciałabym mieć powietrze a tu nagle dużo osób wprowadziło się ze wsi, wzięło mieszkania w kredyt i są mieszczanami od poniedz.do piątku a na weekend wracają do swoich domków na wsi,których się nie pozbyli, i stąd tyle wspierających pana Żuka.Ci ludzie w życiu nie zrozumieją tych co cały czas ten smród spalin wdychają.
|
|
Co do drzew, spokojnie - przeżyją. Zabezpieczyć, zamalować farbą emulsyjną z dodatkiem Miedzianu (środek grzybobójczy), albo zasmarować Dendromalem lub Funabenem i powinno być ok. Przerabiałem coś podobnego u siebie na działce.
|
|
Żeby te drzewa przeżyły to trzeba je nawadniać. Kiedyś pracowałam przy przesadzonych drzewach, owijałismy pnie przesadzonych lip mchem a następnie owijałismy flizelina. Oczywiście mech był podlewany raz na jakiś czas. Te lipy rosną do tej pory na Czechowie obok centrum ogrodniczego.
|
|
Na szcęście wiosna jest właściwą porą jna przesadzanie drzew co zdecydowanie zwiększa powodzenie całej operacji. Myślę, że te drzewa mają na tyle dużą bryłę korzeniową, że możemy spać spokojnie i czekać aż puszczą liście w kolejnym roku.
|
|
Drzewnik Wschodni w swoim stylu...
|
|
Tradycji stało się zadość - informacja o proteście aktywistów musi rozpoczynać na DW każdy artykuł o remoncie RacławickichChciałem dokładnie o tym samym napisać. W wielkim unijnym projekcie "Przebudowa Al. Racławickich" dla DW najważniejsze jest co mówią i myślą na ten temat lewicowi aktywiści. Aboslutnie kluczową sprawą, jest zaznacznie na wstępie każdego pojedynczego artykułu, że aktywiści skupieni wokół Lubelskiego Ruchu Miejskiego oprotestowali tę modernizację i generalnie nie podoba im się nic co jest w projekcie. To jest istny obłęd co wyprawiają stronnicze pismaki z DW. |
|
Tania telenowela reżyserowana przez DW trwa w najlepsze i tak na dobrą sprawę rozkręca się z odcinka na odcinek. Kto jeszcze nie kupił popcornu, niech to szybko zrobi. Ciekawe kiedy zaczną pisać o każdym listku który spadnie z drzewa rosnącego przy Racławickich? Eko-szajba na całego, totalne ześwirowanie.
|
|
Jakoś mało trollerki odkąd tylko na koncie zarejestrowanym można komentować...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|