![]() |
podłoga wina być z desek drewnianych a nie z paneli
|
![]() |
Brakuje blaszanych misek na zupe, poobijanych fajansowych talerzy, i poprzytwierdzanych do blatu stolu za pomoca lancuszkow aluminiowych nozy i widelcow!
|
![]() |
Tak tęskno wam do czasów PRL-u?
Ciekawe, kto kupi odrestaurowany mebel z tych najpodlejszych lat.
Ja mam meblościankę z połyskiem, niezużytą, z czasów wczesnego Gierka, plus 2 fotele.
Oddam za darmo.
Nazwa Heban to sklep meblowy, który był kiedyś znakiem firmowym.
Teraz, wykorzystując ten znak / dla Lublinian znaczący/, robi się jadłodajnię i hotelik.
Pewnie będą tu wpadać na śniadanko i lunch sfory urzędasów z UM, których stać na taki wyszynk.
Moja noga tam nie postanie!
|
![]() |
CO JAK CO NASI POKRACZNA SEKTO ALE W PRL PRZECIĘTNEGO OBYWATELA TJ POLAKA BYŁO STAĆ KILKA RAZY W M-CU SKORZYSTAĆ Z USŁUG GASTRONOMI. A W TYM NASIM JUDOLANDZIE STAĆ TO MOŻE ALE ZA KREDYTEM NA REMONT LOKALU. I TAKA JEST RÓŻNICA NA PLUS PRL.
|
![]() |
Nowy właściciel, czyli spółka Movimento, to pani Chrzanowska-Dyduch.
Należy zapytać, kim są rodzice owej pani, skąd wzięła pieniądze na biznes.
Nie bójmy się zadawać takich pytań.
Rodowód tych fortun jest bardzo ciekawy...
|
![]() |
" CO JAK CO NASI POKRACZNA SEKTO ALE W PRL PRZECIĘTNEGO OBYWATELA TJ POLAKA BYŁO STAĆ KILKA RAZY W M-CU SKORZYSTAĆ Z USŁUG GASTRONOMI. A W TYM NASIM JUDOLANDZIE STAĆ TO MOŻE ALE ZA KREDYTEM NA REMONT LOKALU. I TAKA JEST RÓŻNICA NA PLUS PRL."
Ty mniej chlaj, a będzie cię stać na gastronomię!
|
![]() |
@Weteran
Rzecz jasna, że ten lokal to lipa!
Lipa, która chce zarabiać forsę na sentymentach!
Mam nadzieję, że ludzie nie dadzą się nabrać na ten postsowiecki blichtr.
Tych, którzy chcą porządnie i smacznie zjeść, zapraszam do garmażerki na Daszyńskiego - tak smacznie gotują, że z innych osiedli do nas jadą po żarcie!
|
![]() |
"Czterogwiazdkowy" hotel i "gastrobar" w stylu PRL-owskim mieszczący się na parterze tego ekskluzywnego hotelu ? To ile w tym barze będzie kosztowała herbata albo "lorneta z meduzą" ? :)
|
![]() |
No to komuszki z UM będą miały gdzie chodzić. Poczują się jak za starych dobrych czasów...
|
![]() |
Ponawiam pytanie - jak Pani Joanna Chrzanowska-Dyduch, ktorej spółka Movimento kupiła ten lokal, doszła do takich pieniędzy, że stać ją było na ten zakup?
Jak tak młoda osoba doszła do takiej forsy?!
Pani Joanno-skąd Pani wzięła miliony na tę inwestycję??
Rodzice pomogli?
Jeśli tak-kim są Pani Rodzice?
|
![]() |
Za PRL byl tam sklep meblowy, tylko mebli z reguly tam nie bylo.... Pamietem w koncu lat 70-tych chcialem kupic wersalke, przychodzilem z 10 razy, nie ma i nie bedzie, ewentualnie na przydzialy lub dla mlodych malzenstw. Tak bylo w okresi ,kiedy przemysl byl w Polskich rekach, wszystkiego produkowalismy duzo i kazdy mial prace{za 20-30$ miesiecznie}
|
![]() |
a ja mam stare meble i je wolę, bo one mają już 40 lat i są jak nowe niż te piękne obecnie robione z papieru w chinach, gdzie jak się je dotknie to się rozlatują |
![]() |
bo jesteś gówniara i wtedy nie było mebli, żywności itp. bo specjalne ci przy korycie razem z bolkiem chcieli doprowadzić do strajku po to aby przejąć majątek narodowy, bo ja wcześniej przed tym rozróbami normalnie kupowałam meble, zywność itp. |
![]() |
A Babcia to nie ze "SLUZB"- przypadkiem?
|
![]() |
Właściciel chyba nie ma pojęcia od której godziny się pracuje w urzędach, szkołach, na budowach itp. O 7.30 to już wszyscy muszą być na stanowiskach. O lunchu, nawet szybkim, można zapomnieć, bo w naszej rzeczywistości nie ma czegoś takiego jak przerwa na lunch, jest co najwyżej 15-minutowa przerwa na śniadanie o 10.00. A wieczorne posiadówki ze znajomymi przy tych olbrzymich oknach? No, sorry...
|
![]() |
Każdy lokal tak reklamujecie w formie artykułów? Zaraz zaczniecie przypadkiem zaglądać do bieronek i lidlów.
|
![]() |
Te kolumny przy barze to jakieś nieporozumienie.
|
![]() |
wystroj nic specjalnego, jak w wielu chatach w calej polsce, nie lubie nawiazan do PRL, nie wiem, czy mieszkancom Lublina podoba sie taki PRL,
kolumny sa straszne, ale to taki element do zabudowy, teraz modny minimalizm
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|