Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Lublin: Są chętni do opieki nad skateparkiem

Utworzony przez wujek_samo_zlo, 18 grudnia 2020 r. o 22:00 Powrót do artykułu
no to juz zakladaj firme i buduj kaczy przyglupie pobieraj za wejscie po 15 zl i zarabiaj ktos ci broni?
Odpowiedz
Czyżby doszło do ponad 200 krotnego przeszacowania oferty :  " Na realizację zadania publicznego przeznaczono środki w wysokości 50.000 zł"? Co prawda w warunkach  " konkursu "  zastrzeżono, że  " Prezydent Miasta Lublin zastrzega możliwość zmiany kwoty wskazanej w ust. 1. "  - ale taki rozrzut?! Myślę, że pomimo wielokrotnego ustawiania przetargów tym razem jest to zwykłych chochlik, albo niedopatrzenie redaktora:  ***s://bip.lublin.eu/gfx/bip/userfiles/_users/j-daniewski/ogloszenia_na_2021/ogloszenie_otwartego_konkursu_ofert_skatepark_rusalka_dla_aktywnych_2021.pdf
Odpowiedz
Ciekawy temat dla prokuratury.
Odpowiedz
Ciekawy temat dla prokuratury.
  Lubelska Prokuratura Okręgowa otrzymała od  " ratusza "  za 1 złotych zabudowaną nieruchomość gruntową o rynkowej wartości około 15 milionów złotych. Zapomnij, by szczerze zaciekawili się jakąkolwiek sprawą samorządu, tego samorządu, który sprezentował nową siedzibę dla Prokuratury Rejonowej i to z rabatem większym o 29% niżeli dla Związków Wyznaiowych. To siłą rzeczy nie zainteresowało nawet RIO i to w sytuacji konieczności zaciągania przez  " ratusz "  kolejnych kredytów na pokrycie deficytu dochodów nad wydatkami.
Odpowiedz
no to juz zakladaj firme i buduj kaczy przyglupie pobieraj za wejscie po 15 zl i zarabiaj ktos ci broni?
Wydaje się że to faktycznie błąd w artykule , ale to pokazuje że pomino podania ceny 250 krotnie wyższej niż rzeczywista znajdzie się jakiś trol ratuszowy któremu nawet taka suma nie przeszkadza i zwyzywa  od kaczych przygłupów kogoś kto nie zamierza płacić podatków na takie przekręty. Na forum Dziennika Wschodniego zaroiło się od takich  ludzi  którzy wszędzie chcą strzelać  do kaczek nawet jak ich okradają sroki.
Podzielając Twoją opinię tamto zostawiłem bez komentarza, bo byłoby to jak rozmowa ze ścianą, ścianą betonową.
Odpowiedz
To ciekawe , 12 mln za prowadzenie daje 1 mln miesięcznie.  Jeśli przyjąć że obiekt działa codziennie po 8 h i cały czas jest tam 50 osób to wychodzi 100zl /h dla jednej osoby !! I mówimy tu tylko o eksploatacji a nie dodatkowo kosztach budowy i bardzo optymistycznej wersji  50 osób non stop lato zima , 7 dni w tygodniu.  Bez zysku ! Prywatna firma by to zbudowała , bilety były by po 15 zł i jeszcze by na tym zarabiała. To jest właśnie polityka socjalizmu i dawania "za darmo".
 Jak zwykle robisz z ludzi idiotów wrzucając demagogiczny komentarz. Masz jakieś konkretne dane, że średnio przebywa tam akurat 50 osób a nie 25 albo np. 100 czy standardowo wróżysz z fusów? I dlaczego w wyliczeniach pominąłeś kwestię ubezpieczenia? Przecieć ubezpieczenie tego typu specyficznego obiektu od niebezpiecznych wypadków na którym wypadków jest pewnie cała masa, to nie będzie przysłowiowe 1 zł, tylko raczej całkiem spora sumka.
Odpowiedz
To ciekawe , 12 mln za prowadzenie daje 1 mln miesięcznie.  Jeśli przyjąć że obiekt działa codziennie po 8 h i cały czas jest tam 50 osób to wychodzi 100zl /h dla jednej osoby !! I mówimy tu tylko o eksploatacji a nie dodatkowo kosztach budowy i bardzo optymistycznej wersji  50 osób non stop lato zima , 7 dni w tygodniu.  Bez zysku ! Prywatna firma by to zbudowała , bilety były by po 15 zł i jeszcze by na tym zarabiała. To jest właśnie polityka socjalizmu i dawania "za darmo".
Jak zwykle robisz z ludzi idiotów wrzucając demagogiczny komentarz. Masz jakieś konkretne dane, że średnio przebywa tam akurat 50 osób a nie 25 albo np. 100 czy standardowo wróżysz z fusów? I dlaczego w wyliczeniach pominąłeś kwestię ubezpieczenia? Przecieć ubezpieczenie tego typu specyficznego obiektu od niebezpiecznych wypadków na którym wypadków jest pewnie cała masa, to nie będzie przysłowiowe 1 zł, tylko raczej całkiem spora sumka.
