no to niezła pensja, przewiduję że urzędy mogą opustoszeć z pracowników ;)
|
|
Dywizje zdobywają przydomki w boju, a nie w momencie formowania, ale to pewnie nowa tradycja. Spocznij!
|
|
To wyczyszczą szeregi Policji do końca, zostaną tylko komendanty i naczelniki.... W Puławach już nie ma kto robić.... Brawo
|
|
Dywizje zdobywają przydomki w boju, a nie w momencie formowania, ale to pewnie nowa tradycja. Spocznij!To jedno (jak najbardziej słuszne!), ale drugie - jak to brzmi: "ruszyło formowanie żelaznej dywizji, ile można zarobić"... |
|
Zważywszy na to co dzieje się za granicą.... Bardzo dobra decyzja!
|
|
Nie podaliście jeszcze dokładnych lokalizacji sprzętu i kodów dostępu do rakiet... Chory kraj... Czy słyszeliście żeby jakiś inny kraj chwalił się takimi sprawami? Tylko głupi Polacy się pompują..
|
|
Szkoda że tylko mówią że tak dużo można zarobić . Realia są inna co do uposażenia . Tak samo jak perspektywa awansu szeregowego na podoficera
|
|
Szkoda że tylko mówią że tak dużo można zarobić . Realia są inna co do uposażenia . Tak samo jak perspektywa awansu szeregowego na podoficeratzn.? tylko kilkunastu znajomych królika może liczyć na taką pensję? reszta 2,5 tys.? |
|
A ja będę zapier... na tych żołnierzyków, będą jeździć w tą i z powrotem pod plandeką. I tak Polska nie liczy się pod względem militarnym w razie W, więc po co pchać w to pieniądze.
|
|
***s://***defence24.pl/mon-opublikowalo-projekt-nowej-siatki-uposazen-dla-zolnierzy
|
|
SPARCIALA DYWIZJA. A nie "żelazna" już ktoś tu trafnie napisał że na takie określenie trzeba zasłużyć w boju. To że Błaszczak nazwie coś lub kogoś czlowiekiem z żelaza nie oznacza że nim jest.
|
|
Nawiązanie do tradycji 18 dywizji II RP to jedno, a przyjęcie przydomku "żelaznej" to drugie. ZUPEŁNIE nie na miejscu. Podkreślam: podtrzymywać tradycje żelaznej dywizji, a BYĆ żelazną dywizją to dwie różne rzeczy. Ale w tym kraju nie takie numery przechodzą.
|
|
Na Lwów! Na Lwów!
|
|
10 000 ludzi x 3900 = 39 000 000 co miesiąc na same pensje. A gdzie sprzęt, koszary wyżywienie, szkolenie itd.? To jest ZŁOTA dywizja.
|
|
A ja będę zapier... na tych żołnierzyków, będą jeździć w tą i z powrotem pod plandeką. I tak Polska nie liczy się pod względem militarnym w razie W, więc po co pchać w to pieniądze.no to może właśnie powinna zacząć się liczyć....kraj coraz bogatszy, budżet z roku na rok coraz większy.... cytując klasyka: "naród który nie chce karmić swojego wojska, będzie karmił cudze" |
|
do gość - to co wyliczyłeś to samo "na rękę". dodaj 30% składek i dopiero będzie ile na pensje przeznaczy ta dywzja
|
|
wojsko kosztuje, jednak myślę że lepiej utrzymywać WP niż Warużennyje Siły Rassijskoj Federaciji - te by dopiero były drogie w utrzymaniu, wierzcie mi ;)
|
|
wojsko kosztuje, jednak myślę że lepiej utrzymywać WP niż Warużennyje Siły Rassijskoj Federaciji - te by dopiero były drogie w utrzymaniu, wierzcie mi ;)yankeskie siły to są za friko w Polsce, nie ? |
|
Na początek 3,9 tys. na rękę plus dodatek mieszkaniowy... Gratuluję żołnierzom. Nie dziwię się, że z innych służb czyli policji, SG i służby celno - skarbowej ludzie w znacznej ilości odchodzą do MON. Tyle to mamy po 15 czy 20 latach służby. Plus szarpanie się z menelami w nocy czy święta. Ciągłe normy mandatów, wyników i ciągle mało...
|
|
oczywiście że nie, nie bądźmy naiwni, usańskie bazy rząd sowicie opłaca...to między innymi skutek całkowitego olania polskiego wojska przez ostatnie 30 lat...taki półśrodek, ale dopóki WP nie stanie się w miare samodzielną siłą to trzeba płącić, nie ma wyjścia...wojsko kosztuje, jednak myślę że lepiej utrzymywać WP niż Warużennyje Siły Rassijskoj Federaciji - te by dopiero były drogie w utrzymaniu, wierzcie mi ;)yankeskie siły to są za friko w Polsce, nie ? |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|