![]() |
Gdzie w mieście kursy walut są najkorzystniejsze? Chodzi o franki. Niby tylko 300 miesięcznie, ale jednak nawet kilka groszy różnicy w kursie robi dla mnie istotną różnicę. Coś wam się nasuwa?
|
![]() |
Nie wymienia się waluty na mieście - nawet jeśli akurat trafisz bardzo niski kurs to i tak nie będzie dostępnej waluty. Lepiej załatwiaj takiej sprawy przez internet - tam nie masz ograniczeń odnośnie kwot. Wymieniasz bez prowizji, ile chcesz, przy niskim kursie i niskim spreadzie.
|
![]() |
U mnie znajoma sobie bardzo chwaliła internetowe kantory. Powiedziała, że u nich kurs funta był znacznie bardziej korzystny niż w kantorach stacjonarnych. Myślę, że w przypadku franka powinno być tak samo. Warto to sprawdzić :)
|
![]() |
No właśnie chwaliła bo kantory internetowe są o wiele tańsze porównajcie sobie kursy w stacjonarnych z chociażby tymi w internetowych i nie mówię o bankach tylko o takich jak ergokantor.pl różnice są na tyle duże, że już przy wymianie nawet małych kwot są odczuwalne, dlatego też popularność kantorów online rośnie.
|
![]() |
dokładnie nie opłaca się wymmieniać waluty w kantorze stacjonarnym a o banku już nie wspomnę... teraz bardzo atrakcyjne kursy oferuje kantorekspert.pl osobiście korzystam i jestem za***ony ile można z nimi zaoszczędzić, czasu i pieniędzy
|
![]() |
Chyba kepiej wymieniać przez Intenret niż na mieście. Tak uważam. Ostatnio korzystałem kilka razy z przewalutowań przez Pluskantor.pl, pierwsze wymiany poszły po czystym kursie rynkowym, a kursy stale są duż lepsze niż w tradycyjnych kantorach. Można też szybki przelew zrobić prosto z kantoru- co się przydaje np. płacającym kredyt w CHF.
|
![]() |
ja polecam wymieniac online, ja wymieniam w dobrykantorpl. Na start 20% rabatu i bardzo korzystne kursy. Zerknij na ich stronkę maja tez cykliczne wyprzedaze walut.
|
![]() |
ja też uważam, że latanie do miasta jest passe. bardzo tanio jest w alior kantorze, opis i zalety tutaj: ***swiatowid.blox.pl/2017/11/jaka-karta-placic-za-granica.html - a jak trzeba gotowke to można odebrać w aliorze, bez opłat.
|
![]() |
Nie rozglądam się po mieście za kantorami już w sumie od paru dobrych miesięcy, na spokojnie przez internetową platformę gieldawalut.com wymieniam, bez planowania sobie na to specjalnie czasu, kurs moge podejrzeć w każdej chwili i wymienić również, nawet przez net w telefonie. Kursy bardzo są zbliżone do średnich rynkowych także i tak żaden ze stacjonarnych kantorów lepszego by nie dał.
|
![]() |
Nakorzystniejsze wymiany zrealizowalem przez Pluskantor.pl. Niesamowiczie szybko w dodatku, także polecam jak ktoś ceni komfort przewalutować i atrakcyjne ceny oczywiście też.
|
![]() |
Witam. Sam mam to 'nieszczęście' być frankowiczem i muszę Ci kolego powiedzieć, że wymieniając franki na mieście daleko nie pojedziesz. Ja wymieniam teraz w Kantor Ekspert (takim internetowym kantorze) i w porównaniu do stacjonarnych jest najlepszy. Niski kurs ( w stacjonarnym kantorze takiego nie znadziesz), szybka transakcja... Czego chcieć więcej? Chyba tylko spadku franka do 2,30 czego Wam i sobie życzę! Pozdrawiam
|
![]() |
Ani w tradycyjnym kantorze, anie w banku nie spodziewajmy się atrakcyjnego kursu, użytkownik powyżej ma rację, że aby lżej się spłacało kredyt, warto samemu kupować CHF w kantorze internetowym. Choć ja nie spłacam w walucie zobowiązania a jedynie FV w EUR, to zerknąłem i na wycenę franka w Amronet. Napradę nieźle:) A kantor polecam rónież z racji jego funkcjonalności, bardzo sprawnie i często bezpłatnie można zrobić przelew, a więc zero fatygi żeby np.terminowo spłacać raty
|
![]() |
Z początku trochę nieufnie podchodziłam do wymiany waluty online, choć jak zobaczyłam o ile taniej mogę kupić EUR na gieldawalut.com niż w zwykłym kantorze to postanowiłam spróbować. Syn mi wytłumaczył co i jak trzeba zrobić, choć w zasadzie obsługa jest tak łatwa że już pierwszą wymianę zrealizowałem samodzielnie, a po kilku nabrałem pewności i zaufania, ze jednak warto. Polecam GieldeWalut jako alternatywę tańszą, całkiem wygodną zarazem.
|
![]() |
Z kantorami trzeba uważać, najtańszy nie znaczy najlepszy, poza tym nigdy nic nie wiadomo.
|
![]() |
Fakt, tak samo jak kursy ważne jest bezieczeństwo i to żeby kantor był ogólnie solidny, funkcjonalny, niezawodny. Ja w zasadzie z żadnym e-kantorem nie miałam większych problemów, ale najlepiej mi się korzysta z Plsukantor.pl. tu nawet drobnych opóźnień w księgowaniu środków nigdy nie było, co u konkurencji się zdarzało.
|
![]() |
polecam dobrykantor.pl
|
![]() |
Na tyle długokorzystam z internetowego Amronet że nie sądzę abym raptem rozglądała się za innym kantorem, tym bardziej że od początku do dziś się sprawdza świetnie, jest wręcz więcej udogodnień dla klienta.
|
![]() |
Kantor Plus, taka sieć przy A4, ale to wiadomo - bardziej przy okazji.
Zajrzyjcie sobie wtedy, a zresztą - możecie aktualny kurs sprawdzić online. Oni mają spread na poziomie 0,5 grosza i kursy nawet niższe niż w necie. Bywało, że euro kupowaliśmy przy spreadzie 0,3 grosza.
|
![]() |
Warto zajerzeć przejazdem:) Natomiast wśród internetowych usług przewalutowania gieldawalut.com i sie podoba. Idealnie zdaje egzamin jak po przewalutowaniu środków trzeba przelew gdzieś zrobić, nawet transfery za granicę wychodzą zawsze w pierwszej możliwej sesji a tym samym sprawnie są księgowane na docelowym rachunku.
|
![]() |
Internetowy kantor jest dla mnie najpraktyczniejszym wariantem przewalutowania, zbyt często potrzebuję wymieniać walutę, żeby jeździć po tradycyjnych kantorach. Nawet jakby cenowo sie opłacało, straciłbym dużo czasu i doszłyby koszty paliwa. Na razie korzystam z Pluskantor.pl, jestem zdowolony. Spread symboliczny, usługa realizowana tak sprawnie jak oczekiwałem.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|