![]() |
TAK SIE ZYJE W LUBLINIE POD RZADAMI PREZYDENTA ZUKA
|
![]() |
Jak ktoś chce mieszkać na Starym Mieście to powinien płacić. Czynsze powinny być wysokie, bo lubelskie Stare Miasto powinno być wizytówką, gdzie zyją i pracują lubelscy artyści, naukowcy, lekarze, prawnicy. Inna rzecz, że mi szkoda mi ludzi, którzy w tych kamieniacach spędzili nieraz 30, 40 albo i więcej lat życia. Ale tak skonstruowany jest system. Bez rozwiązań przepisów ogólnopolskich nic w tej kwestii nie poradzisz. Inna rzecz to "Lubelska Akcja Lokatorska". Sądzę, że nie jeden Sebix, czyli wnuczek tych, których praw rzekomo bronią spuściłby im chętnie niezły w.piedol. Nie mówię konkretnie o sytuacji tej rodziny bo jej nie znam. Młode Sebixy symptyzują raczej z Kukizem, Korwinem, Ruchem Narodowym niż z Partią Razem. Starsi przewżnie głosują na PiS. Tak się składa, że w tej cześci Lublina spoao cześć mieszkań znajduje się w zasobach komunalnych miasta, a towrzystwo je zamieszkujące nie należy do szczególnie "ciekawych"
|
![]() |
skoro kogoś nie stać na mieszkanie w centrum to trzeba poszukać lokum albo mniejszego albo w tańszej okolicy
|
![]() |
Kupowali kamienice od miasta po 40-60 gr. za m3 , a teraz po uwolnieniu cen czynszy żądają bagatelnych kwot za czynsz . Ciekawe dlaczego CBA Lublinie nie zainteresowało się tym " biznesem " , tak jak jest to robione w W-wie . Jest pewne że spadłby drugi stołek w Ratuszu .
|
![]() |
Jezeli jest wlascicielem kamienicy to powinien miec mozliwosc swobodnego ustalania wysokosci czynszu
|
![]() |
Byle dureń myśli, że ludzie tu mają jakieś luksusy ! Standard mieszkania jest bardzo niski, bez ciepłej wody i bez centralnego ogrzewnia,które mają durnie wypowiadający się głupio !
|
![]() |
pani kingo z lal proszę o adres do pani bo wraz z konkubiną i 3 dzieci musimy gdzieś zamieszkać, bo nie będę pić pod gołym niebem. Mamy stały dochód 3x500+. dam pani z 200zł i będziemy kwita.
|
![]() |
dzieci z LAL nie chcą dorosnąć i bawią się w Robin Hooda. Do serca wzięli sobie hasło "kto za młodu nie był socjalistą ten na starość będzie świnią" i walą głową w mur, póki sobie jej nie rozwalą... Tyle, że z biologią nie wygrają...
|
![]() |
Skoro zdaniem Lubelskiej Akcji Lokatorskiej podwyżka jest nieuzasadniona nich kupią mieszkanie i wynajmą im taniej.
|
![]() |
JE chcę mieszkanie za ta cenę, a nalepiej za darmo. Pani z LAL tylko nie w centrum i nie na LSMie !! Gdzie i kiedy mi wynajmiecie !!
|
![]() |
Rasa panów każe całować się po rekach,reszta nie rozumie,niech podziękuje opozycjonistom,styropianowcom,ale was urządzili,zresztą są ważniejsze sprawy np mgła smoleńska
|
![]() |
Siłą dokwaterować dziadków do tej Kulik i po sprawie !!
|
![]() |
Pani kulik - a co panią obchodzi co chce i co robi właścicielka ze swoją własnością ?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|