Wolska marzeń.
"Moja wizja jest warta poświęcania gospodarki". Mocne słowa jarosława k. w wywiadzie dla Reutersa w 2016 roku.
|
|
No cóż czasy takie że trza oszczędzać energię. A winę za te anomalie POnosi lewacko-masońska UE, która wymyśliła szatański plan Fit For 55
|
|
No cóż czasy takie że trza oszczędzać energię. A winę za te anomalie POnosi lewacko-masońska UE, która wymyśliła szatański plan Fit For 55Sorry, ale pieprzysz głupoty. Gdyby PiSowski rząd nie przekazał kasy na rozdawnictwo, tylko inwestował pieniądze unijne w przemiany energetyczne, gdyby - zamiast handlować prawami do emisji dwutlenku węgla - kasę tę przeznaczono na rozwój OZE, gdyby PiSowski rząd cokolwiek inwestował korzystając ze świetnej przez kilka lat ich rządów koniunktury, a nie szukał, jak tu dopieścić swoich debilnych wyborców, gdyby wreszcie nie kombinował, jak tu ukręcić prywatne lody, gdzie tylko się da, to dziś bylibyśmy w innym miejscu, jako kraj. A tak jesteśmy w czarnej *** w kwestii energetyki i do tego z ogromnym zadłużeniem, które powstało nie na skutek inwestycji, tylko rozdawnictwa kasy i drukowania jej bez opamiętania, co skutkowało potężną inflacją. Tak się kończą rządy idiotów! |
|
Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.
|
|
Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tak tak, zawsze winna UE, Pan Tusk... nigdy nie dojdy z grupy kalsteina co przez siedem ostatnich lat doprowadzili POlki i POlaków do ruiny... |
|
Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tego w srefałenie nie POwiedzą - kurs pary walutowej USD/PLN przed ruską inwazją był 3,96, zaś dziś 4,97. Dziękuję za uwagę |
|
Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Odrobiłeś już pracę domową? Kibel czeka. |
|
Tego w TVPiS nie powiedzą - przed ruską inwazją węgiel był po 800 zł, dziś nie ma go po 3.800 zł.Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tego w srefałenie nie POwiedzą - kurs pary walutowej USD/PLN przed ruską inwazją był 3,96, zaś dziś 4,97. Dziękuję za uwagę |
|
Może w końcu dowiem się, ile tych kobiet pobiłem. Umieram z ciekawości. Miej serce draniu, haha :DTego w TVPiS nie powiedzą - przed ruską inwazją węgiel był po 800 zł, dziś nie ma go po 3.800 zł.Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tego w srefałenie nie POwiedzą - kurs pary walutowej USD/PLN przed ruską inwazją był 3,96, zaś dziś 4,97. Dziękuję za uwagę |
|
Trzeba mieć zanikający poziom ilorazu inteligencji, żeby jeszcze bronić patologii nazywającej się PiS.
|
|
Mówi się "w pedałenie". Pedałen jest bardziej chwytliwą nazwą.Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tego w srefałenie nie POwiedzą - kurs pary walutowej USD/PLN przed ruską inwazją był 3,96, zaś dziś 4,97. Dziękuję za uwagę |
|
Ale wtedy było go na dwieście lat, dziś jakoś się skończył. Tak POwiedział!! No chyba że mówimy o tym eksportowanym liczonym w ilionach ton. A dziś, mówią że w październiku będzie z importu. Nie dodali któego roku... Wolska marzeń.Tego w TVPiS nie powiedzą - przed ruską inwazją węgiel był po 800 zł, dziś nie ma go po 3.800 zł.Przy okazji - czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, skoro ropa na rynkach światowych tanieje? OK, potrzebują więcej płacić za prąd i gaz, ale czy aż tyle więcej, że przekłada się to na drożejącą benzynę i olej napędowy? Ropa brent jest dziś o blisko 10 USD za baryłkę tańsza, niż przed napaścią Rosji na Ukrainą, a paliwo w detalu droższe o mniej więcej złotówkę na litrze. Orlen doi nas na każdym kroku i dostarcza kasę do budżetu. Obniżając ceny paliw można byłoby skutecznie obniżyć inflację. Ale to się PiSowskiemu rządowi kompletnie nie opłaca.Tego w srefałenie nie POwiedzą - kurs pary walutowej USD/PLN przed ruską inwazją był 3,96, zaś dziś 4,97. Dziękuję za uwagę |
|
J....c pis hehehe
|
|
Zamiast mniej gotować, lepiej zdecydować się na kuchenkę wolnostojącą. Są dość tanie w media expert, a prądu zużywają stosunkowo mało przy kosztach zużywania normalnej kuchenki.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|