Będzie ponowne uroczyste odsłonięcie ?
|
|
trzeba pod osłoną nocy postawić pomnik Lecha i ustawić kordon policji żeby bronił przed Biskupem ( dramat)
|
|
Ci którzy wierzą ze KUL jest uczelnia prywatna i katolicka, choć to całkowita nieprawda bo utrzymywana z naszych podatków i tak za to nonszalancje i przejaw głupoty ochoczo zapłacą i niech płacą, tylko dlaczego też z moich podatków skoro jestem niewierzący ???
|
|
"Sekta działa swobodnie. Ciemny lud sponsoruje..."
|
|
Ci którzy wierzą ze KUL jest uczelnia prywatna i katolicka, choć to całkowita nieprawda bo utrzymywana z naszych podatków i tak za to nonszalancje i przejaw głupoty ochoczo zapłacą i niech płacą, tylko dlaczego też z moich podatków skoro jestem niewierzący ???A dlaczego z moich podatków utrzymywani są politycy, którymi gardzę? Dlaczego całkiem niepotrzebni radni otrzymują co miesiąc nieopodatkowaną, dodatkową pensję? |
|
Kto zapłaci za nie przemyślane wędrówki pomnika ? Pan dziennikarz powinien zadać to pytanie panu biskupowi , panu rektorowi i prezydentowi .
|
|
Gdyby księża profesurowie musieli sami na plecach przenosić te tony złomu to może by najpierw się zastanowili czy warto
|
|
Kalinowski był nadzieją społeczności akademickiej po Dębińskim. Obecnie już wiadomo, że był możliwie najgorszym wyborem. Może powinien wrócić na swoją warmię. Albo lepiej niech zostanie biskupem i tym samym kul zostawi w spokoju. Podobno od dawna ma takie ambicje.
|
|
Kto zapłaci za nie przemyślane wędrówki pomnika ? Pan dziennikarz powinien zadać to pytanie panu biskupowi , panu rektorowi i prezydentowi .Wiadomo, kto zapłaci - społeczeństwo Lublina. " Środki na ten cel zostaną zabezpieczone po zaktualizowaniu dokumentacji – informuje Katarzyna Duma, rzeczniczka prezydenta Lublina. " |
|
@Labydnik - najchętniej widziałbyś POwrót POmnika Wyzwolciela co kiedyś stał na Placu Litewskim. By The Way - czy na Uniwersytecie Hopkinsa też omawiają takie beznadziejne choroby mózgownicy jaj w twoim przypadku ?
|
|
1) Żałosne, jak to p. Żuk, niczym chorągiewka na wietrze, posłusznie ustawia się zgodnie ze "słuszną linią", którą tchnie ten czy inny przedstawiciel KRK i płaci (nie z własnej kieszeni): "Rewitalizacja skweru im. Abpa J. Życińskiego musi być poprzedzona aktualizacją dokumentacji projektowej, co nastąpi w przyszłym roku. Środki na ten cel zostaną zabezpieczone po zaktualizowaniu dokumentacji – informuje Katarzyna Duma, rzeczniczka prezydenta Lublina." ... 2) Zadziwiające są też kłamliwe określenia, których KRK używa: "rewitalizacja", "założyciel KUL". "Rewitalizacja" to jest "przywracanie do życia", a stawianie pomnika zmarłego w tym samym miejscu, gdzie stał jeszcze miesiąc temu, to żadna "rewitalizacja" tylko marnotrawstwo sił i środków. A prawdziwym "założycielem KUL" był nie p. Radziszewski, który na płatnej służbie KRK wykonywał zadania "organizacyjne", ale p. Karol Jaroszyński, który znaczną część własnego majątku przekazał na uczelnię (zob. Grażyna Karolewicz: Karol Jaroszyński, 1877-1929, fundator Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Lublin 2000).
