Brawo, kolejne fejkowe konto i po raz kolejny sam ze sobą rozmawiasz. Co za żałosna kreatura.Czy jest już zamówienie od jakiegoś Cwaniaka z Wypchanym Portfelem na przejęcie budynku P0 remoncie?Raczej tak. Ta samo jak na kamienicę po informacji turystycznej: dziennikwschodni.pl/lublin/lubelski-osrodek-informacji-turystycznej-i-kulturalnej-pod-nowym-adresem,n,1000284682.html
![]() |
|
![]() |
Sprzedać chętnym nawet za 1 PLN!!! Pod rygorem wyremontowania i zrobienia np. hostelu czy apartamentów. Szkoda takiego unikalnego zabytku. Stare Miasto na szczęście ocalało z pożogi wojennej. Inne nie miały ty Le farta
|
![]() |
Czy jest już zamówienie od jakiegoś Cwaniaka z Wypchanym Portfelem na przejęcie budynku P0 remoncie?
|
![]() |
Czy jest już zamówienie od jakiegoś Cwaniaka z Wypchanym Portfelem na przejęcie budynku P0 remoncie?Raczej tak. Ta samo jak na kamienicę po informacji turystycznej: dziennikwschodni.pl/lublin/lubelski-osrodek-informacji-turystycznej-i-kulturalnej-pod-nowym-adresem,n,1000284682.html |
![]() |
Ile lat rządzi Żuk!? Bo się pogubiłam. Coś zrobił z pustostanami i zabytkowymi kamienicami, chyba niewiele! Tak, wszystkie zabytkowe kamienice sprzedać za 1 PLN i później stoją pustostany na Krakowskim, Okopowej, Sądowej,Chopina nie mówiąc o Starym Mieście. TAK zrobić hostel, a może same hostele w całym centrum. ja jednak proponuję, żeby pozostawić funkcję mieszkalną , usługową ,nie tylko horeca, może miasto będzie żyło nie tylko wieczorami!? Sprzedać to za 1 PLN i ja kupię, wynajmę parter , a góra to same puste lokale.Brak, brak, brak jest polityki miasta w tym zakresie:)
|
![]() |
"O JEST REWITALIZACJA?
Rewitalizacja (dosłownie: ożywienie, przywrócenie do życia) jest procesem wyprowadzania ze stanu kryzysowego zdegradowanych obszarów miasta.
Rewitalizacja to nie tylko remonty. Jej celem jest przywrócenie do życia zdegradowanej części miasta i uzupełnienie jej o nowe funkcje. Mówiąc najprościej jest to wprowadzenie takich zmian na obszarze części miasta, dzięki którym będzie się lepiej żyło, przebywało i pracowało." Po to bym ja nie zapomniał :)
|
![]() |
Ale wiesz o tym że ponad połowa kamienic znajdujących się na Starym Mieście nie należy do miasta tylko do prywatnych podmiotów?
|
![]() |
To,że miasto pozbywa się kamienic to nic nowego. Nie uwierzę ,że na Starym Mieście są jeszcze spadkobiercy, a jeżeli nawet to jest ich ograniczona ilość. Polityka miasta dotycząca rewitalizacji jest niezauważalna. Zuk zrobił pustynię z Placu Litewskiego w Parku Ludowym sprawił sobie fontannę, która nota bene została zniszczona, ławki z Wi-Fi. Wszystko w odwrotnej kolejności. Chyba są jakieś fundusze ministerialne, unijne i miejskie na ratowanie zabytków, ochronę i rewitalizację. Ale lepiej sprzedać. Brak polityki miasta odnośnie rewitalizacji jest przerażająca
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|