Tadeusza Dołęgi-MOSTowicza
|
|
Mosty Muzyczny
|
|
Pilecki nie był związany z Lublinem. Tyle w temacie.
|
|
A ja proponuę nazwać most imieniem Edwarda Gierka, który zrobił wiele dla Polski a dziś jest zapomniany. Mam już dosyć tej wszechobecnej martyrologii w wykonaniu PiS...
|
|
Jak już zauważono; ulica Muzyczna, a więc ... Wieniawski, ewentualnie Most Wieniawskiego. Im mniej słów, tym lepiej.
|
|
Pisie, zaszalej. Most im. bł. Lecha Kaczyńskiego
|
|
Nazwijmy go most Kaczyńskich Jarosława i Lecha
|
|
albo most PIS
|
|
Albo Prezydenta Dupy
|
|
sory bo zawiadomi pis z Patuchą na czele prokuraturę- Prezydenta Dudy
|
|
A nie niech wsadza mnie do więzienia albo lepiej zamordują Prezydenta marionetki dupy
|
|
Kaczy Most
PiSmostek
4 pancernych: Jana-Pawła-Leszka-Jarka i psa Maciarka
A poważniej:
Bystrzak
|
|
|
|
Albo most Demokracji PIS
|
|
Psitka Błaszczaka
|
|
Jarosława zawsze prawiczka Kaczyńskiego. To jest nazwa!
Taki dialog, para umawia się na randkę;
ona- wiesz może spotkajmy się na moście
on- na prawiczka Kaczyńskiego?
ona-tak.
Zobaczcie nigdy nikt nie powie o Kaczyńskim że lewy lewak.A przecież lewak.
|
|
Skoro to przedłużenie Muzycznej, to most lubelskiego rocka zdecydowanie pasuje
|
|
A dlaczego nie? Według mnie bardzo dobra nazwa. Pamiętajmy o bohaterach i nie traktujemy każdej takiej akcji jak prowokacji politycznej. Komu przeszkadza, że most będzie nazwany nazwiskiem jednego z największych polskich bohaterów, który za swój kraj oddał życie?
|
|
Rotmistrz Pilecki nareszcie zostałby godnie uhonorowany w Lublinie - trzeba przekazywać właśnie takie wzorce i wartości młodym pokoleniom... taka decyzja powinna być podjęta jednomyślnie i bez podziałów politycznych bo jest wprost oczywista.
|
|
nie obrażając naszych radnych z PiS-u, te nazwy niech nadadzą klatkom schodowym w swoich blokach lub ścieżkom na posiadanych posesjach. Nie może być nazw tylko bogobojnych czy też patriotycznych inaczej,bo nie wszyscy przyznają temu rację. Jak jest ponoć demokracja to niech będzie,ale nie deprecjonująca niczego i nikogo
|
Strona 2 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|