A ja nie chcę godnie żyć? Pracowałem 43 lata. 25 w PRL i 18 w III RP. Wybieram się na emeryturę i..... Tam gdzie byłem szefem ekonomicznym firmy i maiłek dobre zarobki idę po zaświadczenie a tu wacek. Unia Wolności gdy Premierem był Pan Mazowiecki zlikwidowała archiwa zakladowe bez przekazania dokumentacji płacowej do ZUS. I zacąłem szukać dokumentów. Panował chaos w tym temacie - chyba zrobiony celowo dla gojów. I musiałem zanieść zarobki do ZUS z ostatnich 10 lat pracy. A te zarobki w III RP to był śmiech na sali. I mimo, że buliłem skladki do ZUS z nowych dochodów mam niższą o 2 tys PLN/m-c niższą emeryturę gdyby mi wyliczono z wynagrodzenia jakie pobierałem w PRL.Ponadto pracowałem 12 lat w soboty ( do 1980 r). Te 12 lat pracy w soboty to jest 636 dni pracy czyli 2 lata winna być wyższy okres pracy. A nikt o tym z "rzundzących" nie POmyślał i takich jak ja co zasuwali uczciwie w soboty w PRL są setki tys. I mają za to.....
|
|
Słuszny slogan, media i parę innych podmiotów próbuję tym właśnie zdyskredytować nauczycieli, a raczej oni sami chcą się nachapać...
|
|
Nikt Wam nie broni żyć godnie, nikt Wam nie broni prawa do strajku ale... opamiętajcie się! Broniarz wywołał burdę polityczną a Wy jesteście tylko bezwiednym narzędziem. On wcale nie ma na myśli Waszego dobra, bo g.ówno go to obchodziło kiedy rządziło PO-PSL. To zwykły działacz polityczny, który realizuje plany "opozycji".
|
|
To nie słuchaj, bo jak widać i tak nic nie kumasz. Zieleniejesz z zazdrosci, ze ktoś zna swoje prawa i walczy a ty nie, bo na niczym sie nie znasz.
|
|
Darmozjady
|
|
Pokaz swój, to sie posmiejemy... jedyne co umiesz robić to zaglądać do portfela innych, bo nawet wypowiedzieć sie nie potrafisz, ogarnij sie człowieku!
|
|
Już nigdy nie odzyskają zaufania ludzi. Poszli won.
|
|
Za dużo to ich jakoś nie ma... Nie zauważyli jeszcze, że nie cieszą się poparciem większości społeczeństwa??? Żeby zorganizować strajk, trzeba mieć inteligencję, a tu jak widać nauczycielom jej brakuje. Żenujące przedstawienie.
|
|
trzeba nie mieć godności i nie zwać się pedagogiem by porzucić swoich wychowanków w chwili dla nich najważniejszej-czasie egzaminów. Bo liczy się tylko mamona. Wstyd, a ja już żadnego z protestujących w ten sposób nie nazwę mianem nauczyciela czy pedagoga. Na to widać należy zasłużyć, jak w czasie okupacji gdy uczący nie pobierali opłat a na sercu leżało im jedynie dobro młodzieży.
|
|
nie dajcie się prowokować Broniarzowi wiem że praca nauczyciela jest trudna ale jeszcze trudniej się pracuje gdzie indziej atmosfera w zakładach jest nie do zniesienia odpowiedzialność a płaca trochę wyższa od najniższej bez żadnych dodatków z dziećmi można bardziej się porozumieć a z dorosłymi trzeba się bić przy takich płacach nędzne emerytury to jak PIS trochę podniesie to i wszystkim po trochu bo wszyscy pracują i pracowali ciężko nie można jednych bardziej traktować drugich słabiej wszyscy mamy jednakowe żołądki
|
|
Nauczyciel jest zatrudniony na umowę o pracę. Oznacza to, że jednej strony pracodawca określa zakres zadań i płacę za wykonywanie tego zadania. Podpisują to obie strony, Jeśli się nie podoba to po prostu zmień pracę. Obecnie stosowane metody przez eduterrorystów spowodują odwet maturzystów i ich rodziców.
