Nie ma to jak anonimowy Czytelnik "skarży się". Za czasów słusznie minionych (albo nie), skarżącym na MPK byl anonimowy przedstawiciel klasy robotniczej albo kucharka
|
|
Kwestią czasu jest jak szkoły z powrotem przejdą na nauczanie zdalne. Uczelnie też długo nie przetrwają na nauczaniu stacjonarnym, więc takie chwilowe wzmacnianie rozkładów jest bez sensu bo za chwilę i tak autobusy znowu opustoszeją.
|
|
Pandemia zmieniła nawyki pasażerów czy urzędników ?
Wystąpiła u tych drugich pewna niezrozumiała oderwana od realiów strefa komfortu połączona z tzw intelektem bezobjawowym. A wyszło co widać. Jest prosty sposób i lek na to, wyrwanie cyruszowych person z tej strefy komfortu i przymusowe dyżury jazdy ZTM po mieście, niech jeżdżą i liczą ludzi czy im sie w limity zmieszczą, jak ciasno to wpychać liczykrupę na siłę w pojazd, mogę pomóc jak trzeba? Do czasu ogarnięcia się Cyrkusza ustawić powitalne tablice na obrzeżach Koziego Grodu, ,,Witamy w Koziej D...pie!"
|
|
|
|
Kolejny zmyślony i istniejący wyłącznie w fantazjach pana Dominika czytelnik czy ten istnieje naprawdę?
|
|
Przecież wszyscy wiedzą, że magistrat ma gdzieś zwykły plebs jeżdżący autobusami i trolejbusami. Komunikacja miejska zwija się w zastraszającym tempie.
|
|
Przecież wszyscy wiedzą, że magistrat ma gdzieś zwykły plebs jeżdżący autobusami i trolejbusami. Komunikacja miejska zwija się w zastraszającym tempie.Korzystam regularnie i jakoś nie widzę tego zastraszającego tempa zwijania się komunikacji miejskiej, wręcz przeciwnie. Owszem na paru liniach możnaby dołożyć parę kursów, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że budżet ZTM nie jest z gumy. A co do plebsu, przecież głosował na PiS, który regularnie robi skoki na pieniądze samorządów. Autobusów jeździ mniej, ale za to strumień pieniędzy leje się poprzez socjal. |
|
Pewne jest tylko to, że P0wyżej mamy K0lejne wcielenie ratuszo-wazeliniarza z opłacanej przez dewelocfaniaków agencji PR.Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. |
|
K0lejna P0rcja wazeliny od 200-loginowego cfelka z agencji PR, specjalisty d/s klepania w łapki, który prawdopodobnie nigdy nie miał okazji sK0rzystać z usług wygaszanego mpk.Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. |
|
Napisano 13 minut temu Pewne jest tylko to, że P0wyżej mamy K0lejne wcielenie ratuszo-wazeliniarza z opłacanej przez dewelocfaniaków agencji PR.Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. |
|
Napisano 3 minut temu K0lejna P0rcja wazeliny od 200-loginowego cfelka z agencji PR, specjalisty d/s klepania w łapki, który prawdopodobnie nigdy nie miał okazji sK0rzystać z usług wygaszanego mpk, bo w tych kręgach "nie wypada" mieszać się z "plebsem".Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. I skończyło się babci sranko, skończyło rżnięcie głupa.Skończyło kopiowanie i wklejanie na okrągło tego samego - teraz piszę czas wklepania wypocin, Moniu. |
|
Brzdęk i kolejnych kilka rubli wpadło do sakiewki Monisi(konto "kronikidewelorozwoju" to też Monisia).
|
|
Napisano 4 minut temu Pewne jest tylko to, że P0wyżej mamy K0lejne wcielenie ratuszo-wazeliniarza z opłacanej przez dewelocfaniaków agencji PR.Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. I skończyło się babci sranko, skończyło rżnięcie głupa.Skończyło kopiowanie i wklejanie na okrągło tego samego - teraz piszę czas wklepania wypocin, Moniu. |
|
Napisano 21 minut temu K0lejna P0rcja wazeliny od 200-loginowego cfelka z agencji PR, specjalisty d/s klepania w łapki, który prawdopodobnie nigdy nie miał nawet okazji sK0rzystać z usług wygaszanego mpk, bo w tych kręgach "nie wypada" mieszać się z "plebsem".Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. I skończyło się babci sranko, skończyło rżnięcie głupa.Skończyło kopiowanie i wklejanie na okrągło tego samego - teraz piszę czas wklepania wypocin, Moniu. |
|
Napisano 2 minuty temu Utrzymywanie mpk = marnotrawienie środków na "plebs", które można by przeznaczyć na "rozwój", jak np. ciągnięcie nowych autostrad śródmiejskich do dewelocfaniackich banków ziemi.Sam sobie posmaruj i klep - swojego kapucyna. Jak go masz wogóle...Nie spinaj tak d..y, nie napalaj jak szczerbaty na suchary. Ze mną nie wygrasz. Ja byłem, jestem i będę. Twoim przekleństwem, koszmarem, Moniś. Zmorą senną. Szyja czarna, a pysk brudny, idż się umyj, boś paskudny, Monio! Miotły do boju, widły w dłoń - Moniokopa goń goń goń! Zaorany, zaorany...Daremne żale.. I skończyło się babci sranko, skończyło rżnięcie głupa.Skończyło kopiowanie i wklejanie na okrągło tego samego - teraz dodaję czas, kiedy wklepujesz swoje wypociny, Monio! |
|
nieźle ratusz poleciał, 30 minusów i plusów pod odpowiednimi komentarzami z multikont urzędasów. żałosne. idźcie poplusować inne artykuły, żeby to nie było aż tak ewidentne, przygłupy
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|