Cóż bycie uczciwym w wolsce marzeń się nie popłaca. Zawsze w przypadku okradania POlski może się Pani powołać na trudną sytuacją rodzinną, albo mówić że jest wybitną specjalistką. Nowy łagr.
|
|
Mam podobnie. Czytając niektóre artykuły Smagi też czasem czuję się jak idiota.
|
|
Jak czytelniczka w sklepie coś kupi zamiast ukraść, to wtedy też czuje się jak idiotka?
|
|
Następną czytelniczkę tuza intelektu redaktor Smaga sobie wymyślił ?
|
|
Takie "promocje" to zarówno nieroztropne gospodarowanie mieniem miejskim, jak i hodowanie postaw pasożytniczych.
Inna kwestia to wydajność kontroli, w mojej ocenie kontrola powinna być taka jak w Warszawie, że przejeżdża okamerowany pojazd, który skanuje rejestracje wszystkich samochodów i sprawdza status biletu na bieżąco, od razu fotografując zdarzenie i nadrukowując znacznik czasu. Wydajność metody warszawskiej jest dwudziestokrotnie wyższa, niż standardowo puszczanie ludzi by ręcznie spisywali.
|
|
Rozsądna byłaby też aplikacja mobilna, która po wpisaniu numeru rejestracyjnego pozwala sprawdzić status parkowania w strefie "OK" lub "Nie OK", i na tej podstawie powinna pozwolić każdemu użytkownikowi wysłać zgłoszenie o nielegalnie zaparkowanym pojeździe. Skoro miejscy czy wynajęci strażnicy nie są w stanie egzekwować wydajnie zasad parkowania, to Miasto powinno oddać tą władzę w ręce mieszkańców.
|
|
No właśnie, czy ta czytelniczka w ogóle istnieje czy to tylko kolejna wymyślona przez redaktora Smagę na potrzeby konkretnego artykułu postać. Oto jest pytanie?
|
|
Czuję się jak idiota płacąc za prąd, kiedy są tacy, co podłączają się na lewo... Czuję się jak idiota płacąc za zakupy, kiedy są tacy co biorą bez płacenia... etc... W ogóle to po co stosować się do obowiązujących przepisów, lepiej olać prawo, rozporządzenia, przepisy i ustawy... Coraz głupszych tych czytelników "redachtur" Smaga wymyśla..
|
|
Pani czuje się jak idiota bo jest uczciwa?
Fajna mentalność...
|
|
Ja też często czuję się wyr...ana ale to w sumie przyjemne odczucie.
|
|
Ciągle w poczuciu przeciętnego Polka uczciwość jest postrzegana jako głupota. Nie karają - jestem idiotką! Tymczasem w wielu krajach tylko na tym się opierają tego typu systemy! I nikt nie myśli, że trzeba wysłać kontrolerów, bo może ktoś nei zapłaci...
|
|
Jeśli pani czuje się jak idiotka, to bardzo dobrze! Własnie o to chodzi! Ktoś dzieki temu pani oświadczeniu dostanie premię. Bo doprowadzenie ludzi do takiego stanu, to cel nadrzędny PO. Robienie z Polaków idiotów - to ich cel.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|