|
|
@Labydnik - chętnie bym widziała POwrór pręgierza jak we Średniowieczu. I prewencyjną chłostę - zgadnij dla kogo ? Hihi :))
|
|
@Labydnik - najchętniej widziałbyś POwrót POmnika Wyzwolciela co kiedyś stał na Placu Litewskim. By The Way - czy na Uniwersytecie Hopkinsa też omawiają takie beznadziejne choroby mózgownicy jaj w twoim przypadku ?Głos w sprawie "katoliczki". Nic o usuwaniu i powtórnym wstawianiu pomnika, za to jakieś rojenia o uczestniku rozmowy na Forum i obelgi (tym razem z bełkotem o "mózgownicy jaj"). |
|
@Labydnik - chętnie bym widziała POwrór pręgierza jak we Średniowieczu. I prewencyjną chłostę - zgadnij dla kogo ? Hihi :))Jeszcze kolejne zwierzenia tej "katoliczki", która zaparła się Jezusa... jak właściwie większość "katolików ludowych" w Polsce, którzy oddali się "klerykalizmowi" i wielbią de facto przywódcę KRK w RP na jego "stolcu" w Toruniu. |
|
"Poker" znów po prostacku zakłamuje sprawę. Czym innym jest przeznaczanie środków na zadania ogólnospołeczne, a czym innym łożenie w kraju, który wg Konstytucji nie jest wyznaniowy, na przedsięwzięcia wyznaniowe i nie (współ)zarządzane czy nadzorowane przez władze ogólnokrajowe. Przeznaczanie społecznych środków na działanie wybieranych radnych jest w zasadzie usprawiedliwione (niezależnie od tego, jaki mają światopogląd/wyznanie), natomiast wpłaty ze skarbnicy ogółu na "prywatne" przedsięwzięcia wyznaniowe (czy to ze środków krajowych, czy miejskich) - to nadużycie władzy zbliżone do kradzieży.Ci którzy wierzą ze KUL jest uczelnia prywatna i katolicka, choć to całkowita nieprawda bo utrzymywana z naszych podatków i tak za to nonszalancje i przejaw głupoty ochoczo zapłacą i niech płacą, tylko dlaczego też z moich podatków skoro jestem niewierzący ???A dlaczego z moich podatków utrzymywani są politycy, którymi gardzę? Dlaczego całkiem niepotrzebni radni otrzymują co miesiąc nieopodatkowaną, dodatkową pensję? |
|
niech mi ktos odpowie co zrobil kaczynski dla lublina ze bedzie pomnik
|
|
niech mi ktos odpowie co zrobil kaczynski dla lublina ze bedzie pomnikNajlepiej niech odpowiedzą "radni z klubu p. Żuka" (nie mylić z PO). |
|
@Labydniczek - masz rację względem wędrówki tego obelisku. Natomiast po mojemu czego nie widzisz, skutkiem będą yaya i żarty z Lublina we całej Polsce. Ewidętnie ktoś tu skopsal sprawę
|
|
@Labydniczek - masz rację względem wędrówki tego obelisku. Natomiast po mojemu czego nie widzisz, skutkiem będą podśmiec***ki z Lublina we całej Polsce. Ewidętnie ktoś tu skopsal sprawę
|
|
Teraz widać jak kul jest zarządzany.kto nim rządzi Rektor powołał masę pełnomocników z największym i każdy jak dziecko,ma pomysły by być zauważonym
Dziwi mnie miasto.skoro to była wojna między biskupem a rektorem to po co. Mieszać miasto tylko chyba po to by wyciągnąć kasę,która i tak płynie strumieniami.
Przy okazji kto prześwietli finanse Dr kul,firma,kora ma księgarnie,przychodnie i barek ,przejmuje pod rządami osób zarzadzajacych uczelnia,konwikt,który należy do episkopatu a jest pod kuratelą kul i dzięki temu ma finansowanie.
Skąd fundacja ma na to pieniądze.xzy dzięki temu zabiegowi,stołówki studenckiej nie zapewniła sobie finansowania z budżetu?
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|