Tylko pod krzyża znakiem, Polak w swym kraju będzie biedakiem !!
|
|
Przyklejcie do figurki walizkę z pieniędzmi a zobaczycie jak szybko proboszcz sobie przypomni, że to jednak własność parafii. I nawet wyrok NSA zacytuje z pamięci jak będzie trzeba,mimo iż obecnie go sobie "nie przypomina".
|
|
Może proboszcz organizując tacę na ten cel mogą rycerze Chrystusa no i pomóc może minister kultury i dziedzictwa narodowego Gliński
|
|
Jeżeli pan proboszcz "uważa, że Matka Boska jest własnością miasta", to niech odpowiada przed sądem za bezprawne zagarnięcie miejskiego mienia.
|
|
Najwyższy czas skończyć z finansowaniem KK. Jeśli chcą dotacji, to niech zaczną płacić normalne podatki, normalne składki na ZUS, a wtedy zobaczymy. Wyrugować religię ze szkół, wypieprzyć kapelanów ze wszelkich służb, przestać finansować i współfinansować różne religijne organizacje. KK kosztuje nas w Polsce około 20 miliardów rocznie, i finansowanie tych pasibrzuchów jest zwyczajnym zbydlęceniem w sytuacji, gdy nie ma pieniędzy na leczenie dzieci chorych na choroby rzadkie, ani na opiekę nad dziećmi urodzonymi z wadami prenatalnymi, o których narodziny kler tak bardzo walczy. Skończmy z finansowaniem z budżetów tej czarnej zarazy!!!
|
|
Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.
|
|
Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu?
|
|
Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
Trzeba sprzedać figurę wiadomemu deweloperowi i wtedy od razu znajdą się miliony na jej remont.
|
|
Nie Matka Boska bo to nie matka o przymiotach boskich tylko Matka Boża bo jest Matką Boga.
|
|
Nie Matka Boska bo to nie matka o przymiotach boskich tylko Matka Boża bo jest Matką Boga.Ani Matka Boska, ani Matka Boża, tylko figura przedstawiająca taką postać. |
|
Proponuję zapoznać się z polskimi przysłowiami. Wśród nich jest zaczynające się następująco: "Nie strasz, nie strasz ..." .Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
Japolanku, po prostu przyznaj się, że nie przeczytałeś dokładnie i nie brnij w bagno...Proponuję zapoznać się z polskimi przysłowiami. Wśród nich jest zaczynające się następująco: "Nie strasz, nie strasz ..." .Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
[ul] [li]Przeczytałem tekst że zrozumieniem - w odróżnieniu od fanatyków lub służalców (np. zależnych od łaski okupanta).[/li] [li]Proszę zaprzestać prowokacji.[/li] [/ul]Japolanku, po prostu przyznaj się, że nie przeczytałeś dokładnie i nie brnij w bagno...Proponuję zapoznać się z polskimi przysłowiami. Wśród nich jest zaczynające się następująco: "Nie strasz, nie strasz ..." .Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
I pomimo to podtrzymujesz stwierdzenie, jakoby to władze Lublina "zaaresztowały" figurkę? To chyba rożnie pojmujemy pojęcie "przeczytać ze zrozumieniem"...[ul] [li]Przeczytałem tekst że zrozumieniem - w odróżnieniu od fanatyków lub służalców (np. zależnych od łaski okupanta).[/li] [li]Proszę zaprzestać prowokacji.[/li] [/ul]Japolanku, po prostu przyznaj się, że nie przeczytałeś dokładnie i nie brnij w bagno...Proponuję zapoznać się z polskimi przysłowiami. Wśród nich jest zaczynające się następująco: "Nie strasz, nie strasz ..." .Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
Nie jestem przekonany, czy dyskusja ze świętojebliwym psychofanem Żuka, ma jakikolwiek sens.I pomimo to podtrzymujesz stwierdzenie, jakoby to władze Lublina "zaaresztowały" figurkę? To chyba rożnie pojmujemy pojęcie "przeczytać ze zrozumieniem"...[ul] [li]Przeczytałem tekst że zrozumieniem - w odróżnieniu od fanatyków lub służalców (np. zależnych od łaski okupanta).[/li] [li]Proszę zaprzestać prowokacji.[/li] [/ul]Japolanku, po prostu przyznaj się, że nie przeczytałeś dokładnie i nie brnij w bagno...Proponuję zapoznać się z polskimi przysłowiami. Wśród nich jest zaczynające się następująco: "Nie strasz, nie strasz ..." .Sam siebie chcesz wyrucić z forum? Cóż za niesamowity przejaw samokrytyki!!! :-)Kolejny sukces okupującego lublinian i Lublin reżimu jakubowickiego: "zaaresztowano" figurę Matki Boskiej.Kolejny przykład, jak nienawiść zalewa ci oczy. Ja czytam w tekście o parafii, "która przechowuje figurę", więc skąd wniosek o "zaaresztowaniu figury" przez "okupujący lublinian i Lublin reżim jakubowicki"??? Czy tam u was po tej PiSowskiej stronie nie ma nikogo, kto potrafi rozbić użytek z mózgu? |
|
Trzeba sprzedać figurę wiadomemu deweloperowi i wtedy od razu znajdą się miliony na jej remont.
|
|
"Proboszcz uważa, że Matka Boska jest własnością miasta". Skoro kapłan nie przyznaje się do Matki Boskiej to miasto może zrobić z figurą co chce a dokładniej na co miasto stać. Skoro katolicka władza zabrała miastu pieniądze to miasto nie ma obowiązku kapłanowi fundować renowacji figurek. A może Gliński minister od darów dla chłopaków Bąkiewicza coś dorzuci? Było na samochody i głośniki dla narodowców 4 000 000 to może kilka tysi na Matkę Boską się znajdzie?Wiele tu słusznych myśli. Niepokoi jednak pomysł, by "ministerstwo kultury" miało łożyć na odnowę tego posągu. Pewnie, że to lepiej niżby mieli płacić lublinianie. Jednak, o ile sądy tego nie zmienią, to jest własność KRK, a ten ma tyle środków, że zaczyna zajmować się jakimiś wielkimi przedsięwzięciami: " Warszawa. Kuria zbuduje w centrum wieżowiec Roma Tower. Papież Franciszek jest na tak oprac. Karolina Mianecka 18.02.2022 10:27 ... Ogromny wieżowiec Roma Tower, będący wspólną inwestycją Archidiecezji Warszawskiej i BBI Development ma stanąć w centrum Warszawy. Sprawa tej inwestycji jest na ostatniej prostej - donosi "Wprost". Pełnomocnik Archidiecezji przekazał tygodnikowi, że zostały uzyskane wszystkie konieczne zezwolenia, w tym - od samego papieża Franciszka. Nie ma jeszcze tylko zgody warszawskiego ratusza. " To według gazeta.pl. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|