![]() |
Nocą było jeszcze gorzej, bo o godzinie 22:00 pyły zawieszone PM10 przekroczyły poziom 223µg/m3 (400% poziomu dopuszczalnego), a PM2,5 przekroczyły 170µg/m3 (850% poziomu dopuszczalnego). Tyle było w pomiarach stacji referencyjnej. Tam, gdzie ostatnio "miasto" dopuściło do zabudowy wielorodzinnej w osiedlu domów jednorodzinnych, poziomy te przekraczały 1150% normatywów. A jeszcze kilka dni wcześniej czytaliśmy o dobrodziejstwie sejmiku w postaci "uchwały antysmogowej" i wydaniu w ubiegłym roku przez "ratusz" na wymianę kopciuchów 874 989,93 zł, czyli 1/ 45 planowanego budżetu na budowę kolejnego stadionu żużlowego. Na zdrowie wszystkim politykom, działaczom, zawodnikom, kibicom i urzędnikom!
|
![]() |
SmoCzek vel BudŻet nie bzdzij na Forum pierwszy przychlaście Gminy Lublin! Od lat te damy wywody zdziadziały filozofie na kogo już nikogo nie nabierzesz. Zrozumiano ??
|
![]() |
Mam propozycję. Zabudujmy Górki Czechowskie. Od razu poprawi się jakość powietrza, a w każdym razie Pan Prezydent nas co do tego przekona...
|
![]() |
SmoCzek vel BudŻet nie bzdzij na Forum pierwszy przychlaście Gminy Lublin! Od lat te damy wywody zdziadziały filozofie na kogo już nikogo nie nabierzesz. Zrozumiano ??Pani (pan) tak z urzędu, powołania, czy wyboru uprawia skrajną ignorancję, a na dodatek obraża osoby starsze ode mnie, pośród których jest między innymi obecny jeszcze prezydent naszego miasta?! Sugeruję zaprzestanie hejtu i skoncentrowanie się na poprawie jakości powietrza w naszym mieś cie, którego stan pozostawia wiele do życzenia. |
![]() |
Najbardziej marzę o tym , aby smog i covid odszedł na zawsze ,żebyśmy mogli normalnie funkcjonować, oddychać . ***s://czystepowietrze.eu/program-czyste-powietrze/wypelniamy-wniosek/?gclid=CjwKCAiAyeTxBRBvEiwAuM8dnTpZOXlXoos1KZT0PFb-m0792YWh1RjevLBKWj-ffBMuO6NVQiEI9hoCtTkQAvD_BwE
|
![]() |
Dlatego korzystam z oczyszczacza powietrza w domu, bo jest tragicznie. Dodatkowo dokupiłem sobie do tego Roombę i te urządzenia świetnie się uzupełniają. Robot sprząta podłogi, a oczyszczacz powietrza. Jakość w powietrzu czuć i to bardzo wyraźnie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|