|
|
pinokio znalazł pieniądze na odbudowę katedry może znajdzie dla nauczycieli
|
|
Jaki dają przykład uczniom?, to maja być wychowawcy? Moze warto pomyśleć o podwyższeniu pensum do np. 36 godzin w tygodniu, wtedy będzie okazja zwolnić niepedagogicznych pedagogów
|
|
Według Zofii Żukowskiej "nauczyciel to zawód i powołanie, to zdolności wrodzone i wyuczone, to odpowiedni zbiór cech osobowości temperamentu, to umiejętność poświęcania się dla dobra innych osób, to miłość do dzieci. Praca w zawodzie powinna przynosić nauczycielowi przyjemność i satysfakcje, bez względu na różne okoliczności i sytuacje (np. stan materialny).
Nauczyciele to byli kilkadziesiąt lat temu. Maturę zdałem w 1980 r. wtedy też byli nauczyciele , którzy uczyli w szkole a nie powinni tego robić , ale były to wyjątki ( chodziłem do jednego z najlepszych LO w Lublinie). Patrząc przez lata na edukacje moich dzieci ( podobno najlepsza podstawówka w Lublinie) nie mam żadnych złudzeń, że współcześni nauczyciele nie powinni zajmować się edukowaniem dzieci , w zdecydowanej większości.
A co do marnych zarobków to niech poczytają znajdą w sieci jakie zarobki i jak pracują nauczyciele w Europie Zach czy USA, Kanadzie itd. I jeszcze jedno może tak zachcieliby strajkujący pokazać swoje zeznanie roczne i nie koniecznie stażyści
|
|
Nauczyciele robia wszystko by zwykli ludzie (nie nauczyciele) zaczeli ich nienawidzieć.
Ale to sami nauczyciele dążą do sytuacji w której będa kojażeni jedynie z wymaganiami płacowymi a nie z pracą z młodzieżą.
|
|
Nie będzie naboru na 1 rok studiów? No to mnie pensum na uczelni opadnie.
|
|
Toć Broniarz to przydupas totalniaków w dodatku czerwony jak burak ćwikłowy ,dziwię się nauczycielom że ulegają takiemu burakowi i niszczą swój autorytet nie mówiąc jaki przykład dają dzieciom ZNP to bastion komunizmu takiego jak u Kima w Korei czy u Castro na Kubie .Kochani nauczyciele czy wy tego nie widzicie a przebierając się za krowy i świnie jesteście tylko takim śmiesznym dodatkiem tego komunistycznego tworu W Polsce w przeważnie nikt nie zarabia kokosów to wynik jarzma czerwonego i późniejszej złodziejskiej demokracji jaką nam zafundowali okrągłostołowcyA Proksa to czyj przydupas? Radny PISU. Żeby "ogłosić sukces" to rząd podpisał porosumienie sam ze sobą! Gratuluję hipokryzji! Ty nie porównuj ZNP do Korei to "rząd" zrobił ustawkę z tzw solidarnością to są działania Kima. Już wiele osób podziękowało panu Proksie i oddało legitymację za zdradę! |
|
Za to, co zrobiliście dzieciom niech was jasny szlag trafi obiboki!Masz rację. Niech ten "rząd" szlak trafii. |
|
Nauczyciele robia wszystko by zwykli ludzie (nie nauczyciele) zaczeli ich nienawidzieć. Ale to sami nauczyciele dążą do sytuacji w której będa kojażeni jedynie z wymaganiami płacowymi a nie z pracą z młodzieżą.Od czasów wojny gruopa jaka są nauczycielen nie była tak znienawidzona jak teraz,odbudowanie zaufania potrwa lata.Zaufali komuniście to teraz nuiech on im odbuduje zaufanie spoleczne. Jak tak dalej będziecie robic czekaja wa taczki. |
|
Kłamteusz właśnie okradł Polaków na 26 mld zł pobierając prowizję od przelewu z OFE. To już wiadomo jak będzie finansowane rozdawnictwo pisu! Każdy pracujący Polak zostanie okradziony na 150 zł od tysiąca zł! A debile dalej myślą że, PIS im coś daje!
|
Strona 6 z 9
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|