Może zamiast zadłużać się na stadion i prosić o pieniądze z UE, należało wziąć kredyt na mosty i składać wnioski na ich dofinansowanie z UE. I pracę przy ich remontach/budowie znalazłoby więcej ludzi, niż teraz ma na stadionie. A właśnie, czym zajmują się codziennie ludzie pracujący na stadionie? To oni klikają te plusy i w razie potrzeby minusy?
|
|
Ciekawe ile z tych wymienionych mostów dało by się wyremontować z pieniędzy wyrzuconych na budowę stadionu,który stoi pusty i z tego co czytałem w kalendarzu imprez na 2015 rok nadal będzie sobie stał bo kilka imprez w roku zrobionych na siłę (festiwal smaków na stadionie???!!!) czy pseudomecze pseudokopaczy go nie zapełni...
|
|
Ciekawe ile z tych wymienionych mostów dało by się wyremontować z pieniędzy wyrzuconych na budowę stadionu,który stoi pusty i z tego co czytałem w kalendarzu imprez na 2015 rok nadal będzie sobie stał bo kilka imprez w roku zrobionych na siłę (festiwal smaków na stadionie???!!!) czy pseudomecze pseudokopaczy go nie zapełni...Wszystkie mosty, wszystkie drogi, wszystkie plagi egipskie, i całą tą biedę, i lotnisko byśmy mieli za darmo, i obwodnice południową lublina, i nowy dworzec pkp, dwa nowe teatry w budowie, i po bibliotece multimedialnej na każdy z bloków w mieście, a w każdym z tych bloków dla każdego mieszkańca po Polonezie... Sprawdź na wikipedii ile kosztował stadion, i sobie policz, a jak nie rozumiesz zasad ekonomicznych i tego jak rozwijają się miasta to co się smucisz? Ze wsi jesteś na wieś wrócisz! ;) |
|
A bezsensowna "kampania" za 2 miliony zł - lubelskie na lotniskach Europy??? To nie jestr zadna kampania tylko rolowanie kasy...
|
|
Wszystkie mosty, wszystkie drogi, wszystkie plagi egipskie, i całą tą biedę, i lotnisko byśmy mieli za darmo, i obwodnice południową lublina, i nowy dworzec pkp, dwa nowe teatry w budowie, i po bibliotece multimedialnej na każdy z bloków w mieście, a w każdym z tych bloków dla każdego mieszkańca po Polonezie... Sprawdź na wikipedii ile kosztował stadion, i sobie policz, a jak nie rozumiesz zasad ekonomicznych i tego jak rozwijają się miasta to co się smucisz? Ze wsi jesteś na wieś wrócisz! ;)Miasta rozwijają się dzięki pustym,drogim stadionom? Nie mam pytań... |
|
nocny żul w 2015 na stadionie akurat będzie sporo imprez w tym sportowych, nie manipuluj plisss
twoja propaganda jest bardzo niskich lotów, przypominam, że na stadion Żuk wydał 200 mln czyli 1/11 kwoty którą wydał na wszystkie inwestycje w mieście
zatem czemu piszesz o stadionie a nie napiszesz o uzbrojeniu podstrefy ekonomicznej, nowych autobusach, nowych drogach, węzłach do obwodnicy, centrum kultury, nowych szkołach i żłobkach, nowych placach zabaw czy rowerze miejskim?
|
|
Na ch.. mi mosty?! STADIONY I BASENY - to jest przyszłość :P
|
|
Lublin - co to za miasto. Wydają dużą kasę na różne zbędne inwestycje a te konieczne czekają... i jak tu mieszkać w tej dziurze...
|
|
nocny żul w 2015 na stadionie akurat będzie sporo imprez w tym sportowych, nie manipuluj plisss twoja propaganda jest bardzo niskich lotów, przypominam, że na stadion Żuk wydał 200 mln czyli 1/11 kwoty którą wydał na wszystkie inwestycje w mieście zatem czemu piszesz o stadionie a nie napiszesz o uzbrojeniu podstrefy ekonomicznej, nowych autobusach, nowych drogach, węzłach do obwodnicy, centrum kultury, nowych szkołach i żłobkach, nowych placach zabaw czy rowerze miejskim?Sporo imprez sportowych? Masz na myśli mecze Motoru i Lublinianki? Proszę... Nie widzisz różnicy między wydatkami na komunikację czy żłobki albo inwestycje (uzbrojenie strefy) a wydatkiem na stadion który nie dość,że do niczego niepotrzebny to kosztowny nie tylko w budowie ale także w utrzymaniu! |
|
Lublin - co to za miasto. Wydają dużą kasę na różne zbędne inwestycje a te konieczne czekają... i jak tu mieszkać w tej dziurze...Ale chyba nikt Ciebie tu nie zatrzymuje w tej dziurze...no chyba że piszesz z zakładu karnego, jeżeli nie to droga wolna wsiadaj w pierwszego lepszego Ryana czy Wizza i bye bye...nikt nie będzie za Tobą płakał, wręcz przeciwnie im mniej malkontentów i smutnych nie umijeących sobie poradzić w życiu ludzi -tym lepiej! PS. Jakby co to Wizza do Londynu masz dzisiaj o 18:05 -pomacham Ci. ;) |
|