Dzieciaku nie pultaj się. W artykule jest błąd w kwotach. Ale jak już skończysz szkołę i zaczniesz płacić podatki to może zaczniesz się trochę interesować na co są one wydawane. No chyba że całe życie będziesz baranem którego można do woli strzyć i wciskać że utrzymanie takiego skateparku może kosztować 12 mln rocznie albo bedziesz robił w agencji która każe ci takie bzdury pisać na umowę zlecenie za 1 zł / wpis.
 Nie mierz wszystkich swoją miarą. To że parasz się trollerką, nie oznacza, że wszyscy dookoła też się tym zajmują. Ja nawiązałem jedynie do sposobu w jaki formułujesz wnioski i osądy - oskarżenia bez żadnych dowodów, bazowanie na tym co napiszą w artykułach, manipulowanie liczbami i wróżenie z fusów czyli wklejanie przypadkowych danych branych dosłownie z sufitu. Ja nic o żadnych kwotach nie pisałem. Ty za to jeszcze chwilę temu dzieliłeś 12 mln przez 50 osób nazywając to polityką socjalizmu. Przykro mi, że się skompromitowałeś w tym całym amoku maniakalnego wręcz krytykowania wszystkiego co związane z miastem Lublin, ale co poradzić, taka dola internetowego trolla. A co do podatków, idę o zakład, że odprowadziłem ich w życiu znacznie więcej niż ty, zabawny hejterku.
Odpowiedz
Hahaha, najlepsze, że agent_srome_K_ z agencji P0lewania dewelo-wazeliną dalej dzielnie bronił pomyłkowo zawyżonego (200x!) w tekście budżetu tej fuchy. Słowem - według fan-boyów dewelo-rozwoju nie byłoby żadnego problemu, jeśli utrzymanie skejt-parku kosztować by miało faktycznie 12 mln, a nie 50.000 rocznie. Wniosek: Zwerbowana kadra klepaczy będzie bronić zaciekle KAŻDEGO absurdu, który mieście-wydmuszce "zafunduje" Gubernator.
Odpowiedz
Dzieciaku nie pultaj się. W artykule jest błąd w kwotach. Ale jak już skończysz szkołę i zaczniesz płacić podatki to może zaczniesz się trochę interesować na co są one wydawane. No chyba że całe życie będziesz baranem którego można do woli strzyć i wciskać że utrzymanie takiego skateparku może kosztować 12 mln rocznie albo bedziesz robił w agencji która każe ci takie bzdury pisać na umowę zlecenie za 1 zł / wpis.
Nie mierz wszystkich swoją miarą. To że parasz się trollerką, nie oznacza, że wszyscy dookoła też się tym zajmują. Ja nawiązałem jedynie do sposobu w jaki formułujesz wnioski i osądy - oskarżenia bez żadnych dowodów, bazowanie na tym co napiszą w artykułach, manipulowanie liczbami i wróżenie z fusów czyli wklejanie przypadkowych danych branych dosłownie z sufitu. Ja nic o żadnych kwotach nie pisałem. Ty za to jeszcze chwilę temu dzieliłeś 12 mln przez 50 osób nazywając to polityką socjalizmu. Przykro mi, że się skompromitowałeś w tym całym amoku maniakalnego wręcz krytykowania wszystkiego co związane z miastem Lublin, ale co poradzić, taka dola internetowego trolla. A co do podatków, idę o zakład, że odprowadziłem ich w życiu znacznie więcej niż ty, zabawny hejterku.
Bierz deskorolkę i leć do skateparku, a jak się nauczysz liczyć to się dopiero wypowiadaj. Ty pewnie nawet kwoty 50.000 zl nie widziałeś nigdy więc czy to 50 tys czy 12mln to co ci za różnica. Palisz tylko głupa i się ośmieszasz.
 Ja się ośmieszyłem? Powtórzę raz jeszcze, to nie ja dzieliłem 12 mln na 50 osób tylko ty. Ja się jedynie odniosłem do sposobu w jaki kreujesz rzeczywistość i manipulujesz faktami, tutaj akurat sprytnie pomijając kwestię ubezpieczenia i podając wyssaną z palca liczbę 50. Tak jest generalnie w każdym temacie - celowo nigdy nie piszesz o rzeczach które nie pasuję do użołonej przez ciebie wcześniej teorii . Wszystko spłycasz, generalizujesz, wyciągasz jakieś wyrwane z kontekstu liczby, ba zdarza się nawet że operujes na fałszywych danych niczym zwykły propagandowy troll który ma za zadanie dezinformować i zniekształcać rzeczywistość. Generalnie brzydzą mnie ludzie twojego pokroju.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...