Swoimi pieniędzmi się Pan podziel. Cudze to się lekko rozdaje.
|
|
Pewien człowiek wędrował z Jerozolimy do Jerycha. W drodze został napadnięty przez zbójców i pobity. Porzucili go potem przy drodze ledwo żywego. Przechodził tamtędy kapłan i nie udzielił mu pomocy. Przechodził lewita i także się nie zatrzymał. Pomocy nieszczęśnikowi udzielił dopiero Samarytanin . Wzruszył się jego losem, opatrzył rany, a potem wsadził na swego osiołka i zawiózł do gospody. Zapłacił gospodarzowi, nakazując opiekę nad rannym. Zapewnił, że zwróci dodatkowe koszty. On to okazał się bliźnim, ponieważ kierował się miłosierdziem .
Zrobił to za swoje Panie Prezydencie
|
|
A może by tak ktoś zaczął sprzątać chodnik wzdłuż Alei Racławickich. Pełno tam liści, że nie można przejść. Może by to zrobili migranci w ramach wdzięczności dla Naszego Pana Prezydenta.
|
|
ten prymas to lepsza ... jak sowa czy lemański. Dla mnie to żaden autorytet
|
|
Jak im wygodnie to cytują Biblię i Prymasa. Jak niewygodnie cytują Nitrasa. Całe PO.
|
|
"Swoimi pieniędzmi się Pan podziel. Cudze to się lekko rozdaje."- doskonała uwaga do miłościwie nam panujących, rzuć im swój wniosek. Niech ze swoich rozdają pięćsetki na bombelki i miliony dla kk |
|
W Lublinie bida z nędzą ,gówniary w tęczowych szmatach żebrają w bramach i na ulicy,gotowe są nadstawić sraki za parę złotych a rzók się bambusami z Kongo i Kamerunu przejmuje i chce ich wyławiać z rzeki. A niech płyną z nurtem razem z rybami wpizdu
|
|
Etatowe pisowskie szczekaczki już się rzuciły do komentowania.
|
|
"... Do wyroku jestem prezydentem." Nie jest to cytat z Biblii, tylko drklaracja urzędnika, który w NSA wtopil.
|
|
W Lublinie bida z nędzą ,gówniary w tęczowych szmatach żebrają w bramach i na ulicy,gotowe są nadstawić sraki za parę złotych a rzók się bambusami z Kongo i Kamerunu przejmuje i chce ich wyławiać z rzeki. A niech płyną z nurtem razem z rybami wpizduCiało wyłowione z Bugu to były obywatel Syrii , do Konga z niej jest trochę kilometrów , idąc Twoim tokiem myślenia można nazwac Ciebie ukraincem ,ruskim a nawet mongołem |
|
KAŻDY nachodźca prymitywnie kombinuje, że w bogatych europejskich krajach zaczepi się na krzywy ryj wykorzystując naiwność białasów.
I będzie nygusował na ich konto a oni będą na niego pracować.Ale Polska to nie ściek gdzie powinny spływać masy chętnych do darmowego życia z Afryki i Azji. Są takich tam miliony.
Żaden kraj nie jest w stanie ich utrzymać.
Usuwać nieproszonych, nachalnych nachodźców z polskiej ziemi tak jak byśmy usuwali ich z własnych domów.
Oni przyszli tu aby na nas pasożytować.
|
|
Ja mam parę cytatów z Koranu i z Talmudu, ale nie chcę straszyć to nie cytuję. Cytując jedno z tych żródeł praw i zasad, niech sobie goje doszukają same, co im wolno.
|
|
Swoimi pieniędzmi się Pan podziel. Cudze to się lekko rozdaje.To może przekażesz swoim zwierzchnikom, żeby Rydzykowi też zaczęli przekazywać swoje a nie cudze, hm? |
|
Tuzy pisiorskiej elyty-pitucha,gawryszczak,bielak,brzozowski w końcu błysnęły intelektem.brawo,jestem zmieszany i wstrząśnięty.
|
|
Znam Pituchę osobiście. Jest liderem ruchu Światło Życie czyli tzw. domowego kościoła. Na każdym kroku przypomina o Chrystusie. Ale widzę że dba tylko o swoją rodzinę. Zapomina o miłosierdziu w stosunku do innych, o dobrych uczynkach względem ciała. (Głodnych nakarmić itd) o słowach Franciszka którymi się ekscytował podczas dni młodzieży (Chrustus w obecnych czasach ma twarz uchodźcy). To co zrobił na tej sesji, to co powiedział zniszyło jego wizerunek dobrego chrześcijanina. Został już tylko w nim inkwizytor. Tak Tomku, tak właśnie jest. Mój szacunek do Ciebie właśnie legnął w gruzach.
|
|
nareszcie gest jaki przystoi dla chrzescijańskiego w 150% kraju, sądząc po komentarzach sami dobrzy ludzie na rubieży wschodniej
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|