Ale chyba nikt Ciebie tu nie zatrzymuje w tej dziurze...no chyba że piszesz z zakładu karnego, jeżeli nie to droga wolna wsiadaj w pierwszego lepszego Ryana czy Wizza i bye bye...nikt nie będzie za Tobą płakał, wręcz przeciwnie im mniej malkontentów i smutnych nie umijeących sobie poradzić w życiu ludzi -tym lepiej! PS. Jakby co to Wizza do Londynu masz dzisiaj o 18:05 -pomacham Ci. ;)Hahaha. Tekst lokalnego "patrioty". Dalej tego bzdetnego i pieniackiego wywodu szkoda komentować. |
|
nocny żul smęci o "niepotrzebnym stadionie" a jak przyjdzie co do czego to pierwszy się ustawi w kasach po bilety na mecze Mistrzostw Europy U-21 które się odbędą w Lublinie .... na Arenie Lublin
plisss przestań smęcić i biadolić jak to źle się żyje w Lublinie
ciesz się tym co jest, bo zaraz Żuka zluzuje jakiś PiSiorek i jedynie kościoły i pomniki prezesa będą w mieście powstawać
|
|
Miasta rozwijają się dzięki pustym,drogim stadionom? Nie mam pytań...Pusty jesteś Ty skoro komentujesz nie mając pojęcia o tym co się dzieje i co będzie się działo w Lublinie jak również na stadionie... najpierw zapoznaj się z ogólnodostępnymi informacjami, a następnie komentuj i wchodź w dysputy... no ale tak fakt dla Ciebie EURO 2017 U-21 to żaden wyczyn, bo u nas w Parczewie... :) |
|
Hahaha. Tekst lokalnego "patrioty". Dalej tego bzdetnego i pieniackiego wywodu szkoda komentować.Owszem jestem lokalnym patriotą natomiast w przeciwieństwie do Ciebie mam możliwość patrzeć na Lublin z dystansu, a nie tylko z granic powiatu czy gminy...jakbyś widział w życiu coś więcej niż 4 ściany swojego pokoju to może miałbyś ździebko większy światopogląd ;) |
|
nocny żul smęci o "niepotrzebnym stadionie" a jak przyjdzie co do czego to pierwszy się ustawi w kasach po bilety na mecze Mistrzostw Europy U-21 które się odbędą w Lublinie .... na Arenie Lublin plisss przestań smęcić i biadolić jak to źle się żyje w Lublinie ciesz się tym co jest, bo zaraz Żuka zluzuje jakiś PiSiorek i jedynie kościoły i pomniki prezesa będą w mieście powstawaćBądź pewny,że nie ustawię się w kolejce po bilety na Euro. Nigdzie nie smędzę,że w Lublinie żyje się źle.Mieszkam w tym mieście od urodzenia (45lat) i widzę jak się zmienia.Głosowałem na Żuka poprzednio,głosowałem teraz.Doceniam to co robi ale nie ze wszystkim ślepo się zgadzam.Nie przekonacie mnie że stadion jest bardziej potrzebny od remontu walących się mostów. |
|
nocny żul dostrzegam twoją krótkowzroczność
głupotą jest sądzić, że o tak na prośbę Żuka Bruksela przesunęłaby pieniądze ze stadionu na mosty
zaręczam cię, że w wypadku rezygnacji z budowy stadionu nie powstałby ani stadion ani .... mosty - poprostu z tych 60 mln które dała UE na stadion skorzystałby ktoś inny
nie sądzę by Żuk nie wiedział o tym, że mosty nadają się do remontu, ot czeka na kolejne pieniądze z Brukseli, bo skoro można je wyremontować za pół darmo, po co brać kolejne kredyty i zadłużać miasto?
|
|
Owszem jestem lokalnym patriotą natomiast w przeciwieństwie do Ciebie mam możliwość patrzeć na Lublin z dystansu, a nie tylko z granic powiatu czy gminy...jakbyś widział w życiu coś więcej niż 4 ściany swojego pokoju to może miałbyś ździebko większy światopogląd ;)Wbrew pozorom się mylisz. Mam szeroki ogląd i widze że Lublin jako miasto podupada. Przede wszystkim brakuje pracy. takiej normalnej a nie za 1000 zl w markecie. Żadne zbędne inwestycje tego nie zmienią. |
|
Oj ciężko się wam odnaleźć w tej demokracji. Gubicie się, kłócicie.Silnej ręki wam potrzeba jednak.
|
|
To prawda dbają tylko o to żeby mieć czyste majtki, domy na kredyty pod lublinem i dobre autka do brumania, ogół ich nie obchodzi
|
|
nie możliwe ? Donaldowe worki z kasą z Unii już się skończyły??
a może zamiast tego stadionu było jednak zostawić cukrownię
i inne zakłady sprzedane za złotówkę, postsolidarnościowy dobrobyt
wylazł
komuna swoje pokazała teraz panowie okrągłostołowcy
może sprzedać te mosty na złom jak resztę Polski
i postawić jeszcze dwa stadiony i jeden pomnik głupoty
strasznie dziwne, że po kontrolowanym upadku polskich firm pod dyktando
sąsiadów z zachodu brakuje kasy na wszystko,
na bilety do Brukseli dla Donaka T. nie zabrakło
zamiast teksu można POdsumować dziadowstwo i to jest ten dobrobyt
ale stadion jest, i cmentarz.......................
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|